Simone's Kitchen

Pompoenhummus (paleo en vegan)

Pompoen hummus | simoneskitchen.nl

*Doet een klein vreugdedansje*. Je hebt het vast al overal in de winkels gezien. Het is herfst en de mooie oranje pompoenen vind je weer overal en nergens. Dat ik een fan ben van pompoen heb je vast al eens gezien en zo niet, dan vind je hier het hele overzicht met alle pompoenrecepten.

Pompoenhummus | simoneskitchen.nl

Veelzijdig

Dat pompoen veelzijdig is hoef ik je niet te vertellen, maar toch sta ik elk jaar weer een beetje verbaasd te kijken wat we er nu weer mee hebben gemaakt. Neem nu het recept van vandaag: pompoenhummus.

Ik ben al fan van hummus (heb je de laatste variant met tomaat en geroosterde knoflook al eens gemaakt?) maar doe dat meestal toch wel met kikkererwten. Dus toen ik online deze variant van pompoenhummus vond leek me dat een ideale manier om weer iets nieuws te doen met pompoen.

Ik had best even mijn twijfels want als je de pompoen hebt geroosterd en gepureerd dan is het vaak een beetje te vochtig om door te gaan voor een lekkere hummus. Maar voeg de tahini toe en het begint al meteen een heel andere structuur te krijgen.

De smaak is verrassend lekker!

Pompoen hummus | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pompoenhummus

Uiteraard heb je voor dit recept pompoenpuree nodig. Dat is altijd even werk maar het werkt prima als je het in wat grotere hoeveelheid maakt zodat je het in gedeeltes in kunt vriezen voor later gebruik. Instructies om de puree te maken vind je in het recept.
Voorbereidingstijd: 30 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 300 gr pompoenpuree voor rooster instructies zie omschrijving
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 6 el tahini
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1-2 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • Verse koriander r om te serveren
  • Sesamzaadjes voor het serveren

Instructies

  • Rooster de pompoenblokjes op 220˚C in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
  • Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
  • Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
  • Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.
  •  

Notities

De voedingswaarde zijn gebaseerd op de volledige portie van 300 gr. Afhankelijk van waar je het voor gebruikt kun je uitrekenen wat je voedingswaarden zijn voor een kleinere hoeveelheid

Voedingswaarde

Calorieën: 766kcal, Koolhydraten: 45g, Eiwit: 19g, Vet: 63g, Verzadigd vet: 9g, Natrium: 1211mg, Kalium: 1031mg, Vezels: 13g, Suiker: 10g, Vitamine A: 47242IU, Vitamine C: 17mg, Calcium: 205mg, Ijzer: 8mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Pingback: Wat is tahini en hoe maak je het zelf? | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Heerlijke bietenhummus (zonder kikkererwten!) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!