Simone's Kitchen

Bloemkool-pompoensoep

Bloemkool pompoensoep | simoneskitchen.nl

In het kader van heb je deze wel eens gehoord: ik hoorde laatst dat er mensen zijn die helemaal niet van pompoen houden! Zo raar. 🙂 Dus dan zit je natuurlijk met mijn zelf uitgeroepen pompoenmaand niet goed, maar je moet maar zo denken.. Aan alles komt een eind. Ook aan de pompoenmaand.

Ik hoorde trouwens net dat Jamie magazine ermee stopt! Na tien jaar… Dat vind ik dan wel weer een beetje jammer. De tijdschriftenbusiness zit nog steeds in zwaar weer en dat zal ook wel niet veranderen met de opkomst van digitaal. Er zijn er wel een paar die het nog goed doen denk ik. Donna Hay Magazine zal daar vast een voorbeeld van zijn (of is dat meer wishful thinking?)

Pompoen bloemkoolsoep | simoneskitchen.nl

Zucht… Dan maar over naar deze kom met comfortfood: bloemkool en pompoensoep. Ik stopte gewoon mijn twee favoriete groentes bij elkaar en voila, een heerlijk soepje voor een koude herfstdag. Beetje raar dat de zon uitbundig schijnt terwijl ik dat opschrijf maar de kans dat het regent terwijl jullie dit lezen is best groot. Dus vandaar. En in geval van nood is het ook lekker als het geen mooi weer is.

Bloemkool pompoensoep | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Bloemkool-pompoensoep

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen kleine oranje, in blokjes gesneden
  • 1 bloemkool in roosjes en stronk in kleinere stukjes
  • 1 grote winterwortel geschraapt en in plakken
  • 2 el gember vers geraspte
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 1 liter bouillon
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tijm verse, alleen de blaadjes
  • 1 ui gesnipperd
  • peper zout
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • kokosmelk om te serveren

Instructies

  • Neem een flinke soeppan en verhit de olijfolie hierin. Doe eerst de ui en de knoflook erbij en bak dit tot ze glazig zijn. Voeg de verse gember en de kurkuma toe en bak weer even mee voor je de pompoen, wortel en de bloemkool toevoegt. Roer even door voor je de bouillon erbij doet. Doe de tijmblaadjes er ook bij.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat rustig doorkoken tot alles gaar is. Ongeveer 20-30 minuten.
  • Pureer de soep tot een gladde massa. Is het te dik voeg dan nog wat heet water toe. Breng op smaak met zout en peper en doe voor het serveren een scheutje kokosroom door de soep (optioneel)
Gang: Soep
Trefwoord: bloemkool, pompoen

Ook lekker met pompoen is deze pompoendressing!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Pingback: De vijf lekkerste soeprecepten voor de herfst | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Bloemkool-pompoensoep | Bouillon Brothers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!