Chai notenpap | simoneskitchen.nl

Eerst doen, dan denken

Ik ben nogal van het type: eerst doen en daarna dan bedenken of het wel zo handig is. Zo kreeg ik een jaar of twintig geleden ineens de geest en besloot dat het tijd werd om een studie tuinarchitectuur te gaan doen. Klonk best leuk en onschuldig, maar na tuintekening nummer 10 waar ik minimaal een dag mee bezig was, was het ineens een stuk minder leuk en onschuldig. Dus ging de cursus de boekenkast in en verdween daar langzaam maar zeker onder tien centimeter stof. O ik heb er heus wel wat van geleerd hoor.

De tuinman kwam van de week met wat nieuwe plantjes voor onze tuin en ik wist zomaar die ene plant te herkennen als een echinacea (ook wel bekend als zonnehoed), en die gezellige astilbe spotte ik ook moeiteloos. Dus qua plantenkennis weet ik net iets meer dan de gemiddelde tuinleek. Maar niet heel veel meer hoor. Verwacht nu geen ingewikkelde tuin analyses van mij.

IMG 7194

Weer fris en fruitig

Van tuinier naar tuinzitter

In vroeger tijden, toen ik nog op een kantoor werkte en af en toe zelfs iets van vrije tijd had, vond ik het heerlijk om in de tuin te wroeten. Beetje onkruid plukken op een zonnig weekend was zo verkeerd nog niet, maar tegenwoordig is die tuinliefde beperkt tot in de tuin zítten en een boekje lezen. Die schaarse vrije tijd wil ik dan niet ook nog eens ploeteren in de tuin… Het gevolg is dat onze tuin met grote regelmaat meer weg heeft van een jungle. Vinden de katten geweldig want niks leuker dan je verstoppen onder het gebladerte en dan heel stil blijven zitten als je geroepen wordt.

Nieuwe schutting

En nu wilden de buren links een nieuwe schutting. Moest ook wel want het ding stond op instorten en de poort ging amper nog open. Die staat inmiddels zoals je ziet op de foto maar alle planten die ervoor stonden waren weg of hingen half zielig te wezen. Plus dat er meer heermoes in de tuin stond dan leuke planten. (voor wie heermoes erg leuk vind: gratis af te halen eens per week… Wel zelf plukken) De schutting is nog een tikkie te nieuw naar mijn smaak, dus daar komt snel wat groens tegenaan, maar goed. Hij staat en de poort gaat weer open.

IMG 7195

Van de week kwam Ferry, onze vaste tuinman, de boel weer redden. Niet dat hij nu heel vaak komt want dat kan ik dan weer niet betalen maar twee keer per jaar komt hij voor het betere puinruimen en neemt hij wat gezellige nieuwe plantjes mee. Astilbe dus en echinacea. O en mijn favoriet dropplant (lekker ook in de salade!) en nu is het weer net een echte tuin. Het mooie weer kan weer komen. Kunnen we weer lekker in de zon lui zitten wezen. En misschien zelfs af en toe een beetje onkruid wieden.

Chai notenpap | simoneskitchen.nl

Dit alles heeft natuurlijk weer helemaal niks te maken met deze chai notenpap. Dit is een lekker alternatief voor als je geen zuivel wilt of mag eten.

Chai notenpap | simoneskitchen.nl

Chai notenpap

Nog geen review
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 30 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 40 minuten

2 personen

Ingrediënten


  • Week de noten eerst een half uurtje in koud water. Spoel na en doe in de keukenmachine met de banaan. Draai tot je een grof mengsel hebt.
  • Doe in een steelpan en voeg de overige ingredienten behalve het verse fruit eraan toe. Roer even goed door zodat de kokosmelk mengt met het notenmengsel. Breng zachtjes aan de kook en laat heel even doorpruttelen.
  • Serveer met het verse fruit

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.