Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl

Aangezien we nog midden in onze whole30 zitten (om precies te zijn, is het op dit moment het midden. Nog twee weken te gaan! Je kunt er alles over lezen op Everyday Healthy) mag ik dit overheerlijke ontbijtje nu even niet. Maar ik maakte hem alweer een tijdje geleden en was vergeten dat ik hem nog niet gedeeld had. Het recept komt uit een boek van Green Kitchen Stories en dit is echt heel erg lekker. Ideaal als verwen ontbijtje in het weekend bijvoorbeeld. Of maak het van tevoren. Je kunt dit gerust de dag erna ook nog lekker. En het is zowel warm als koud een traktatie.

Bramen met knapperige havervlokken | simoneskitchen.nl

Bramen met knapperige havervlokken uit de oven

Nog geen review
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 55 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bramen ontdooid als ze uit de vriezer komen
  • 175 gr havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder of 1 tl geraspte verse gember
  • snufje zeezout
  • 2 eieren
  • 500 ml amandelmelk of melk naar keuze of melk naar keuze
  • 1 tl puur vanille extract
  • 60 ml appelstroop of vloeibare honing of vloeibare honing
  • 1 el kokosolie op kamertemperatuur op kamertemperatuur
  • 80 gr pompoenpitten
  • 80 gr hazelnoten

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Vet de bodem van een ovenschaal van 20×25 cm in met wat kokosolie en leg de bramen erin. Zet even apart
  • Roer de havermout, het bakpoeder, de gember en het zout in een mengkom door elkaar. Klop in een andere kom de eieren los, voeg de melk en vanille toe en klop goed door elkaar.
  • Maak de knapperige toplaag: doe de appelstroop, kokosolie, pompoenpitten en hazelnoten in een kleine kom en schep met je handen om tot alles goed is vermengd.
  • Schep het havermoutmengsel over de bramen in de ovenschaal en schenk het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de zaden-notenmix en zet 35-40 minuten in de oven. Dan zou de havermout gestold moeten zijn en de noten en zaden lichtbruin en knapperig. Laat iets afkoelen voor je het opdient.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.