Kokos havermout
Stel…. iemand zegt dat je moet kiezen. Ontbijt, lunch of diner. Je mag maar een van die eetmomentjes houden in je leven. De andere moeten vervallen. Waar zou jij dan voor kiezen? Ga je voor ontbijt? Of kan je niet leven zonder een diner? Het is natuurlijk een rare keuze, laten we dat even voorop stellen, want ik ben erg gehecht aan alle drie die momentjes, maar phoe, als ik moest kiezen? Dan vrees ik dat ik toch uiteindelijk voor het diner zou kiezen. Want dat geeft de meeste mogelijkheden, alhoewel… nooit meer ontbijten?? O horror…
Nou goed, zoals ik al zei; rare vraag eigenlijk. Maar ik kwam er natuurlijk op omdat dit ontbijtje, zoals beloofd ook uit het boek van Deliciously Ella, echt superlekker is! Het is sindsdien mijn favoriete ontbijt en als het even kan is dat wat ik ’s ochtends eet. Wat het voor mij zo bijzonder maakt is de banaan die je meekookt, zodat het volledig in de pap versmelt en de eetlepel amandelboter die je erdoor roert. Zo lekker! Ik top het met mijn eigenste mix en wat vers fruit en gaan met die banaan. Tom lust geen banaan dus ik maak het altijd voor mezelf alleen. Ik kan me niet zo goed voorstellen welk ander fruit er hetzelfde meesmeltende effect zou hebben maar als jij het weet hoor ik het graag.
Romige kokos havermoutpap
Ingrediënten
- 40 gr havervlokken
- 3-4 el kokosmelk
- 1 banaan in plakjes
- 1 el amandelboter
- 1 el kokosolie
- handvol geroosterde nootjes
- handvol rozijnen
- of mijn topping
Instructies
- Doe de havervlokken in een steelpannetje met 200 ml water, de kokosmelk en de helft van de plakjes banaan
- Breng aan de kook en laat dit zachtjes 10 minuutjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Voeg nu de amandelboter en de kokosolie toe en laat nog een minuutje verder pruttelen tot alles erin is gesmolten
- Rooster ondertussen je nootjes even en hak die fijn.
- Serveer de havermout in een kom met de rest van de banaan en de nootjes en rozijnen erover heen gestrooid.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Quinoasalade met amandelboter dressing | Simone's Kitchen
Ontbijt natuurlijk!! Ik denk de avond van tevoren als ik in bed lig al na over het ontbijt van de volgende ochtend!
Dit lijkt me verrukkelijk!! Kun je me vertellen waar je amandelboter koopt? Ik wil het namelijk dolgraag uitproberen!
Amandelboter kun je kopen bij de Albert Heijn!
Ik kies voor het ontbijt. Daar kijk ik echt naar uit vanaf het moment dat ik mijn ogen in de ochtend open doe. Meestal ontbijt ik met havermout, Griekse yoghurt en fruit maar deze variant met kokos ziet er ook heerlijk uit.
Zeker een keer proberen Chris! is echt superlekker!
Hmmm lekker havermout met kokos. Denk dat stukjes mango er ook goed bij gaan. Maar jeetje wat een vraag 😉 Ik denk dan toch dat ik ook ga voor diner, want een bord pasta of een Thaise curry lust ik ook best vroeg in de ochtend.
Fijne dag!
Ja hopeloze vraag eigenlijk he… 😉 Mango lijkt me er inderdaad heerlijk bij!
Oh wat een heerlijk ontbijtje! Ik zou absoluut voor het ontbijt gaan. Zonder twijfel mijn favoriete maaltijd van de dag.
O maar zo moeilijk om te kiezen! 😉