Hot chocolate met amandelmelk
Hot chocolate
Vandaag hebben we een fijn en eenvoudig receptje voor hot chocolate van Marlotte van het blog Wild Oat. Als je haar blog nog niet kent, dan zeker even een kijkje nemen, want de foto’s alleen zijn al meer dan de moeite waard om langs te gaan. Marlotte’s blog gaat niet alleen over eten maar heeft van alles te maken met gezondheid en zoals ze zelf zegt ‘een happy en healthy lifestyle’. Perfect natuurlijk om daar in deze maand wat meer aandacht aan te besteden.
Met amandelmelk
Eerlijk is eerlijk; ik viel vooral voor deze hot chocolate omdat ik de foto’s zo prachtig vond. Haha.. Maar chocolademelk (check ook de versie witte chocolademelk!) is altijd wel lekker en deze gebruikt amandelmelk in plaats van gewone melk dus voor al die mensen die geen gewone zuivel willen gebruiken. Ik weet niet of we nog een keer winter gaan krijgen (alhoewel ik hoorde dat het van de week heeft gesneeuwd in Groningen!!?? Waarom niet hier?) maar je kunt maar beter voorbereid zijn lijkt me zo.
Warme chocolademelk met amandelmelk
Dat hot chocolate lang niet altijd voorzien hoeft te zijn van gewone melk blijkt wel uit deze warme chocomel die gemaakt is met amandelmelk. Het is een eenvoudige versie waarbij je amandelmelk, cacaopoeder, honing en kaneel mengt. De verhouding is een richtlijn, maar proef het vooral goed en voeg meer of minder cacao toe naar smaak.
Er zit ook nog verschil in of je rauwe cacaopoeder of gewone cacao gebruikt. De rauwe is wat minder zoet en het kan zijn dat je dan iets meer honing nodig hebt om het geheel zo lekker mogelijk te maken.
Wil je het helemaal lekker maken? Voeg dan nog een blokje pure chocola toe aan de warme melk en roer tot die is meegesmolten. En natuurlijk kun je het desgewenst ook serveren met lekker veel geklopte slagroom. Laat de winter maar komen!
Chocolademelk van amandelmelk
Ingrediënten
- 200 ml Amandelmelk
- 1 el Cacaopoeder
- 1 tl Honing of naar smaak
- 1/4 tl Kaneel
Instructies
- Heeft dit nog instructies nodig? Oké, vooruit. Verwarm in een pan amandelmelk, cacaopoeder, honing en een snufje kaneel. Hoeveel je moet gebruiken van alle ingrediënten? Probeer het uit en proef alles. Als de chocolademelk nog iets te bitter is, voeg ik nog wat honing en/of kaneel toe. Mag de chocoladesmaak nog iets meer naar voren komen? Dan voeg ik nog wat extra cacaopoeder toe. Meestal gebruik ik een kleine eetlepel cacaopoeder, snuf kaneel en een kleine theelepel honing voor één mok.
- Zo makkelijk is het! Garneer eventueel met wat geroosterde amandelen, hazelnoten, cacao nibs en kokos.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ja ik volg Marlotte al, super interessant zijn haar artikelen en de foto’s zijn inderdaad om bij weg te smelten. Oh, en nu heb ik zin in chocomel! 😀
Ziet er lekker uit Simone, deze gaat bij favorieten. Ik weet niet of je het weet en de bedoeling is, maar ik krijg nu een andere pagina met: GEFELICITEER Je werden willekeurig geselecteerd om de nieuwe iPhone 7 testen (aankomende 2016)! En kan dan niet meer terug. Ik moet de pagina afsluiten en opnieuw openen. Ik lees je blog via bloglovin trouwens.
Ja irritant he!! Ik weet ook niet waar dat vandaan komt. Kijk je via je telefoon of via computer? Ik heb het ook gehad maar alleen via de telefoon… Geen idee hoe ik het op moet lossen.. 🙁
Nee ik kijk via ipad. Virus zal het niet zijn, want dat is geloof ik bijna onmogelijk bij Apple. Ben blij dat jij het ook ziet, dus geen iphone 7 voor mij dus haha ?
Nee heb net ook al een malware scan gedaan en die was ook schoon dus dat is het niet. Heb een mail naar mijn provider gestuurd misschien dat zij er iets aan kunnen doen. Is wel zwaar irritant natuurlijk. Ipad loopt ook op het mobiele thema dus daar zit het in geloof ik dan… Wordt vervolgd!