Thaise groene curry kipspiesjes met quinoa | simoneskitchen.nl

Zo lekker om eens een weekend niks te hebben. Gewoon zomaar een hele lege agenda. Niet dat ik dan de hele dag op de bank ga zitten of zo. Ik zou niet weten hoe dat moet, haha.. Tom is aan het werk vandaag dus ik denk dat ik zo maar eens even lekker wat nieuwe gerechtjes ga maken. Het is alweer een tijd geleden dat ik een enkel update heb gegeven dus het leek me het moment om dat te doen.

Niet dat er heel veel te vertellen valt. Het is nu bijna 6 maanden alweer na het ongeluk en nee het is nog steeds niet zoals het moet. Gevoel heb ik nog steeds niet terug in mijn rechtervoet. Of althans het voelt continue alsof iemand een rol plakband eromheen heeft gewikkeld. De stand is ook nog steeds een beetje raar. Ik kan wel weer autorijden en dat is zooooo fijn, want dat betekent vrijheid en voor Tom een hoop minder heen en weer rijden. Lopen doe ik binnenshuis zonder krukken, maar buitenshuis met 1 kruk. Ten eerste omdat het steun geeft natuurlijk maar ook zodat mensen zien dat er een reden is dat ik zo raar loop. Het is raar hoe dat werkt maar ik ben ook een keer naar de winkel gegaan en was mijn kruk vergeten. Ik loop heel raar en heel langzaam en zonder kruk zie je mensen denken ‘loop eens door mens of wat loopt die nou raar te strompelen?’ Haha.. Echt! Neem je die kruk mee dan is het meteen duidelijk. Plus dat mensen ook een beetje rekening met je houden want dat is gewoon nu wel even fijn. Ik ben als de dood dat er iemand op mijn tenen gaat staan ofzo iets.

Maar de vooruitgang is moeizaam en tergend langzaam. Althans ik ben nu op het punt dat ik heel hard hoop dát er nog meer vooruitgang komt want ik vind het de laatste weken weinig veranderen. Maar het idee dat ik de rest van mijn leven zo zou moeten lopen daar wil ik ook niet aan. Twee keer in de week heb ik nog steeds fysio. Gek genoeg heb ik het meeste last van mijn voorvoet. Waar volgens mij niet eens foto’s van gemaakt zijn (of die heb ik niet gezien dat kan ook) dus dat is een punt voor het volgende ziekenhuis bezoek. Volgens de fysio is waarschijnlijk de hele boel ook daar kapot geslagen door de klap. Misschien niet het bot maar dan zeker wel alle pezen en spiertjes. Doe dat vervolgens lekker in het gips en alles zit vast. En ik vermoed maar zo dat er ook wel wat gebroken is geweest waarschijnlijk. Alle focus lag natuurlijk al die tijd bij mijn enkel en de rest is soort van niet meer naar gekeken.

We zijn er dus nog lang niet jammer genoeg. En gedeeltelijk moet ik zelf ook meer van mijn luie reet afkomen en gaan sporten. We willen gaan zwemmen (ik durf niet alleen ivm gladheid in het zwembad ed…) maar als ik de hele dag heb gewerkt gaat dat niet meer. Moet ik met de voetjes omhoog gaan zitten. Daar moeten we nog een manier voor vinden maar dat komt goed.

Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte! 🙂 Ondertussen werk ik lekker door en heb ik vandaag deze Donna Hay curry kipspiesjes. Ik heb het recept een beetje aangepast want oorspronkelijk was alles koud (op de kip na) en dat vond ik een beetje raar. Rauwe gember door koude quinoa leek me nou niet zo geweldig. Hier dus de aangepaste versie!

Thaise groene curry kipspiesjet met quinoa | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Curry spiesjes

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 25 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 2 el Thaise groene curry pasta
 • 60 ml kokosroom
 • 300 gr kipfilet
 • 150 gr quinoa
 • 1 el gember geraspte
 • 1 ui gesnipperd
 • 1/2 bosje koriander
 • 1 tl sesamolie
 • limoen om te serveren
 • peper
 • zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 ˚C
 • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat een beetje afkoelen.
 • Doe de kokosroom en de curry pasta bij elkaar in een kom en meng goed. Snij je kipfilet in blokjes en rijg deze aan sateprikkers. Leg de vleesstokjes in een ovenschaal en giet de kokosroom-curry eroverheen.
 • Zet in de oven voor 15 minuten en doe op het laatst de gril even aan om de spiesjes te bruinen.
 • Verhit een koekenpannetje en bak hierin de gember en de ui samen tot de ui glazig is.
 • Voeg de quinoa toe en de sesamolie. Bak het geheel even door tot warm en roer op het laatst de verse koriander erdoor.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!