Paddenstoelenpate | simoneskitchen.nl

Paddenstoelenpaté

Toegegeven: van zijn looks moet deze paddenstoelenpate het niet hebben, maar het is wel een ideaal alternatief als je een lekker smeersel wilt maken voor de feestdagen. Deze paddenstoelenpaté is geschikt voor iedereen en blijft bovendien nog langer goed dan normale pate ook.

De paté is zoals gezegd paleo en vegan. En heel erg lekker op deze tahini crackers of probeer het eens op de lijnzaadcrackers.

Hoe maak je het?

Om de paddenstoelenpaté te maken begin je met het fruiten van de ui en de knoflook. Laat dit echt even lekker rustig doorsudderen. Voeg hieraan de paddenstoelen en de rode peper eraan toe. De rode peper is trouwens optioneel. Als je niet houdt van pittig dan kun je deze ook weglaten.

Overigens vind ik persoonlijk de meeste rode pepers niet echt heel pittig, maar goed. Aan jou de keus of je die wilt toevoegen.

Voor de paddenstoelen geldt dat je deze echt even goed moet laten bakken zodat ook het meeste vocht goed is verdampt. Heb je nog steeds veel vocht laat ze dan ook even goed uitlekken. Je wilt niet dat de paddenstoelenpaté zometeen gaan zwemmen.

Vervolgens maal je alles samen. Begin met het malen van de walnoten, voeg dan de paddenstoelen toe en hak het geheel tot een glad mengsel. Voeg de verse kruiden en de kokosroom toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Is het nog te dik naar je smaak dan kun je ook prima kiezen om wat meer kokosroom toe te voegen maar let wel op dat je niet teveel tegelijk toevoegt. Het moet wel dik en smeerbaar blijven. Je wilt geen vloeibare paddenstoelenpaté.

Probeer ook eens deze lekkere walnotenpaté waar je vooral veel walnoten en zongedroogde tomaatjes in verwerkt.

Fijne feestdagen alvast!

Paddenstoelenpate | simoneskitchen.nl

Paddenstoelenpate

5 van 1 stem
GangBijgerecht

Serveer deze lekkere paddenstoelenpate bijvoorbeeld met deze tahini crackers
Decoratief klokje bereidingstijd
Koelkast4 uur
totaal 15 minuten

6 personen

Ingrediënten

  • 60 gr olijfolie
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 rode peper zaadjes verwijderd, klein gesneden
  • 400 gr gemengde champignons
  • 125 gr walnoten
  • 2 el kokosroom
  • 2 el tijm fijngehakt
  • 3 el peterselie fijngehakt

  • Fruit ui en knoflook voor een paar minuten tot zacht. Voeg de paddenstoelen en rode peper hieraan toe en bak deze voor een minuut of 10 of tot het meeste vocht verdampt is.
  • Laat de paddenstoelen afkoelen en uitlekken in een zeef.
  • Hak de walnoten fijn in een keukenmachine. Voeg het paddenstoelenmengsel toe en hak dit fijn tot je een glad mengsel hebt. Voeg de kokosroom en de verse kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper
  • Zet 4 uur in de koelkast met folie afgedekt.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Probeer ook eens deze vegan bananencake of deze vegan mayonaise!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.