Simone's Kitchen

Zoete aardappelhummus

zoete aardappelhummus

Hummus van zoete aardappel

Dat je geen kikkererwten nodig hebt om een heerlijke hummus “stijl” dip te maken heb ik al eerder laten zien met de pompoenhummus onder andere. Vandaag weer eentje in diezelfde stijl maar dit keer maak ik het met zoete aardappel. Een zoete aardappelhummus dus. Misschien niet heel verrassend dat je hier ook hummus mee kunt maken. Want als het met pompoen kan dan kan het negen van de tien keer ook met zoete aardappel.

High speed blender

Om de zoete aardappelhummus mooi glad te krijgen gebruik ik mijn high speed blender. Een gewone blender werkt ook maar dan krijg je vaak een wat minder mooi resultaat. Maar beiden kan zeker. Of een staafmixer als je geen van beide hebt.

Liever wel een gewone hummus? Check dan zeker het recept voor hummus wat je hier kunt vinden!

zoete aardappelhummus
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Zoete aardappelhummus

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel in blokjes, gekookt
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 3 el tahini
  • 1,5 tl zout
  • 1 limoen sap
  • ½ tl paprikapoeder
  • Sesamzaadjes om eroverheen te strooien
  • 150 ml olijfolie ongeveer
  • Eventueel scheutje water

Instructies

  • Doe de zoete aardappel, knoflook, tahini, zout, limoensap en olijfolie in een blender en draai glad. Is het te dik voeg dan nog wat olijfolie toe. Is het niet glad genoeg? Voeg dan een scheutje water toe en draai het nog een keer.
  • Serveer de hummus met lijnzaadcrackers. Doe er wat olijfolie overheen en wat sesamzaadjes.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: zoete aardappel

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.