Lekker snel ontbijt met deze kleurige açaí smoothie met bramen en amandelmelk. De smoothie maak je met bevroren açaí of gebruik in plaats daarvan acaipoeder

Bramen smoothie met acai

Açaí smoothie met bramen

De eerste keer dat ik van açaí hoorde was volgens mij toen ik het op de foto moest zetten voor Yoghurt Barn. Inmiddels alweer een hele tijd geleden. Deze frisse smoothie maakte ik met bevroren açaí en verse bramen. Gebruik je beide bevroren dan wordt het een dikke açaí smoothie. Eigenlijk bijna een ijsje.

Maar wat is açaí nou eigenlijk precies?

Om deze açaí smoothie te maken hoef je natuurlijk niet perse te weten wat het nou eigenlijk is, maar ik ga het je toch vertellen. Açaí komt namelijk van oorsprong uit Brazilië, Peru en Suriname. Daar groeien deze bessen aan een hoge palm. De zogeheten pinapalm.

De bessen van de palm zijn ongeveer 2 tot 2,5 cm groot en groeien in grote trossen aan de palmboom.

Dit voorheen onbekende besje heeft een hoge dosis antioxidanten waardoor het vanuit Zuid-Amerika ook hier steeds populairder begint te worden. Zo zeer zelfs dat het aantal plantages in het oorsprongsgebied flink is uitgebreid om meer açaí te kunnen verbouwen.

De açaí smoothie die je hier ziet is makkelijk om te maken, zoals natuurlijk bij de meeste smoothies. Je kunt het serveren in een bowl met toppings zoals bijvoorbeeld bij dit recept van De Hippe Vegetariër of je kunt er een eenvoudige smoothie van maken zoals hieronder.

Even mixen en klaar

Verse açaíbessen kun je eigenlijk niet echt vinden in Nederland, maar de puree kun je wel via diverse bronnen verkrijgen. Bij Albert Heijn verkopen ze zakjes bevroren smoothiemix waar açaí in verwerkt is.

Online kun je het kopen bij onder andere Acai Nederland , maar het is ook in poedervorm te verkrijgen via meerdere online winkels. Bij Puur Mieke kun je de açaí van verschillende merken vinden.

Voor deze açaí smoothie kun je zowel bevroren als poeder gebruiken. Hou voor het poeder misschien iets meer amandelmelk aan omdat je dan het vocht kwijt bent. Gebruik ook geen 100 gram poeder overigens. Ik denk dat een eetlepel in dat geval meer dan genoeg is. Even testen!

Op zoek naar een kleurige smoothie? Maak dan ook eens deze smoothie met ananas en spirulina.

Bramen smoothie met acai

Braam acai smoothie

Nog geen review
GangOntbijt
Keukenpaleo

Een goed begin van de dag met deze makkelijke smoothie
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 5 minuten
bereiding 5 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 100 gr acai uit diepvries
  • 100 gr bramen vers of diepvries
  • 1 avocado
  • 1 el collageen optioneel
  • 200 ml amandelmelk

  • Doe alle ingredienten bij elkaar in de blender en draai glad. Doe over in een bowl of glas en eet meteen
  • Je kunt er voor kiezen om het fruit bevroren te verwerken. Dan krijg je een dik en romig resultaat. Uiteraard kun je het fruit ook eerst laten ontdooien. Dan is het wat vloeibaarder.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 237kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 6g | Vet: 16g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 149mg | Kalium: 568mg | Vezels: 10g | Suiker: 8g | Vitamine A: 317IU | Vitamine C: 21mg | Calcium: 159mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.