Simone's Kitchen

Pompoendressing

Pompoendressing | simoneskitchen.nl

Een dressing met pompoen?

Klinkt best een beetje vreemd eigenlijk he, maar dit is echt een heel erg lekkere dressing. Als je toevallig een paar pompoenen hebt geroosterd en er puree van hebt gemaakt dan is dit fijn om te maken als je wat over hebt. Of je kunt er natuurlijk speciaal wat pompoenpuree voor apart houden.

Wij aten de dressing met een soort warme salade van broccoli, geroosterde pompoen (blokjes) en hazelnoten. Erg lekker! Het recept daarvoor vind je hier.

Pompoendressing | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pompoendressing

Totale tijd: 10 min

Ingrediënten

Instructies

  • Combineer de pompoen, appelcider azijn, ahornsiroop, mosterd, knoflook, zout en peper en meng het goed door.
  • Voeg de olijfolie langzaam in een straaltje toe. Een beetje zoals je ook mayonaise maakt. Het zal dan gaan binden.
  • Voeg de verse tijm als laatste toe aan het geheel.
  • De dressing blijft 5 dagen goed in de koeling. Voor gebruik weer even goed schudden. (ik bewaar dressing in een klein flesje. Dit is makkelijk met weer doorschudden voor gebruik)
Gang: Dressing
Trefwoord: pompoen

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.