Simone's Kitchen

Heerlijke bloemkoolsoep met knapperig spek – whole30

Bloemkool soep met gebakken spek | simoneskitchen.nl

Vorige week dacht ik nog; het is veel te warm voor een bloemkool soep recept, maar inmiddels is de temperatuur flink gedaald en vind ik dat het best wel weer een beetje kan. Toch? En ja deze is ook nog eens een keertje whole30 proof omdat we hem maakten tijdens onze whole30. Bovendien zul je dit soort recepten hier toch ook wel vaker tegen komen. Gewoon omdat ik gek ben op experimenteren en het leuk vind om recepten uit te proberen die dan net even anders zijn. Niet dat dit een ‘heel ander’ soepje is.

Dit is nou wat je noemt gewoon een heel lekker soepje. Snel klaar, eenvoudig en altijd goed…

Bloemkool soep met bacon | simoneskitchen.nl

Onze post whole30 is nog een beetje ‘wonky’ (vind ik nou zo’n leuk woord…. Net als flabbergasted…Haha) en dat betekent dat we binnen no time vol zitten als we iets eten dat we 30 dagen niet gehad hebben. De eerste dag heerlijk ontbeten met spelt beschuit en ham, als lunch een gemengde graan salade met tomaat en mango (komt nog online) en ’s avonds wilden we de kipburgers eten die we de dag ervoor al hadden gemaakt. Maar we hadden ook bedacht dat we ’s middags even wat dingen gingen testen voor het blog. Dus tempura beslag gemaakt en daar zoete aardappel frietjes in gemaakt. En het was echt niet veel, maar we hebben ze natuurlijk geproefd en resultaat; we zaten sjokvol… Niet een beetje vol, maar echt alsof je net drie borden patat naar binnen hebt gewerkt… Te bizar voor woorden eigenlijk.

Bloemkool soep met bacon | simoneskitchen.nl

Die burgers hebben we dus maar even bewaard want – hoe gek het ook klinkt – die paar frietjes waren meer dan genoeg. Tssss…. Rustig aan met de granen dus, alhoewel we van de lunch geen last hadden (dat was spelt, farro, rijst en nog wat geloof ik… Mengsel) Nou ja, tegen de tijd dat jullie dit lezen zijn we een paar dagen verder dus ik gok dat we dan weer wat meer gewend zijn.

In de tussentijd kan deze soep in ieder geval altijd.. 😉

Bloemkool soep met bacon
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
45 mins
Totale tijd
55 mins
 
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 flinke bloemkool
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesneden
  • 2 flinke wortels schoongemaakt en in blokjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml water
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper
  • 125 ml kokosmelk
  • paar plakjes ontbijtspek/bacon
Instructies
  1. Maak de bloemkool schoon en snijd grof in stukken, Zet apart.
  2. Verhit een flinke soeppan op medium vuur en voeg de kokosolie toe. Zodra de olie is gesmolten voeg je de uien, wortels en knoflook toe. Roer goed door met een pollepel en bak dit tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakte bloemkool eraan toe en kook dit tot het een beetje bruin begint te worden (ongeveer 5 minuten)
  3. Voeg de bouillon toe en het water, breng aan de kook. Zet het vuur vervolgens lager en kook dit, met deksel op de pan, tot de groente zacht is geworden, ongeveer 30-45 minuten
  4. Pureer de groentes met een staafmixer in de pan of doe het in een blender (maar pas in dat geval op voor de ontsnappende stoom! Hou een handdoek of theedoek erop als je hem aanzet.)
  5. Voeg zout en peper toe naar smaak en roer de kokosmelk erdoor. Verwarm nog even indien nodig en serveer met krokant uitgebakken spek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos