Paleo noten ontbijtcake | simoneskitchen.nl

Whole30!

Nee, nee, ik ben momenteel niet een whole30 aan het doen, maar ik ben wel heel hard aan het leren om me te kwalificeren als whole30 coach. Ik wilde het al een tijdje doen en in de vakantie besloten om er gewoon maar voor te gaan. Het is pittig en de selectieprocedure is heel streng, maar na 6 (of 7?) whole30’s durf ik het wel aan. Althans ik ben nog druk aan het studeren want ik moet binnen nu en 3 weken het eerste traject afmaken. Slaag ik daar niet voor dan mag ik het 1 keer overdoen. Zak ik dan weer dan is het einde oefening. Dus even flink leren is wel handig!

Variatie in ontbijt

Veel mensen vinden het ontbijt lastig tijdens een whole30 en na 30 dagen elke ochtend eieren te hebben gegeten wil je wel eens iets anders. Deze ontbijtcake of brood of hoe je het wilt noemen is lekker voor na je whole30. De cake heeft weliswaar alleen maar whole30 proof ingredienten maar is niet als item goedgekeurd. Niet eten tijdens je whole30 dus! Let ook op dat je dit niet elke dag eet want door het gedroogde fruit zit er best behoorlijk wat suikers in en als je last hebt van je bloedsuikerspiegel dan wil je deze misschien laten staan. De cake is zoet maar ik heb hem zelf een aantal keer met avocado en/of een gekookt of gebakken eitje gegeten (dan toch weer dat ei!) en vond hem super lekker!

Hij is vrij zwaar dus je hebt er niet veel van nodig om een voldaan gevoel te krijgen. Geniet ervan!

Whole30 en paleo notencake | simoneskitchen.nl
Paleo noten ontbijtcake | simoneskitchen.nl

Noten ontbijtbrood

4.50 van 2 stemmen

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 40 minuten
totaal 50 minuten

1 cake

Ingrediënten

  • 2 bananen rijp
  • 2 eieren groot
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 180 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 el lijnzaad heel
  • 280 gr gemengde ongezouten noten grof gehakt
  • 300 gr gedroogd fruit grof gehakt (ik gebruikte gojibessen, abrikozen, vijgen, cranberries)

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Smeer een rond bakblik van 20 cm goed in en bekleed met bakpapier.
  • Prak de bananen goed. Dit kan prima in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe over in een mengkom en mix met de eieren en kokosolie.
  • Roer amandelmeel, bakpoeder en zout erdoor en meng goed.
  • Schep de noten en het gedroogde fruit er door heen tot het goed door het deeg heen zit.
  • Stort over in je klaarstaande vorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de voorverwarmde oven voor 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Laat goed afkoelen voor je het snijd. Je kunt het brood een paar dagen bewaren.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.