Simone's Kitchen

Bananen brood

Superlekkere en eenvoudige bananen cake | simoneskitchen.nl

Een banaan is goed beschouwd best een raar ding; groen zit er kraak nog smaak aan, mooi geel is ie heerlijk zoet en lekker, en even verder en je hebt een meelbal. Een meelbal met bruine vlekken. Eet je 1 banaan dan schijnt het de stoelgang te stoppen, eet je er veel dan raak je erdoor aan de diarree.
En zo uit het vuistje kun je ze eigenlijk alleen eten als ze mooi geel zijn, maar voor bakken is het bijna hoe bruiner hoe beter. En ongetwijfeld heb je ook recepten waarbij een groene banaan het enige juiste kleurtje is.

Ultieme bananencake | simoneskitchen.nl

Nu is het ook nog eens zo dat er heel veel soorten bananen zijn. Je hebt de standaard gele bananen zoals wij die kennen maar er zijn ook bananen die alleen voor koken of bakken geschikt zijn, er zijn appelbananen, rode bananen en baby bananen (en ongetwijfeld nog wel hier en daar een banaantje meer)

Het geval is dat mijn vent “allergisch” is voor banaan. Wist je niet he, dat dat kon? Ik ook niet, maar als manlief een banaan eet zit ie vervolgens de rest van de dag op het toilet. En dat is jammer. Voor mij omdat ik dus niet zo vaak iets bak met banaan en voor hem omdat die pot na een paar uur minder comfortabel is zeg maar…

Maar goed dat weerhoudt me er dan niet altijd van om iets met banaan te bakken. Omdat ik dus nogal eens met left-over banaan zit, is bakken dan vaak de enige oplossing. Ik vind die bruine bananen namelijk echt niet lekker, maar in een tulband of in dit bananen brood is een absolute topper.

Gebruik hier dus echt wel goed rijpe bananen voor want een banaan die net krap rijp is geeft minder smaak af voor het bakken als een rijp gevaarte. Deze cake is erg lekker met een zelfgemaakte caramelsaus…

Bananencake
Voorbereiding
1 uur 15 min
Kooktijd
2 uur
 
Ingredienten
  • 250 gr tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 gr boter
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 125 ml creme fraiche
  • 300 gr banaan gepeld en geprakt
  • cakevorm en bakpapier
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. zeef de bloem met bakpoeder, kaneel en een mespunt zout

  2. Meng boter, basterd- en vanillesuiker tot een bijna glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en als laatste de creme fraiche.

  3. Schep het geheel door het bloemmengsel en schep de geprakte banaan hier ook door heen

  4. Verdeel over de cakevorm en bak in ongeveer 60 minuten goudbruin of tot een sateprikker er schoon uitkomt

Allerlekkerste bananen cake | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

2 comments

  1. Avatar

    Hoi, ik had nog wat creme fraiche die op moest, zocht een lekker recept en kwam zo op jouw website. Dit bananenbrood is heerlijk! Veel romiger en luchtiger dan die ik normaal maak! Super, ik ga zo eens kijken wat voor recepten er nog meer op je site staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!