Simone's Kitchen

Pittige pompoensoep met yoghurt

Pittige pompoensoep

Ik las toevallig vanmorgen ergens op een blog dat blijkbaar oktober pompoenmaand is. Maar ja, dan ben ik in een land waar ze volgens mij geen pompoen kennen dus moet ik het nu dan maar doen toch? Er komen nog wel wat pompoen recepten langs in mijn afwezigheid dus pompoen technisch komen jullie vast niks te kort… 😉

Pompoensoep met yoghurt | simoneskitchen.nl

Want herfst en pompoen… Dat is toch bijna synoniem met elkaar. Ik heb het vast al eerder gezegd maar ondanks het feit dat je tegenwoordig het hele jaar door flespompoen kunt kopen blijf ik het toch meer een herfst gerecht vinden.

En omdat ik nog steeds snipverkouden ben leek een lekker robuust pompoensoepje me het uitgelezen recept voor een makkelijke vrijdagavond. Het is anders met de specerijen en de yoghurt maar wel heel erg lekker. Tom vond het zelfs een beetje Marokkaans lijken maar dan moet ik er wel bij zeggen dat hij dat al snel vind zodra er kaneel en kruidnagel doorheen gaat. Haha… Wij aten het zonder brood, aangezien we even wat minder koolhydraten proberen te eten (bijna op vakantie je kent dat wel!) maar ik denk maar zo dat dit waanzinnig lekker is met een knapperig stuk zuurdesem…

Pompoensoep met yoghurt | simoneskitchen.nl

Voor mij mag een pompoensoep vooral lekker dik zijn maar wil je hem wat dunner dan kun je er natuurlijk meer bouillon bij doen. Of meer yoghurt. De yoghurt maakt het verrassend romig en zorgt ervoor dat de smaken goed bij elkaar komen. Eigenlijk wat je normaal met room zou doen maar dan zonder de calorieën!

yoghurt barn logo | simoneskitchen.nl

Deze post werd mede mogelijk gemaakt door Yoghurt Barn! Alle recepten gemaakt voor Yoghurt Barn vind je hier. Kijk hier voor meer yoghurt recepten

Pumpkin soup with yogurt | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
2 van 1 stem

Pittige pompoensoep met yoghurt

Totale tijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 650-700 gr in stukken gesneden flespompoen dit is dus het schone gewicht
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl chili poeder
  • 1 tl grof zeezout
  • 4 el olijfolie
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 150-200 gr wortel fijn gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 750 ml groentebouillon

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 C en doe de schoongemaakte pompoen blokken in een ovenschaal en strooi de kaneel, kruidnagel, chili en zout eroverheen. Schud alles goed om en doe de olijfolie erbij. Ik meet dat nooit exact maar sprenkel er olijfolie overheen en schud alles dan goed om. Ze moeten allemaal een dun laagje olijfolie eromheen hebben maar niet moddervet zijn natuurlijk. Rooster voor ongeveer 10-15 minuten en haal dan uit de oven.
  • In een grote soeppan op medium vuur bak je de ui, knoflook, chilipeper, wortels en paprika aan voor ongeveer 5 minuten. Voeg de pompoen toe en bak dit nog even mee. Giet de bouillon erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Met een staafmixer pureer je vervolgens de soep en op het laatst doe je de yoghurt erdoor. Check of je nog extra zout nodig hebt en smullen maar!

Voedingswaarde

Calorieën: 270kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 7g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 2mg, Natrium: 800mg, Kalium: 848mg, Vezels: 6g, Suiker: 11g, Vitamine A: 25011IU, Vitamine C: 77mg, Calcium: 150mg, Ijzer: 2mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.