Gezonde havermout kokos pannenkoekjes met banaan
Toen ik opgroeide in een ver en grijs verleden ontbeten we altijd met de hele familie. Elke dag. Werk of geen werk, school of geen school. Goedbeschouwd best bijzonder denk ik want dat vergde de nodige voorbereiding. De ontbijttafel werd elke avond, voor we gingen slapen, al gedekt voor de volgende morgen. Alles stond er dan al, behalve het brood.
Ik kan me niet heugen dat we toen hartig beleg op brood hadden. Vlokken, gekleurde hagelslag, hagelslag, jam en dat was het volgens mij. O nee en kokosbrood!! Dat vond ik nog het lekkerste denk ik. En van de vlokken deed ik altijd extra op mijn boterham want dan kon je de hele vlokken eruit proberen te vissen.
Echt een heel bewust gebeuren was het toen dus niet. Niemand deed moeilijk over een kilootje suiker per persoon meer of minder. Ik ben wel blij dat dat veranderd is moet ik zeggen. Ik eet tegenwoordig zelden nog brood met zoet beleg en al helemaal niet ’s morgens vroeg. Meestal yoghurt (zonder suiker want dat vind ik lekkerder), met homemade granola en wat vers fruit. Maar soms is het fijn om jezelf een beetje te verwennen en als het dan ook nog eens gezond is, dan is dat een bonus.
Ik fotografeerde deze pannenkoekjes voor Quaker havermout (dat doe ik zo nu en dan… 🙂 en vond ze eigenlijk zo lekker dat ik ze jullie ook niet wilde onthouden. Er zit geen toegevoegde suiker in want de banaan maakt het zoet genoeg.
Zorg wel dat je rijpe bananen gebruikt want het effect van groene bananen is natuurlijk totaal anders. Het beslag is ook een stuk dikker als ‘normaal’ pannenkoeken beslag en je maakt er dus makkelijk deze lekker dikke pannenkoekjes van. En ze zijn zo gezond, dat je ze gerust elke dag kunt eten.. 🙂 (nou ok, een beetje variatie is misschien beter. Voor meer ideeën met havermout kun je ook hier kijken,
Gezonde havermout kokos pannenkoekjes met banaan
Ingrediënten
Instructies
- Maak de havermout fijn in een keukenmachine of het bakje van een staafmixer.
- Prak de bananen met een vork en doe alle ingrediënten, behalve de kokosolie in een kom.
- Klop dit door tot een stevig beslag. Het beslag is veel dikker dan ‘normaal’ pannenkoeken beslag.
- Verhit een koekenpan met een beetje van de kokosolie en schep wat van het beslag in de koekenpan
- Bak de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant) en serveer met vers fruit naar keuze of eet ze zo op!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Kokos banaan pannenkoekjes (zonder bloem) | Simone's Kitchen
Hoi Simone, een collega van mij vertelde me laatst dat ze haar ontbijt met haver altijd ‘voorverteert’ door te weken in yoghurt. Want haver zo uit pak is nl. niet zo gezond voor je als gedacht wordt. Ken jij dit? Ervaringen? Op internet trof ik het volgende aan: http://moniquevandervloed.nl/van-haver-tot-optimale-gezondheiddeel-twee/
Hoi Esther, ik had dat nog niet eerder gehoord. Ik weet niet wat wijsheid is, maar ik vind havermout lekker en voel me er verder goed bij. Als iets als ‘heel gezond’ wordt gebrandmerkt komt er altijd wel weer een tegenbericht dat het niet gezond is om zo te eten. 🙂 Ik heb er geen ervaringen mee in ieder geval en kan je er dus weinig zinnigs over zeggen. Zal er eens induiken!