Paleo: Ontbijtcake met noten en gedroogd fruit

Paleo noten ontbijtcake | simoneskitchen.nl

Whole30!

Nee, nee, ik ben momenteel niet een whole30 aan het doen, maar ik ben wel heel hard aan het leren om me te kwalificeren als whole30 coach. Ik wilde het al een tijdje doen en in de vakantie besloten om er gewoon maar voor te gaan. Het is pittig en de selectieprocedure is heel streng, maar na 6 (of 7?) whole30’s durf ik het wel aan. Althans ik ben nog druk aan het studeren want ik moet binnen nu en 3 weken het eerste traject afmaken. Slaag ik daar niet voor dan mag ik het 1 keer overdoen. Zak ik dan weer dan is het einde oefening. Dus even flink leren is wel handig!

Variatie in ontbijt

Veel mensen vinden het ontbijt lastig tijdens een whole30 en na 30 dagen elke ochtend eieren te hebben gegeten wil je wel eens iets anders. Deze ontbijtcake of brood of hoe je het wilt noemen is lekker voor na je whole30. De cake heeft weliswaar alleen maar whole30 approved ingredienten maar is niet als item goedgekeurd. Niet eten tijdens je whole30 dus! Let ook op dat je dit niet elke dag eet want door het gedroogde fruit zit er best behoorlijk wat suikers in en als je last hebt van je bloedsuikerspiegel dan wil je deze misschien laten staan. De cake is zoet maar ik heb hem zelf een aantal keer met avocado en/of een gekookt of gebakken eitje gegeten (dan toch weer dat ei!) en vond hem super lekker!

Hij is vrij zwaar dus je hebt er niet veel van nodig om een voldaan gevoel te krijgen. Geniet ervan!

Whole30 en paleo notencake | simoneskitchen.nl

Noten ontbijtbrood

Ingredienten:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 grote eieren
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 180 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 el lijnzaad, heel
  • 280 gr gemengde ongezouten noten, grof gehakt
  • 300 gr gedroogd fruit, grof gehakt (ik gebruikte gojibessen, abrikozen, vijgen, cranberries)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Smeer een rond bakblik van 20 cm goed in en bekleed met bakpapier.
  3. Prak de bananen goed. Dit kan prima in een keukenmachine of met een staafmixer. Doe over in een mengkom en mix met de eieren en kokosolie.
  4. Roer de bloem, bakpoeder en zout erdoor en meng goed.
  5. Schep de noten en het gedroogde fruit er door heen tot het goed door het deeg heen zit.
  6. Stort over in je klaarstaande vorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de voorverwarmde oven voor 40 minuten of tot goudbruin en gaar.
  7. Laat goed afkoelen voor je het snijd. Je kunt het brood een paar dagen bewaren.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.