Lekker frisse appelsoep

Lekker frisse appelsoep

Het klinkt misschien een beetje gek om appels in je soep te doen. Maar ik zou je toch willen vragen om het gewoon een keer te proberen. Door de appels (kies voor een wat zure appel) wordt het een heerlijk fris en fruitig soepje, waardoor het ineens een zomerse sfeer krijgt.

Met knolselderij

Ik maak de appelsoep met knolselderij. Die kun je het hele jaar door wel goed verkrijgen maar wil je nou eens de soep nog wat zoeter maken? Probeer het dan eens met zoete aardappel. Ik vraag me af wat voor kleur de soep wordt als je dat doet, maar dat is dan weer een spannend moment.

Als vocht gebruik ik hier kippenbouillon maar wil je de soep vega houden gebruik dan groentebouillon. Ik voeg verder wat amandelmelk toe. Dit kan eventueel ook kokosmelk zijn of havermelk als je dat liever hebt. Als finishing touch doe ik wat walnootolie over de soep. Dat geeft het een heerlijk notig effect.

In plaats van de sesamzaadjes zou je daar ook wat gehakte walnootjes overheen kunnen strooien. Dat is ook lekker!

Liever een “gewone” soep? Check dan hier alle soeprecepten.

O en dat toffe witte pannetje is vergelijkbaar met deze.

appelsoep

Appel soep

5 van 1 stem
GangSoep
Keukenpaleo

Een lekker frisse soep die het prima doet als een zomers soepje!
clock
voorbereiding 5 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 25 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 4 zure appels geschild, in blokjes
  • ½ knolselderij schoongemaakt, in blokjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 el walnootolie
  • 4 el sesamzaad
  • Zout
  • Peper

  • Schil de appel en snij in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij ook in blokjes.
  • Verhit een soeppan met wat kokosolie en doe de knolselderij en de appels bij elkaar in de pan. Voeg zout en peper toe en de bouillon. Laat rustig koken voor 20-30 minuten of tot de appel en knolselderij zacht zijn.
  • Doe de amandelmelk erbij en pureer het geheel tot een gladde romige soep.
  • Serveer de soep met de walnootolie en de sesamzaadjes erover gestrooid

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 310kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwit: 4g | Vet: 19g | Verzadigd vet: 2g | Natrium: 574mg | Kalium: 581mg | Vezels: 7g | Suiker: 20g | Vitamine A: 102IU | Vitamine C: 24mg | Calcium: 171mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.