Simone's Kitchen

Bietengazpacho – lekker fris voor warme dagen

Bietengazpacho

Bietengazpacho met avocado

Een lekker fris koud soepje, wat het perfect doet voor als de dagen warmer en warmer worden. Wat hopelijk niet te lang meer duurt! Bietengazpacho met avocado en verse kruiden.

Gazpacho kennen we allemaal wel denk ik. En zo niet, dan zou ik zeggen ga het echt eens maken. Ik maak mijn gazpacho meestal met een combinatie van tomaat en gerookte paprika. Maar je hoeft er natuurlijk niet altijd dezelfde groentes aan toe te voegen.

Zo heeft Miljuschka deze heerlijke groene gazpacho en als je echt eens iets anders wilt dan moet je eigenlijk mijn ajo blanco ook een keer proberen. Dat is wel een gazpacho next level. Haha.

Too biet or not too biet

Bietjes is typisch zo’n groente waar je van houdt of die je echt niet lekker vindt. Het moge duidelijk zijn dat ik in het kamp van de lovers thuishoor. En hou jij ook van biet, dan is de bietengazpacho een aanrader.

Ik maak de bietengazpacho heel eenvoudig door alle ingredienten bij elkaar te doen in een blender. Heb je een high speed blender dan is het de moeite waard om die te gebruiken voor het mooiste gladde effect.

Met een gewone blender lukt ook wel hoor, maar dan kan het dat het iets korreliger blijft.

Ik giet de bietengazpacho vervolgens in vier kommetjes en verdeel hierover de avocadoblokjes en de verse kruiden. Eet het meteen!

Bietengazpacho
Print recept Pin recept
No ratings yet

Bietengazpacho

Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gr gekookte bietjes
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • ½ komkommer in blokjes
  • 120 ml bouillon
  • 2 el verse dille gesneden
  • 1 lente-ui in ringetjes
  • Sap van 1 citroen

Topping:

  • 1 avocado in blokjes
  • Verse koriander
  • Verse dille

Instructies

  • Doe de bietjes (snij ze iets kleiner als ze erg groot zijn) met de knoflook, komkommer, bouillon, dille, lente-ui en het citroensap in een blender en draai tot een glad geheel.
  • Zet in de koelkast en laat goed koud worden.
  • Serveer de bietengazpacho in een kom met de topping of in mooie glaasjes.
Gang: Soep
Trefwoord: avocado, bietjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 143kcal, Koolhydraten: 18g, Eiwit: 4g, Vet: 8g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 214mg, Kalium: 730mg, Vezels: 7g, Suiker: 9g, Vitamine A: 187IU, Vitamine C: 13mg, Calcium: 37mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.