Simone's Kitchen

Paleo en vegan paddenstoelenpate

Paddenstoelenpate | simoneskitchen.nl

Niet zo sexy…

Ok, ok ik weet het… Qua looks is dit nu niet meteen de meest sexy uitziende pate. Maar laten we eerlijk zijn: een pate is eigenlijk per definitie nooit sexy. Maar goed, het gaat uiteindelijk om de smaak en daar is helemaal niks mis mee. Deze paddenstoelenpate is vegan en paleo en doet het heel erg goed op bijvoorbeeld mijn tahini crackers.

En ik weet dat het nog even duurt maar de dagen gaan zo ontzettend snel en voor je er erg in hebt is het alweer december. Raar maar waar. Dat betekent ook dat het tijd is voor de nodige feestelijke gerechtjes en deze paddenstoelenpate gaat het zeker goed doen als je vegan gasten over de vloer hebt. Of vegetariers. Dat kan natuurlijk ook.

Paddenstoelenpate
Koelkast
4 hrs
Totale tijd
15 mins
 

Serveer deze lekkere paddenstoelenpate bijvoorbeeld met deze tahini crackers

Soort: Bijgerecht
Keyword: paddenstoelen
Servings: 6 personen
Ingredienten
  • 60 gr olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, klein gesneden
  • 400 gr gemengde champignons
  • 125 gr walnoten
  • 2 el kokosroom
  • 2 el tijm fijngehakt
  • 3 el peterselie fijngehakt
Instructies
  1. Fruit ui en knoflook voor een paar minuten tot zacht. Voeg de paddenstoelen en rode peper hieraan toe en bak deze voor een minuut of 10 of tot het meeste vocht verdampt is.

  2. Laat de paddenstoelen afkoelen en uitlekken in een zeef.

  3. Hak de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg het paddenstoelenmengsel toe en hak dit fijn tot je een glad mengsel hebt. Voeg de kokosroom en de verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper

  4. Zet 4 uur in de koelkast met folie afgedekt.

Probeer ook eens deze vegan bananencake of deze vegan mayonaise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos