Pompoensoep met appel

Pompoensoep met appel

Soep, ik hou ervan. En wat is nou lekkerder dan een goede pompoensoep. Een pompoensoep met appel in dit geval. Als je via instagram de IGTV hebt gezien waarin Alexandra en ik een test deden met alle soorten pompoen die er zijn, dan heb je ook gezien wat een enorm verschil in smaak de verschillende pompoenen hebben.

Welke kiezen?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak voor de makkelijke optie ga als het op pompoen aankomt. Ik koop een kant- en klaar zakje met pompoenblokjes en doe die in de pan. Lekker snel.

Voor deze pompoensoep met appel is dat dan ook zeker een optie, maar als je eens wilt kijken wat er gebeurd als je een andere soort pompoen gebruikt dan kan ik dat alleen maar aanraden.

Zo bleek de flespompoen – die ik standaard eigenlijk het meest gebruikte – helemaal niet zo lekker! Een beetje waterig in verhouding tot de veel vollere smaak van de blauwe pompoen of de groene pompoen. Check vooral de video als je er meer van wilt weten.

Maken van de pompoensoep

Voor de pompoensoep met appel gebruikte ik in dit geval geen hele appel, maar appelmoes. Je kunt natuurlijk ook prima gewoon appel gebruiken. Voor de appelmoes koos ik voor de soort zonder suiker natuurlijk. Wil je het vervangen voor een appel doe er dan 1 of 2 in. Een appel zoals bijvoorbeeld een elstar is lekker hierin.

Zorg dat de appel niet te zuur is, dat is minder lekker. De pompoensoep met appel laat je vervolgens een minuutje of 20 lekker pruttelen en dan zorg je vervolgens voor dat het gepureerd wordt met de staafmixer.

Ben je fan van pompoen check dan vooral ook alle recepten met pompoen op de site (het zijn er veel) of probeer ook eens deze pompoensoep.

Pompoensoep met appel

Pompoensoep met appel

4 van 1 stem
GangSoep

Een heerlijke soep met een zoet accentje van de appel
clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr pompoenblokjes
  • 1 potje appelmoes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 uitje gesnipperd
  • 1 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 tl komijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el currypoeder
  • Peper en zout

  • Verhit een grote soeppan met de kokosolie en bak de ui eerst tot glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de pompoenblokjes en de specerijen toe en bak dit even mee. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Kook voor ongeveer 20 minuten of tot de pompoen gaar is.
  • Pureer de soep met een staafmixer en voeg de appelmoes en de kokosmelk toe naar smaak.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 298kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwit: 4g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 21g | Natrium: 268mg | Kalium: 757mg | Vezels: 2g | Suiker: 11g | Vitamine A: 10815IU | Vitamine C: 15mg | Calcium: 66mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.