Simone's Kitchen

Appelsoep – lekker fris en zomers soepje

Lekker frisse appelsoep

Lekker frisse appelsoep

Het klinkt misschien een beetje gek om appels in je soep te doen. Maar ik zou je toch willen vragen om het gewoon een keer te proberen. Door de appels (kies voor een wat zure appel) wordt het een heerlijk fris en fruitig soepje, waardoor het ineens een zomerse sfeer krijgt.

Met knolselderij

Ik maak de appelsoep met knolselderij. Die kun je het hele jaar door wel goed verkrijgen maar wil je nou eens de soep nog wat zoeter maken? Probeer het dan eens met zoete aardappel. Ik vraag me af wat voor kleur de soep wordt als je dat doet, maar dat is dan weer een spannend moment.

Als vocht gebruik ik hier kippenbouillon maar wil je de soep vega houden gebruik dan groentebouillon. Ik voeg verder wat amandelmelk toe. Dit kan eventueel ook kokosmelk zijn of havermelk als je dat liever hebt. Als finishing touch doe ik wat walnootolie over de soep. Dat geeft het een heerlijk notig effect.

In plaats van de sesamzaadjes zou je daar ook wat gehakte walnootjes overheen kunnen strooien. Dat is ook lekker!

Liever een “gewone” soep? Check dan hier alle soeprecepten.

O en dat toffe witte pannetje is vergelijkbaar met deze.

appelsoep
Print recept Pin recept
No ratings yet

Appel soep

Een lekker frisse soep die het prima doet als een zomers soepje!
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 20 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 zure appels geschild, in blokjes
  • ½ knolselderij schoongemaakt, in blokjes
  • 100 ml amandelmelk
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 el walnootolie
  • 4 el sesamzaad
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Schil de appel en snij in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij ook in blokjes.
  • Verhit een soeppan met wat kokosolie en doe de knolselderij en de appels bij elkaar in de pan. Voeg zout en peper toe en de bouillon. Laat rustig koken voor 20-30 minuten of tot de appel en knolselderij zacht zijn.
  • Doe de amandelmelk erbij en pureer het geheel tot een gladde romige soep.
  • Serveer de soep met de walnootolie en de sesamzaadjes erover gestrooid
Gang: Soep
Keuken: paleo
Trefwoord: appel

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 310kcal, Koolhydraten: 35g, Eiwit: 4g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 2g, Natrium: 574mg, Kalium: 581mg, Vezels: 7g, Suiker: 20g, Vitamine A: 102IU, Vitamine C: 24mg, Calcium: 171mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.