Kokos havermout met sinaasappel
Een prima begin van de dag met deze lekkere kokos havermout met sinaasappel. Varieer met het fruit wat je erin gebruikt en bestrooi rijkelijk met de topping.

Kokos havermout met sinaasappel
Ben jij iemand die gek is op ontbijten of sla je het liever volledig over? Gezien de nieuwe boeken over ontbijt die zijn uitgekomen van twee van mijn favoriete bloggers (All day Breakfast van Denise Kortlever en Goodmorning van Foodbandits) is ontbijt blijkbaar een hot item. Nu is het dat bij ons al tijden, want zonder ontbijt ga ik zelden tot nooit de deur uit. Ok, ok, de deur ga ik momenteel even helemaal niet uit.. (haha) maar dat is dan bij wijze van spreken he…

Tom is toch wat minder van het ontbijten dus nu hij elke keer mijn ontbijt klaarmaakt moet ik meestal dicteren wat ik dan wil hebben. Want havermout maakt hij al helemaal nooit klaar. Is zeker niet genoeg dude-like of zo. Dus toen ik bedacht dat ik graag een keer weer havermout als ontbijt wilde hebben kreeg ik de vraag hoeveel vloeistof dan en hoeveel havermout… Eh.. eerlijk is eerlijk, ik gooi er altijd maar wat in. Dat is niet iets dat ik nou zorgvuldig afweeg. Ik kijk tot het de juiste dikte heeft en dat gaat meestal op gevoel.
In dit geval dus keurig afgemeten en dat is dan weer handig als je een recept erbij gaat plaatsen nietwaar. Voor de melk heb ik dit keer de kokos en rijstdrank van Royal Green gebruikt. Het is ook erg lekker om hier wat sinaasappelsap voor te gebruiken zodat de smaak van de sinaasappel beter naar voren komt.
Je kunt ook gewone kokosmelk of alleen rijstmelk gebruiken. De kokos havermout met sinaasappel laat zich makkelijk aanpassen!
Topping
Ik gebruikte voor deze kokos havermout met sinaasappel gojibessen, cranberries, zonnebloempitten, pompoenpitten en hazelnoten en vulde dat aan met verse sinaasappel, maar je kunt het zo invullen als je zelf wilt of met wat je op voorraad hebt. Ook lekker met een beetje extra sinaasappelrasp over de bovenkant. Gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen of ander vers fruit… alles kan. Niks hoeft.
Kokos havermout met sinaasappel
Ingrediënten
- 250 ml rijst-kokosdrink
- 40 gr havermout
- 1 sinaasappel
- 1 el gojibessen
- 1 el gedroogde cranberries
- 2 el mix van zonnebloempitten hazelnoten en pompoenpitten
Instructies
- Zet de kokosmelk op met de havermout en laat zachtjes een paar minuten koken, terwijl je de rest van de ingredienten klaar zet.
- Segmenteer de sinaasappel door met schil en al te schillen tot de witte velletjes weg zijn en snij dan de partjes tussen de vliezen vandaan. Vang het sap ook op.
- Voeg de gojibessen en de cranberries bij de havermout en roer even door. Haal van het vuur en doe in een kom. Bestrooi met de pittenmix en serveer met de sinaasappelpartjes en het sap.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Heerlijk recept. Ik heb er vandaag een variant van gemaakt 🙂 Alleen die velletjes van de sinaasappel afkrijgen vind ik wel een heel gedoe. Nu even gegoogled op hoe dit makkelijk kan en ik vond dit: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/video-kooktip-sinaasappel-snijden.html dat is nog wel handig 😉
Hè Gerjan. Ja dat is dezelfde manier die ik uitleg in het recept. Alleen op video waarschijnlijk duidelijker. 😊
Haha, ja ik moest het dan denk ik nog even zien.