Simone's Kitchen

Heerlijke tomatencurry en een whole30 take-over

Tomatencurry met courgettenoedels

Whole30

Jaaaa, het is een spannende week deze week… Of althans dat vinden Brenda (van Health Creators) en ik tenminste wel want wij zijn deze week in charge van het whole30recipes instagram account. Een account met maar liefst een whopping 1,3 miljoen volgers. Dat is echt bizar veel. Stel je maar eens voor hoe het zou zijn als je 1,3 miljoen mensen voor je deur hebt staan.

Acties

Voor de gelegenheid hebben we ook nog eens allerlei toffe weggeefacties waarvan de eerste vandaag al online is. Je kunt namelijk een jaarabonnement winnen op paleo magazine waar ik alle recepten en fotografie voor verzorg. Hoe leuk is dat? Wil je niks missen van alle acties volg me dan op @simoneskitchen en Brenda op @whole30coachbrenda_europe en doe mee!

Deze overheerlijke tomatencurry was eigenlijk een beetje een lucky shot. Ik had kilo’s tomaten over na een shoot en de kist tomaten die ik mee naar huis had genomen moest natuurlijk gebruikt worden. Je kunt tomaten best een tijdje bewaren maar zoveel werd toch wat lastig. Dus leek het me een goed idee om eens een tomatencurry te maken.

En die tomatencurry kwam er zó lekker uit dat ik hem wel met jullie moet delen. Het gerecht is bovendien whole30 en het is paleo, maar als je liever gewone rijst erbij eet dan is er niemand die je tegenhoudt natuurlijk.

Wil je meer weten over de whole30 check dan mijn post daarover hier

of voor de officiele whole30 regels hier.

Tomatencurry
Kooktijd
1 uur
 
Soort: Diner
Keyword: courgette, kipfilet, tomaten
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1,5 kilo tomaten klein of groot maakt niet uit.
  • 1 el kokosolie
  • 2 flinke eetlepels rode curry pasta
  • 2 uien fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 blik kokosmelk
  • 300 gr kipdijfilet
  • 4 courgettes tot spaghetti gedraaid
  • arrowroot om wat in te dikken
  • verse koriander om te serveren
  • peper en zout
Instructies
  1. Snij eerst de tomaten in kleinere stukken. Grote tomaten in acht stukken, kleine tomaatjes door de helft of in vieren. Zet even apart.
  2. Verhit een flinke pan waar zo alles in past met de kokosolie. Voeg de uien en de knoflook toe en bak dit rustig tot ze glazig zijn. Voeg de curry pasta toe en bak dit even mee tot het begint te geuren.
  3. Ik bak de kipdij stukjes meestal apart omdat ze dan lekker krokant zijn, maar je kunt ze ook prima meebakken. In dat geval doe je ze bij de uien en de knoflook en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.

  4. Voeg dan alle tomaten toe en roer het geheel even door zodat alle tomaten wat van de curry paste mee krijgen. Bak dit een minuutje of tien op niet al te hoog vuur tot de tomaten een beetje zacht beginnen te worden. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Laat je tomatencurry koken tot de tomaten uit elkaar zijn gevallen voor het grootste gedeelte. Er komt enorm veel vocht uit de tomaten dus wil je de curry wat dikker voeg dan arrowroot toe om het wat in te dikken.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. De courgettepasta kun je rauw eten of heel even door een koekenpan heen halen zodat het ook warm is. Beetje peper en zout erbij en serveer het geheel met koriander.

Heb je ook een berg tomaten over? Dan is deze tomaten chutney (niet whole30) ook erg lekker!

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos