Pompoenhummus

Pompoen hummus | simoneskitchen.nl

Jaaa! Het is weer pompoentijd!

*Doet een klein vreugdedansje*. Je hebt het vast al overal in de winkels gezien. Het is herfst en de mooie oranje pompoenen vind je weer overal en nergens. Dat ik een fan ben van pompoen heb je vast al eens gezien en zo niet, dan vind je hier het hele overzicht met alle pompoenrecepten.

Pompoenhummus | simoneskitchen.nl

Veelzijdig

Dat pompoen veelzijdig is hoef ik je niet te vertellen, maar toch sta ik elk jaar weer een beetje verbaasd te kijken wat we er nu weer mee hebben gemaakt. Neem nu het recept van vandaag: pompoenhummus.

Ik ben al fan van hummus (heb je de laatste variant met tomaat en geroosterde knoflook al eens gemaakt?) maar doe dat meestal toch wel met kikkererwten. Dus toen ik online deze variant van pompoenhummus vond leek me dat een ideale manier om weer iets nieuws te doen met pompoen.

Ik had best even mijn twijfels want als je de pompoen hebt geroosterd en gepureerd dan is het vaak een beetje te vochtig om door te gaan voor een lekkere hummus. Maar voeg de tahini toe en het begint al meteen een heel andere structuur te krijgen.

De smaak is verrassend lekker!

Pompoenhummus

Uiteraard heb je voor dit recept pompoenpuree nodig. Dat is altijd even werk maar het werkt prima als je het in wat grotere hoeveelheid maakt zodat je het in gedeeltes in kunt vriezen voor later gebruik. Instructies om de puree te maken vind je in het recept.

Ingredients:

  • 300 gr pompoenpuree (voor rooster instructies zie omschrijving)
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 6 el tahini
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1-2 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • Verse koriander om te serveren
  • Sesamzaadjes, voor het serveren

Directions:

  1. Rooster de pompoenblokjes op 220˚C in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
  2. Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
  3. Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
  4. Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.
 

 

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *