Pompoen hummus | simoneskitchen.nl

*Doet een klein vreugdedansje*. Je hebt het vast al overal in de winkels gezien. Het is herfst en de mooie oranje pompoenen vind je weer overal en nergens. Dat ik een fan ben van pompoen heb je vast al eens gezien en zo niet, dan vind je hier het hele overzicht met alle pompoenrecepten.

Pompoenhummus | simoneskitchen.nl

Veelzijdig

Dat pompoen veelzijdig is hoef ik je niet te vertellen, maar toch sta ik elk jaar weer een beetje verbaasd te kijken wat we er nu weer mee hebben gemaakt. Neem nu het recept van vandaag: pompoenhummus.

Ik ben al fan van hummus (heb je de laatste variant met tomaat en geroosterde knoflook al eens gemaakt?) maar doe dat meestal toch wel met kikkererwten. Dus toen ik online deze variant van pompoenhummus vond leek me dat een ideale manier om weer iets nieuws te doen met pompoen.

Ik had best even mijn twijfels want als je de pompoen hebt geroosterd en gepureerd dan is het vaak een beetje te vochtig om door te gaan voor een lekkere hummus. Maar voeg de tahini toe en het begint al meteen een heel andere structuur te krijgen.

De smaak is verrassend lekker!

Pompoen hummus | simoneskitchen.nl

Pompoenhummus

No ratings yet

Uiteraard heb je voor dit recept pompoenpuree nodig. Dat is altijd even werk maar het werkt prima als je het in wat grotere hoeveelheid maakt zodat je het in gedeeltes in kunt vriezen voor later gebruik. Instructies om de puree te maken vind je in het recept.
clock
voorbereiding 30 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 40 minuten

1 portie

Ingrediënten

  • 300 gr pompoenpuree voor rooster instructies zie omschrijving
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 6 el tahini
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/2 tl gerookte paprika
  • 1-2 el olijfolie
  • vers gemalen peper
  • Verse koriander r om te serveren
  • Sesamzaadjes voor het serveren

  • Rooster de pompoenblokjes op 220ËšC in de oven voor ongeveer 30 minuten en draai dit tot een puree met een blender of keukenmachine. Met een vork kan overigens ook als je geen apparaten hebt.
  • Voeg de tahini, knoflook, zout, chili, gerookte paprika en peper toe en draai even door.
  • Is je mengsel te dik voeg dan wat olie toe.
  • Doe over in een mooi kommetje en maak glad met de achterkant van een lepel. Doe er wat olijfolie op en serveer met verse koriander en sesamzaadjes.
  •  

Notities

De voedingswaarde zijn gebaseerd op de volledige portie van 300 gr. Afhankelijk van waar je het voor gebruikt kun je uitrekenen wat je voedingswaarden zijn voor een kleinere hoeveelheid

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 766kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 19g | Vet: 63g | Verzadigd vet: 9g | Natrium: 1211mg | Kalium: 1031mg | Vezels: 13g | Suiker: 10g | Vitamine A: 47242IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 205mg | Ijzer: 8mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.