Hot chocolate met amandelmelk

Hot chocolate

Vandaag hebben we een fijn en eenvoudig receptje voor hot chocolate van Marlotte van het blog Wild Oat. Als je haar blog nog niet kent, dan zeker even een kijkje nemen, want de foto’s alleen zijn al meer dan de moeite waard om langs te gaan. Marlotte’s blog gaat niet alleen over eten maar heeft van alles te maken met gezondheid en zoals ze zelf zegt ‘een happy en healthy lifestyle’. Perfect natuurlijk om daar in deze maand wat meer aandacht aan te besteden.

Chocolademelk met amandelmelk | simoneskitchen.nl

Met amandelmelk

Eerlijk is eerlijk; ik viel vooral voor deze hot chocolate omdat ik de foto’s zo prachtig vond. Haha.. Maar chocolademelk (check ook de versie witte chocolademelk!) is altijd wel lekker en deze gebruikt amandelmelk in plaats van gewone melk dus voor al die mensen die geen gewone zuivel willen gebruiken. Ik weet niet of we nog een keer winter gaan krijgen (alhoewel ik hoorde dat het van de week heeft gesneeuwd in Groningen!!?? Waarom niet hier?) maar je kunt maar beter voorbereid zijn lijkt me zo.

Gezonde choco van Marlotte | simoneskitchen.nl

Warme chocolademelk met amandelmelk

Dat hot chocolate lang niet altijd voorzien hoeft te zijn van gewone melk blijkt wel uit deze warme chocomel die gemaakt is met amandelmelk. Het is een eenvoudige versie waarbij je amandelmelk, cacaopoeder, honing en kaneel mengt. De verhouding is een richtlijn, maar proef het vooral goed en voeg meer of minder cacao toe naar smaak.

Er zit ook nog verschil in of je rauwe cacaopoeder of gewone cacao gebruikt. De rauwe is wat minder zoet en het kan zijn dat je dan iets meer honing nodig hebt om het geheel zo lekker mogelijk te maken.

Wil je het helemaal lekker maken? Voeg dan nog een blokje pure chocola toe aan de warme melk en roer tot die is meegesmolten. En natuurlijk kun je het desgewenst ook serveren met lekker veel geklopte slagroom. Laat de winter maar komen!

Gezonde chocolademelk met amandelmelk | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chocolademelk van amandelmelk

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 mok

Ingrediënten

  • 200 ml Amandelmelk
  • 1 el Cacaopoeder
  • 1 tl Honing of naar smaak
  • 1/4 tl Kaneel

Instructies

  • Heeft dit nog instructies nodig? Oké, vooruit. Verwarm in een pan amandelmelk, cacaopoeder, honing en een snufje kaneel. Hoeveel je moet gebruiken van alle ingrediënten? Probeer het uit en proef alles. Als de chocolademelk nog iets te bitter is, voeg ik nog wat honing en/of kaneel toe. Mag de chocoladesmaak nog iets meer naar voren komen? Dan voeg ik nog wat extra cacaopoeder toe. Meestal gebruik ik een kleine eetlepel cacaopoeder, snuf kaneel en een kleine theelepel honing voor één mok.
  • Zo makkelijk is het! Garneer eventueel met wat geroosterde amandelen, hazelnoten, cacao nibs en kokos.
Gang: Drank
Trefwoord: cacao, chocola

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!