Vegan bananencake

Vegan bananencake | simoneskitchen.nl

Bakken zonder ei en boter

Vegan bakken blijf ik toch altijd nog wel een uitdaging vinden.  Ik vind het wel leuk om ermee te experimenteren dus toen ik dit recept tegenkwam van Lisa goes vegan leek het me een goed idee om het te maken. De titel van het recept was iets met fluffy geloof ik.

Bananencake | simoneskitchen.nl

Nou uhm… fluffy is het niet echt geworden… 🙂 De smaak van de bananencake is echt erg lekker, dus daar is niks mis mee maar al tijdens het maken vond ik het beslag erg droog. Er is dus nog wat werk aan de winkel om het wat smeuiiger te maken. Wellicht waren mijn bananen niet rijp genoeg. Ik had ze wel speciaal een aantal dagen van tevoren al gekocht, dus ze waren wel rijp maar niet overrijp. En met bananencake mogen ze echt wel flink wat bruine plekken hebben al.

Bananencake vegan | simoneskitchen.nl

Volgens Lisa was de truc om het luchtig te maken het gebruik van appel cider azijn en baking soda. Heb ik gebruikt maar zonder resultaat. Hebben jullie wel eens vegan gebakken ? En hoe kreeg je toen een luchtig resultaat? Ik vond mijn vegan muffins super lekker dus als basis werkt die voor mij beter. Maar ik ga deze nog een keer overmaken!

Vegan bananencake

Ingredienten:

  • 250 gr speltmeel
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 4 rijpe bananen
  • 2 el zachte kokosolie
  • 5 medjool dadels, ontpit
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 el appelazijn

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Bekleed een niet te groot cakeblik met bakpapier.
  3. Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, zout) in een grote bak. Mix alle vloeibare ingrediënten (behalve de appelazijn en baking soda) in je keukenmachine en voeg dit toe aan de droge mix. Meng dit voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  4. Meng nu de appelazijn en de baking soda in een apart bakje tot het gaat schuimen. Voeg dit toe aan je beslag en meng goed.
  5. Doe het over in je bakblik en bak voor 40-45 minuten of tot een prikker er schoon uitkomt.
  6. Laat afkoelen voor je het snijdt.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Lekker, bananencake! Ik zou denk ik bakpoeder weglaten en hoeveelheid baking soda en appelciderazijn op z’n minst verdubbelen. Die combi is namelijk super om je baksel luchtig te krijgen.

  2. Wat een mooie site heb je! Katten en eten zijn altijd goed 😉
    Tips om het luchtiger te maken heb ik niet, maar wel misschien een andere:
    Onlangs bakte ik bananenbrood met de mix van Dille & Kamille en daar stond op dat je de bananen ongepeld eerst 30 min in de oven moet doen, op bakpapier, op 160 gr (hetelucht). Het brood was lekker stevig én smeuïg, misschien wel mede daardoor 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.