Vegetarische pate (uit The Green Kitchen)
Pate van walnoot, zongedroogde tomaatjes en salie
Wat mis je nu het meeste als je ineens van vleeseter naar vegetarier gaat? In mijn geval voor een groot gedeelte broodbeleg. Iets dat je makkelijk kunt smeren en iets dat geen kaas is. Ik ben gek op kaas, maar op gegeven moment wil je wel eens wat anders, nietwaar? En hoewel ik hummus en muhammara ook echt fantastisch vind, kun je niet genoeg opties hebben.
Bovendien moest ik voor de opleiding (Natuurvoedingsadviseur) voor de volgende keer iets maken met walnoot. Kun je al raden wat het gaat worden? 😉
De opleiding is officieel begonnen op 16 maart en het ging eigenlijk meteen al een beetje fout. De leraar bleek namelijk met pech langs de kant van de weg te staan. Met als resultaat dat hij ruim twee uur te laat binnen kwam vallen. Hahaha… Dat schiet niet op natuurlijk, maar uiteindelijk is alles goed gekomen en hebben we de gemiste tijd ingehaald door eenvoudigweg wat minder pauze te nemen. Dus niks aan de hand. De eerste les ging over eiwit. Heel interessant allemaal! En als opdracht kregen we dus allemaal een (eiwit-houdend) ingrediënt waar we iets mee moesten maken. Die van mij – je raadt het al – is walnoot. En ik had inmiddels dit recept al gemaakt hoor. Maar het leek me wel ideaal, want ook nog eens makkelijk mee te nemen en koud serveerbaar. Want koken kunnen we niet op de leslocatie.
De lesstof vind ik echt heel interessant maar wel een beetje maf dat we pas weer over een maand een les hebben. Daar zit in eerste instantie dus best veel tijd tussen. Anyway, je hoort er ongetwijfeld de komende maanden nog wel het een en ander over, maar voor nu lekkere recept van deze paté. Het recept komt van het eerste boek van The Green Kitchen stories en is echt heel eenvoudig om te maken. Hou alleen rekening met de weektijd voor de walnoten.
Vegetarische paté (vegan)
Ingrediënten
- 200 gr zongedroogde tomaten in olie uitgelekt (ongeveer 15-20 stuks)
- 200 gr walnoten 6-8 uur of een nacht geweekt in koud water
- 10 salieblaadjes gesneden
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Doe alle ingredienten met 2 eetlepels schoon water in een foodprocessor of gebruik een staafmixer. Mix tot je een glad resultaat hebt. Voeg wat extra water toe als het te dik is.
- Schep in een luchtdichte glazen pot.
- In de koelkast kun je het (ruim) een week bewaren
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Walnotentaartje | Simone's Kitchen
goedemiddag. Zout, over hoeveel spreek je dan een snufje, of theelepel
Tja, naar smaak.. 🙂 Dus wat jezelf lekker vind. Ik doe er altijd een flinke snuf in. Maar ja dat is net zo onduidelijk denk ik.
Pingback: Kers-banaan smoothie van Greenkitchenstories | Simone's Kitchen