Witte chocolademelk met specerijen uit de slowcooker
Deze overheerlijke witte chocolademelk met extra veel specerijen maak je in de slowcooker. En door het lekker lang laten ‘sudderen’ worden de smaken extra intens!
Witte chocolademelk
Chocolademelk; ik kan er intens van genieten, maar drink het eigenlijk veel te weinig. Voor mij hoort chocolademelk bij ijs, sneeuw en schaatspret. Of als het buiten stormt en hagelt en je binnen lekker bij de open haard zit te genieten van een chocomel met slagroom. Zoiets. Nu is deze witte chocolademelk er eentje die wel wat meer tijd kost om te maken. Het gaat namelijk – heel verrassend – in de slowcooker!
Low and slow
Ik heb deze witte chocolademelk gemaakt naar een recept van de Modern Mrs Cleaver in een slowcooker en mijn hemel…. hoe lekker was dit! Door de lange tijd in de slowcooker zijn de smaken van de specerijen er helemaal ingetrokken en de witte chocola en de melk goed gemengd. Het is wel vrij zoet maar he, het is chocolademelk dus dat hoort zoet te zijn zeg ik. Perfect voor Sinterklaas, sneeuwdagen, kerst of gewoon als je zin hebt om jezelf te verwennen.
De hoeveelheid hieronder maakt denk ik een royale 6-8 mokken. Het is wel een caloriebommetje dus dat is goed om even rekening mee te houden. Maar in het feestelijke seizoen van het jaar mag dat wel zo nu en dan vind ik. Vind je het nu echt te zoet voeg dan wat meer melk toe aan de slowcooker en laat dat meewarmen. Dan wordt het iets minder heftig.
Serveer met slagroom
Deze witte chocolademelk serveer je natuurlijk zoals een goede chocolademelk met lekker veel slagroom. O en als het heel koud is dan kan een scheutje rum ook echt prima hierbij!
Ben je gek op chocolademelk? Probeer dan ook eens deze chocolademelk met die schattige marshmallowmannetjes!
Witte chocolademelk met specerijen uit de slowcooker
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gr witte chocola
- 750 ml volle melk
- 750 ml slagroom
- 1,5 el puur vanille extract
- 2 steranijs
- 1/4 tl kardemom
- 1/4 tl gemalen nootmuskaat
- 3 kaneelstokjes
- slagroom om te serveren
Instructies
- Breek de witte chocola in kleine stukken en leg op de bodem van de slowcooker. Voeg alle overige ingredienten er aan toe (behalve de extra slagroom). Dek af en kook op de lage stand voor ongeveer 2 uur. Roer elke twintig minuten even om.
- Er zal zich een vel vormen aan de bovenkant van de chocolademelk, even doorroeren en hij verdwijnt vanzelf weer in de melk.
- Je kunt het een paar uur warm houden in de slowcooker.
- Serveer elke kop met een flinke dot slagroom en bestrooi met wat kaneel poeder
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Wat bedoel je met afdekken? Deksel dicht?
Ja deksel erop. Staat een beetje gek eigenlijk ‘dek af’ Ik zal het veranderen naar doe de deksel op de pan.. 😉
Pingback: 5 X lekkere Sinterklaas traktaties | Simone's Kitchen
Pingback: Speculaas zelf maken voor Sinterklaas! | Simone's Kitchen
Ohh, dit lijkt me toch zo lekker, ik heb dit al een keer gedronken bij La Place, dat beviel me ook prima! Ook een hele fijne pakjesavond toegewenst!
Dank je wel Emma! Veel plezier vanavond!
Oh my, dat ziet er echt goddelijk uit! Helaas heb ik geen slowcooker, maar ik wil zeker warme chocolademelk maken voor vanavond dus ik kan wel een beetje improviseren ;).
Ja en dat moet echt wel lukken hoor zonder slowcooker. Gewoon een tijd laten trekken in een pannetje en genieten maar!