Citroen peper marinade voor kip-spiesjes en die Hollandse zomers

Kip marinade | simoneskitchen.nl

Zachtjes drupt de regen….

Terwijl ik dit tik (week geleden) regent het buiten weer eens pijpenstelen en is een barbecue gerecht dus eigenlijk misschien niet het meest logisch om te delen, maar kom op: het is zomer dus dan wil je buiten eten. Maar ja, ondanks dat ik links en rechts echt wel merk dat het weer in de wereld en ook in Nederland aan het veranderen is, blijven die zomers toch een beetje wisselvallig. Op zijn zachtst gezegd.

Weinig BBQ

En dus hebben we nog niet zo erg veel in ons frisse tuintje gebarbecued. In het voorjaar geloof ik hadden we mooi weer maar het is nu al een paar weken beetje wisselvallig. Gelukkig kun je dit recept ook gerust binnen maken. Eigenlijk gaat het niet om de kip maar om de marinade. Want daar valt of staat een lekker spiesje mee.

Kip marinade | simoneskitchen.nl

Even laten marineren

Overigens ben ik – as we speak – helemaal niet in Hollandia maar zitten we met ons poepertje in warm Griekenland. Lefkas om precies te zijn. En genieten we daar van zon, zee en elkaar. En hoop ik natuurlijk dat er hier in Nederland ook nog wat lekkere dagen aankomen zodat je dit buiten op de barbecue kunt bereiden. Let trouwens wel even op want door de marinade kleuren de spiesjes sneller dan normaal.

Kip met citroen peper marinade

Ingredients:

  • 2 jalapeno pepers
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom
  • 2 el honing
  • zout
  • kipfilet in blokjes

Directions:

  1. Snij de pepers en hak de knoflook grof. Snipper de ui. Doe alle ingredienten in het bakje van de staafmixer en draai tot een lichtgroene dressing.
  2. Rijg de kip op stokjes en laat die minimaal een uur marineren in het mengsel.
  3. Bak op de barbecue of in een grilpan tot de kip gaar is.

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *