Bramen met knapperige havervlokken uit de oven – Green Kitchen stories

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl

Aangezien we nog midden in onze whole30 zitten (om precies te zijn, is het op dit moment het midden. Nog twee weken te gaan! Je kunt er alles over lezen op Everyday Healthy) mag ik dit overheerlijke ontbijtje nu even niet. Maar ik maakte hem alweer een tijdje geleden en was vergeten dat ik hem nog niet gedeeld had. Het recept komt uit een boek van Green Kitchen Stories en dit is echt heel erg lekker. Ideaal als verwen ontbijtje in het weekend bijvoorbeeld. Of maak het van tevoren. Je kunt dit gerust de dag erna ook nog lekker. En het is zowel warm als koud een traktatie.

Bramen met knapperige havervlokken uit de oven

Ingredients:

  • 400 gr verse bramen (ontdooid als ze uit de vriezer komen)
  • 175 gr havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder of 1 tl geraspte verse gember
  • snufje zeezout
  • 2 eieren
  • 500 ml amandelmelk of melk naar keuze
  • 1 tl puur vanille extract
  • 60 ml appelstroop of vloeibare honing
  • 1 el kokosolie op kamertemperatuur
  • 80 gr pompoenpitten
  • 80 gr hazelnoten

Directions:

  1. Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet de bodem van een ovenschaal van 20×25 cm in met wat kokosolie en leg de bramen erin. Zet even apart
  2. Roer de havermout, het bakpoeder, de gember en het zout in een mengkom door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk en vanille toe en klop goed door elkaar.
  3. Maak de knapperige toplaag: doe de appelstroop, kokosolie, pompoenpitten en hazelnoten in een kleine kom en schep met je handen om tot alles goed is vermengd.
  4. Schep het havermoutmengsel over de bramen in de ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de zaden-notenmix en zet 35-40 minuten in de oven. Dan zou de havermout gestold moeten zijn en de noten en zaden lichtbruin en knapperig. Laat iets afkoelen voor je het opdient.
Vegan? Schep 2 el chiazaden in een kommetje en roer er 90 ml water door. Zet 15 minuten in de koelkast. Gebruik dit mengsel in plaats van de eieren. Vervang de honing door de appelstroop of ahornsiroop

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *