warme chocolademelk

Warme chocolademelk met kaneel en kardemom

Is het al tijd voor warme chocolademelk of is het nog te vroeg? Eerlijk gezegd vind ik het al lekker zodra het maar even een beetje guur is geweest. En guur weer hebben we toch wel gehad de afgelopen tijd. Ik maakte eerder al een witte chocolademelk uit de slowcooker en ook het recept voor een ‘hot chocolate‘ vindt gretig aftrek. Nu is die laatste niet zo heel erg anders dan deze versie.

Het verschil zit hem dit keer in de dadels die ik gebruik om te zoeten, de rauwe cacao en de specerijen. Ik koos dit keer om in de warme chocolademelk extra specerijen toe te voegen in de vorm van kaneel, gember en kardemom.

Specerijen

Ik gebruik hier gemalen specerijen voor, maar je kunt ook verse gember gebruiken of verse kardemompeulen. Dat is zeker een goede optie. Let wel op dat verse gember soms behoorlijk pittig kan zijn. Dat is overigens heel lekker in deze warme chocolademelk maar wel iets om rekening mee te houden als je het ook aan kinderen serveert.

Met dadels

De zoetstof is dit keer dadels en die 5 dadels zijn echt meer dan genoeg om het een lekker zoete warme chocolademelk te maken. Meer of minder kan natuurlijk altijd naar eigen inzicht. Net als dat je de rauwe cacaopoeder kunt vervangen voor gewone cacao en de amandelmelk voor kokosmelk, gewone melk of wat voor melk je maar lekker vindt.

De dadels laat je even weken in de amandelmelk. Hiervoor doe je de dadels (zonder pit uiteraard) in de blender. Iets kleiner snijden helpt het weken. Daar voeg je de amandelmelk aan toe en je laat het een tijdje staan zodat de dadels wat zachter worden en zo makkelijker gemengd worden.

warme chocolademelk

Met of zonder slagroom

Als je het mij vraagt hoor slagroom wel bij warme chocolademelk. Of kokosroom als je geen zuivel wilt drinken, maar die dikke romige laag op de chocolademelk maakt het wel compleet. En af en toe moet je tenslotte een beetje genieten nietwaar?

Zeker als buiten de wind om de daken giert….!

warme chocolademelk

Chocolademelk

5 van 2 stemmen
GangDrank
KeukenHollandse keuken

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 5 dadels geweekt zonder pit
  • 3 el rauwe cacaopoeder
  • 1 liter amandelmelk of kokosmelk
  • ½ tl kaneel
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/2 tl gember

  • Doe de dadels in de blender en giet hierover de amandelmelk. Laat dit even staan zodat de dadels meteen weken.
  • Voeg nu de kaneel, kardemom, gember en de cacao toe en draai het geheel glad in de blender. Verwarm in een pannetje en serveer heet. Koud is het overigens ook heerlijk!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.