Simone's Kitchen

De topping die overal bij kan

Lekkere ontbijttopping | simoneskitchen.nl

Ik eet doordeweeks vaak dingen als havermout of Griekse yoghurt of iets in die trant en ik vind het lekker om daar iets knapperigs over te strooien. Dus heb ik mijn eigen ontbijtmix gemaakt die je makkelijk van te voren kunt klaarmaken voor een of twee weken. Bewaar je het in een grote pot met goed afsluitbare deksel dan blijft het heel lang goed.

Het enige dat ik dan in de ochtend moet doen is de rest klaar maken, beetje mix erover strooien en klaar! Dit is de mix met mijn favoriete ingrediënten maar je kunt het natuurlijk variëren naar wens. Hou je van wat zoeter dan kun je door de mix wat honing en olie doen voor je het in de oven doet, alhoewel het dan wel meer een granola achtig geheel wordt als je het roostert.

Makkelijke ontbijttopping met noten en zaden | simoneskitchen.nl

Maar varieer met andere zaden, andere nootjes, doe er maanzaad door of wat je maar voorhanden hebt. Zorg wel dat je dingen als gedroogd fruit niet in de oven mee roostert maar voeg die achteraf toe. De abrikoos die ik hier heb gebruikt kun je vervangen door bijvoorbeeld dadels, goji bessen, gedroogde vijgen of iets anders. Vul verder aan met vers fruit en je hebt een heerlijk supersnel ontbijt!

makkelijke ontbijttopping met noten en zaden | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Knapperige topping voor ontbijt

Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min

Ingrediënten

  • 50 gram zonnebloem pitjes
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram gemengde noten
  • 100 gram gedroogde abrikozen

Instructies

  • Spreid je noten en zaden (zonder de abrikozen) uit over een grote bakplaat. Zorg dat je één laag hebt en dat het niet teveel op elkaar ligt. Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Doe in de oven en rooster voor ongeveer tien minuten of tot de mix goudbruin is. Hou het wel even in de gaten want het gaat ineens heel hard, dus niet weglopen en de oven vergeten! 🙂
  • Laat goed afkoelen voor je het overdoet in een luchtdichte pot (een oude schoongemaakte jampot is hiervoor ideaal). Snij de gedroogde abrikozen fijn en voeg die toe aan de pot. Even schudden en je mix is klaar voor gebruik.
  •  

Ontbijttopping met noten en zaden | simoneskitchen.nl

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Pingback: Kokos havermout | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Ontbijt burgers! (maar 's avonds kan natuurlijk ook..) | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!