Simone's Kitchen

Kokos havermout met sinaasappel

Kokos havermout met sinaasappel | simoneskitchen.nl

Ben jij iemand die gek is op ontbijten of sla je het liever volledig over? Gezien de nieuwe boeken over ontbijt die zijn uitgekomen van twee van mijn favoriete bloggers (All day Breakfast van Denise Kortlever en Goodmorning van Foodbandits) is ontbijt blijkbaar een hot item. Nu is het dat bij ons al tijden, want zonder ontbijt ga ik zelden tot nooit de deur uit. Ok, ok, de deur ga ik momenteel even helemaal niet uit.. (haha) maar dat is dan bij wijze van spreken he…

Kokos havermout met sinaasappel | simoneskitchen.nl

Tom is toch wat minder van het ontbijten dus nu hij elke keer mijn ontbijt klaarmaakt moet ik meestal dicteren wat ik dan wil hebben. Want havermout maakt hij al helemaal nooit klaar. Is zeker niet genoeg dude-like of zo. Dus toen ik bedacht dat ik graag een keer weer havermout als ontbijt wilde hebben kreeg ik de vraag hoeveel vloeistof dan en hoeveel havermout… Eh.. eerlijk is eerlijk, ik gooi er altijd maar wat in. Dat is niet iets dat ik nou zorgvuldig afweeg. Ik kijk tot het de juiste dikte heeft en dat gaat meestal op gevoel.

In dit geval dus keurig afgemeten en dat is dan weer handig als je een recept erbij gaat plaatsen nietwaar. Voor de melk heb ik dit keer de kokos en rijstdrank van Royal Green gebruikt. Die waar je nog tot zondag mee kunt doen om een pakket te winnen waar onder andere de melk in zit. Laat daarvoor op deze post over Royal Green een comment achter. Kun je – mocht je winnen – meteen dit lekkere ontbijtje maken.

Ik gebruikte voor deze kokos havermout gojibessen, cranberries, zonnebloempitten, pompoenpitten en hazelnoten en vulde dat aan met verse sinaasappel, maar je kunt het zo invullen als je zelf wilt of met wat je op voorraad hebt. Gedroogde abrikozen, gedroogde vijgen of ander vers fruit… alles kan. Niks hoeft.

Kokos havermout met sinaasappel | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kokos havermout met sinaasappel

Totale tijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 250 ml rijst-kokosdrink
  • 40 gr havermout
  • 1 sinaasappel
  • 1 el gojibessen
  • 1 el gedroogde cranberries
  • 2 el mix van zonnebloempitten hazelnoten en pompoenpitten

Instructies

  • Zet de kokosmelk op met de havermout en laat zachtjes een paar minuten koken, terwijl je de rest van de ingredienten klaar zet.
  • Segmenteer de sinaasappel door met schil en al te schillen tot de witte velletjes weg zijn en snij dan de partjes tussen de vliezen vandaan. Vang het sap ook op.
  • Voeg de gojibessen en de cranberries bij de havermout en roer even door. Haal van het vuur en doe in een kom. Bestrooi met de pittenmix en serveer met de sinaasappelpartjes en het sap.

Voedingswaarde

Calorieën: 373kcal, Koolhydraten: 53g, Eiwit: 11g, Vet: 16g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 329mg, Kalium: 475mg, Vezels: 10g, Suiker: 23g, Vitamine A: 295IU, Vitamine C: 69.7mg, Calcium: 384mg, Ijzer: 2.3mg

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Heerlijk recept. Ik heb er vandaag een variant van gemaakt 🙂 Alleen die velletjes van de sinaasappel afkrijgen vind ik wel een heel gedoe. Nu even gegoogled op hoe dit makkelijk kan en ik vond dit: http://uitpaulineskeuken.nl/2014/03/video-kooktip-sinaasappel-snijden.html dat is nog wel handig 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!