Pompoendressing

Pompoendressing | simoneskitchen.nl

Een dressing met pompoen?

Klinkt best een beetje vreemd eigenlijk he, maar dit is echt een heel erg lekkere dressing. Als je toevallig een paar pompoenen hebt geroosterd en er puree van hebt gemaakt dan is dit fijn om te maken als je wat over hebt. Of je kunt er natuurlijk speciaal wat pompoenpuree voor apart houden.

Wij aten de dressing met een soort warme salade van broccoli, geroosterde pompoen (blokjes) en hazelnoten. Erg lekker! Het recept daarvoor vind je hier.

Pompoendressing

Ingredienten:

  • 75 gr pompoenpuree
  • 60 ml appelcider azijn
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 1/2 tl zout
  • 1/8 tl peper
  • 120 ml olijfolie, extra vierge
  • 1,5 el verse tijm
  • 1 el water

Bereiding:

  1. Combineer de pompoen, appelcider azijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, zout en peper en meng het goed door.
  2. Voeg de olijfolie langzaam in een straaltje toe. Een beetje zoals je ook mayonaise maakt. Het zal dan gaan binden.
  3. Voeg de verse tijm als laatste toe aan het geheel.
  4. De dressing blijft 5 dagen goed in de koeling. Voor gebruik weer even goed schudden. (ik bewaar dressing in een klein flesje. Dit is makkelijk met weer doorschudden voor gebruik)

De dressing is erg lekker met deze warme broccoli-pompoensalade

Bewaren

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Hoeveel pompoenen hebben we die dag wel niet gebruikt? hahahaha
    Gek genoeg krijgen we er geen overdosis van he? 😉
    En leuk om je heel de week op TV te zien! Ik heb Lisa via FaceTime in Turkije ook even laten meegenieten!
    Tot snel!
    X

  2. Pingback: Bloemkool-pompoensoep | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *