Kokos havermout met banaan

Stel…. iemand zegt dat je moet kiezen. Ontbijt, lunch of diner. Je mag maar een van die eetmomentjes houden in je leven. De andere moeten vervallen. Waar zou jij dan voor kiezen? Ga je voor ontbijt? Of kan je niet leven zonder een diner? Het is natuurlijk een rare keuze, laten we dat even voorop stellen, want ik ben erg gehecht aan alle drie die momentjes, maar phoe, als ik moest kiezen? Dan vrees ik dat ik toch uiteindelijk voor het diner zou kiezen. Want dat geeft de meeste mogelijkheden, alhoewel… nooit meer ontbijten?? O horror…

Nou goed, zoals ik al zei; rare vraag eigenlijk. Maar ik kwam er natuurlijk op omdat dit ontbijtje, zoals beloofd ook uit het boek van Deliciously Ella, echt superlekker is! Het is sindsdien mijn favoriete ontbijt en als het even kan is dat wat ik ’s ochtends eet. Wat het voor mij zo bijzonder maakt is de banaan die je meekookt, zodat het volledig in de pap versmelt en de eetlepel amandelboter die je erdoor roert. Zo lekker! Ik top het met mijn eigenste mix en wat vers fruit en gaan met die banaan. Tom lust geen banaan dus ik maak het altijd voor mezelf alleen. Ik kan me niet zo goed voorstellen welk ander fruit er hetzelfde meesmeltende effect zou hebben maar als jij het weet hoor ik het graag.

Romige kokos havermout | simoneskitchen.nl
Kokosnoot havermout met banaan | simoneskitchen.nl

Romige kokos havermoutpap

2 van 1 stem
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 15 minuten

1 persoon

Ingrediënten


  • Doe de havervlokken in een steelpannetje met 200 ml water, de kokosmelk en de helft van de plakjes banaan
  • Breng aan de kook en laat dit zachtjes 10 minuutjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Voeg nu de amandelboter en de kokosolie toe en laat nog een minuutje verder pruttelen tot alles erin is gesmolten
  • Rooster ondertussen je nootjes even en hak die fijn.
  • Serveer de havermout in een kom met de rest van de banaan en de nootjes en rozijnen erover heen gestrooid.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 499kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwit: 12g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 9g | Natrium: 45mg | Kalium: 726mg | Vezels: 10g | Suiker: 15g | Vitamine A: 75IU | Vitamine C: 10.2mg | Calcium: 70mg | Ijzer: 2.9mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.