Simone's Kitchen

Bramen met knapperige havervlokken uit de oven – Green Kitchen stories

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl

Aangezien we nog midden in onze whole30 zitten (om precies te zijn, is het op dit moment het midden. Nog twee weken te gaan! Je kunt er alles over lezen op Everyday Healthy) mag ik dit overheerlijke ontbijtje nu even niet. Maar ik maakte hem alweer een tijdje geleden en was vergeten dat ik hem nog niet gedeeld had. Het recept komt uit een boek van Green Kitchen Stories en dit is echt heel erg lekker. Ideaal als verwen ontbijtje in het weekend bijvoorbeeld. Of maak het van tevoren. Je kunt dit gerust de dag erna ook nog lekker. En het is zowel warm als koud een traktatie.

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bramen met knapperige havervlokken uit de oven

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 40 min
Totale tijd: 55 min
Porties: 4 personen

Ingrediรซnten

  • 400 gr bramen ontdooid als ze uit de vriezer komen
  • 175 gr havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder of 1 tl geraspte verse gember
  • snufje zeezout
  • 2 eieren
  • 500 ml amandelmelk of melk naar keuze of melk naar keuze
  • 1 tl puur vanille extract
  • 60 ml appelstroop of vloeibare honing of vloeibare honing
  • 1 el kokosolie op kamertemperatuur op kamertemperatuur
  • 80 gr pompoenpitten
  • 80 gr hazelnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190หšC. Vet de bodem van een ovenschaal van 20ร—25 cm in met wat kokosolie en leg de bramen erin. Zet even apart
  • Roer de havermout, het bakpoeder, de gember en het zout in een mengkom door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk en vanille toe en klop goed door elkaar.
  • Maak de knapperige toplaag: doe de appelstroop, kokosolie, pompoenpitten en hazelnoten in een kleine kom en schep met je handen om tot alles goed is vermengd.
  • Schep het havermoutmengsel over de bramen in de ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de zaden-notenmix en zet 35-40 minuten in de oven. Dan zou de havermout gestold moeten zijn en de noten en zaden lichtbruin en knapperig. Laat iets afkoelen voor je het opdient.
Gang: Ontbijt

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!