Bloemkool-pompoensoep

Bloemkool pompoensoep | simoneskitchen.nl

In het kader van heb je deze wel eens gehoord: ik hoorde laatst dat er mensen zijn die helemaal niet van pompoen houden! Zo raar. 🙂 Dus dan zit je natuurlijk met mijn zelf uitgeroepen pompoenmaand niet goed, maar je moet maar zo denken.. Aan alles komt een eind. Ook aan de pompoenmaand.

Ik hoorde trouwens net dat Jamie magazine ermee stopt! Na tien jaar… Dat vind ik dan wel weer een beetje jammer. De tijdschriftenbusiness zit nog steeds in zwaar weer en dat zal ook wel niet veranderen met de opkomst van digitaal. Er zijn er wel een paar die het nog goed doen denk ik. Donna Hay Magazine zal daar vast een voorbeeld van zijn (of is dat meer wishful thinking?)

Pompoen bloemkoolsoep | simoneskitchen.nl

Zucht… Dan maar over naar deze kom met comfortfood: bloemkool en pompoensoep. Ik stopte gewoon mijn twee favoriete groentes bij elkaar en voila, een heerlijk soepje voor een koude herfstdag. Beetje raar dat de zon uitbundig schijnt terwijl ik dat opschrijf maar de kans dat het regent terwijl jullie dit lezen is best groot. Dus vandaar. En in geval van nood is het ook lekker als het geen mooi weer is.

Bloemkool-pompoensoep

Ingredients:

  • 1 kleine oranje pompoen, in blokjes gesneden
  • 1 medium formaat bloemkool, in roosjes en stronk in kleinere stukjes
  • 1 grote winterwortel, geschraapt en in plakken
  • 2 el vers geraspte gember
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 1 liter bouillon
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 verse tijm, alleen de blaadjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • peper, zout
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • kokosmelk om te serveren

Directions:

  1. Neem een flinke soeppan en verhit de olijfolie hierin. Doe eerst de ui en de knoflook erbij en bak dit tot ze glazig zijn. Voeg de verse gember en de kurkuma toe en bak weer even mee voor je de pompoen, wortel en de bloemkool toevoegt. Roer even door voor je de bouillon erbij doet. Doe de tijmblaadjes er ook bij.
  2. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat rustig doorkoken tot alles gaar is. Ongeveer 20-30 minuten.
  3. Pureer de soep tot een gladde massa. Is het te dik voeg dan nog wat heet water toe. Breng op smaak met zout en peper en doe voor het serveren een scheutje kokosroom door de soep (optioneel)

Ook lekker met pompoen is deze pompoendressing!

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *