Pompoen selderij soep | simoneskitchen.nl

Hebben jullie dat nou ook? Dat je zoveel lekkere recepten hebt dat je zelden tot nooit twee keer hetzelfde maakt? En dan heb ik nog een bijkomend probleempje dat ik nog zoveel ‘oude’ recepten heb die ik eigenlijk met jullie wil delen dat ik goed beschouwd voorlopig tien keer per dag een nieuw recept zou kunnen plaatsen zonder al teveel problemen. En nee, schrik niet; daar ga ik niet aan beginnen.. 😉

Pompoen selderij soep | simoneskitchen.nl

Maar het kan wel zijn dat ik af en toe een lekker (oud) recept hier plaats dat ik toch wel graag wil bewaren. En laten we eerlijk zijn; dat is toch het allerhandigste van een blog… Je hebt zo lekker overzichtelijk al je recepten bij elkaar staan. En ook al kook je ze dan toch niet zo vaak nog een keer, ter inspiratie of ter herinnering is het soms reuze handig!

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Pompoen selderij soep

Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr knolselderij in blokken gesneden
  • 400 gr flespompoen of andere pompoen, in vierkante blokken gesneden, vel verwijderd
  • 1 ui gesneden
  • boter
  • 800 ml groente bouillon
  • 2 sneden oud brood
  • tuinkers
  • peper zout
  • olie

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de knolselderij en de flespompoen. Smelt de boter in een ruime soeppan of grote kookpan en voeg de gesneden ui toe.
  • Laat dit zachtjes koken tot de uien zacht zijn maar niet bruin.
  • Voeg de pompoen en de knolselderij toe en laat dit een minuutje meebakken voor je de groentebouillon toevoegt. Voeg niet alles tegelijk toe.
  • Ik ben begonnen met het toevoegen van 500 ml van de bouillon en zodra de groenten gekookt zijn en je een idee hebt hoe dik de soep wordt (en hoe dik jij hem wilt hebben) kun je extra bouilon toevoegen.
  • Ik hou van vrij dikke soep maar ben je meer van de dunnere variant dan voeg je meer vloeistof toe.
  • Zodra de groentes zacht zijn (-/+ 30 min.) kun je de soep pureren in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Snij het brood in smalle blokjes en bak deze goudbruin en krokant in een koekenpan. Zodra goed, haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe de soep in een kom en serveer met tuinkers.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!