Simone's Kitchen

Witte chocolademelk met specerijen en fijne Sinterklaas!

Laat ik om te beginnen iedereen een hele fijne pakjes avond toe te wensen. Met veel gezelligheid, veel kadootjes en veel Sinterklaas met veel zwarte Pieten. 🙂 Ik heb het al eerder gezegd; wij vieren Sinterklaas met kerstmis. Ja Sinterkerst. Dat hadden wij al elf jaar geleden uitgevonden, lang lang voor die ene reclame waar ineens ook sinterkerst werd gevierd. Onze uitvinding, niet die van die telecom maatschappij. Ik zeg het er maar even bij. We doen dat al jaren trouw met dezelfde vrienden, we maken gedichtjes en leggen alles onder de kerstboom. Maar pakjesavond vieren we dus al heel lang niet meer! Dit recept is dan ook eigenlijk meer een kerst recept maar dat neemt niet weg dat het ook uitstekend geschikt is voor het heerlijk avondje.

Witte chocolademelk

Het is een witte chocolade melk. Ik heb deze gemaakt naar een recept van de Modern Mrs Cleaver in een slowcooker en mijn hemel…. hoe lekker was dit! Door de lange tijd in de slowcooker zijn de smaken van de specerijen er helemaal ingetrokken en de witte chocola en de melk goed gemengd. Het is wel vrij zoet maar he, het is chocolademelk dus dat hoort zoet te zijn zeg ik. Perfect voor de sinterklaas avond of – als je die niet viert – kan het natuurlijk eigenlijk de hele winter door en vooral met kerst is dit een topper.

De hoeveelheid hieronder maakt denk ik een royale 5-6 mokken.

Witte chocolademelk met specerijen | simoneskitchen.nl
Witte chocolademelk
Print recept Pin recept
No ratings yet

Witte chocolademelk met specerijen uit de slowcooker

Voorbereidingstijd: 10 min
Slowcooker: 2 uur
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 300 gr witte chocola
  • 3 cups volle melk
  • 3 cups slagroom
  • 1,5 el puur vanille extract
  • 2 ster anijs
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl gemalen nootmuskaat
  • 3 kaneelstokjes
  • slagroom om te serveren

Instructies

  • Breek de witte chocola in kleine stukken en leg op de bodem van de slowcooker. Voeg alle overige ingredienten er aan toe (behalve de slagroom). Dek af en kook op de lage stand voor ongeveer 2 uur. Roer elke twintig minuten even om.
  • Er zal zich een vel vormen aan de bovenkant van de chocolademelk, even doorroeren en hij verdwijnt vanzelf weer in de melk.
  • Je kunt het een paar uur warm houden in de slowcooker.
  • Serveer elke cup met een flinke dot slagroom en bestrooi met wat kaneel poeder
Gang: Drank
Keuken: Sinterklaas
Trefwoord: chocola, witte chocola

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.