20130716 MG 8260

Whole30 ontbijtje!

Jemig de pemig… weet je hoe lastig het is om te bedenken wat je moet gaan eten als je geen granen en geen zuivel mag hebben? HEEEEEL lastig.. Ik doe het natuurlijk zelf, maar toch; je moet die hersenpan even flink laten kraken om te bedenken wat je dan in vredesnaam moet eten. Diner is nog het makkelijkste.. Maar dat ontbijt… Traditioneel de laatste jaren meestal yoghurt, kwark met muesli en fruit… Daarvan is het enige wat Whole30 approved is, het fruit…

smoothie van amandelmelk, meloen en banaan

Gelukkig is het zomer en hebben we veeeel fruit!

Dat schiet al lekker op dus… Nu was ik afgelopen maandag en dinsdag bij Alex over de vloer (van Alexstyling) en voor de lunch hadden we een heerlijke smoothie die – heel toevallig – ook nog eens Whole30 is… Ha! Dat zorgde er in ieder geval voor dat ik weer een beetje inspiratie kreeg want smoothies daar kun je natuurlijk van alles van maken! Deze is erg lekker en als je de amandelmelk zelf maakt is ie ook nog helemaal paleo. Ik ben natuurlijk nog een absolute beginner als het op paleo aankomt, dus ik dacht nog even heel leuk dat ik wel een pak amandelmelk in de supermarkt zou kunnen kopen. Een blik op de ingredienten leerde echter al snel dat dat echt geen goed idee was! Suiker, water, conserveermiddelen en een whopping 2% amandelen! Het is bijna hilarisch… Maar goed, zelf maken is dus het motto en gelukkig kwam Ianna van Beginspiration met een goed recept voor amandelmelk dus ik kan aan de slag!

20130716 MG 8256

20130716 MG 8260
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Smoothie van amandelmelk en fruit

Totale tijd: 10 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de meloen schoon en snij in bolletjes of plakjes, Pel de banaan en breek in stukken. Haal de pit uit de dadels en doe alles in de blender. Afhankelijk van hoe dik je de smoothie wilt doe je meer of minder amandelmelk erbij. Even draaien en klaar!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!