Simone's Kitchen

Het recept voor de lekkerste guacamole!

Guacamole zelf maken

De lekkerste guacamole

Hoe maak je zelf de lekkerste guacamole? Heel eenvoudig; door dit recept te volgen. Voor het maken van guacamole kun je twee versies aanhouden; je kunt het helemaal glad pureren of je kunt het maken met een vork en daardoor wat stukjes in de guacamole houden. Dat heeft altijd mijn voorkeur.

Essentieel voor een goede guac is uiteraard het hebben van goede avocado’s. En daar ligt ook meteen de grootste uitdaging.

De eetrijpe varianten die je in de supermarkt hebt zijn vaak bruin en vies als je ze open maakt, maar vandaag had ik mazzel! Ze waren mooi! En rijp! En lekker! Dus…

Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels redelijk goed kan voelen of een avocado wel of niet rijp is. Dus oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Tip voor het vinden van een goede avocado

Ben je zelf op zoek naar een goede avocado voor in je guacamole? Een tip is om het steeltje van de avocado er af te breken. Is het eronder bruin? Dan is de avocado waarschijnlijk niet meer goed. Is het groen? Dan zit je qua avocado goed. Voel vervolgens voorzichtig aan de avocado. Het moet een klein beetje meegeven. Niet keihard aanvoelen en ook niet heel zacht.

Van bovenaf bakje met guacamole en tortillachips

Dus hou ik het kort dit keer, want een goed guacamole recept behoeft geen verdere introductie. En deze valt in de categorie geweldig. Het is snel gemaakt, makkelijk en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Pas alleen op dat je het niet allemaal al opgegeten hebt voordat je het eigenlijk wilde gaan serveren. Want zo lekker is ie namelijk wel!

Heb je guacamole over? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor kipburger met guacamole

Guacamole zelf maken
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

De lekkerste guacamole

Heerlijk als bijgerecht met knapperige tortillachips
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe tomaat
  • 3 rijpe avocado’s heel rijp maar niet beurs
  • sap van 1 grote limoen
  • handvol met koriander gehakt plus een paar extra voor het serveren
  • 1 kleine rode ui heel fijn gesneden
  • 1 rode chili pitjes verwijderd en fijn gesneden
  • tortilla chips om te serveren

Instructies

  • Gebruik een groot mes om de tomaat tot pulp te snijden op een snijplank, doe dan in een kom. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. (bewaar een pit!) en gebruik een lepel om ze leeg te lepelen in de kom met de tomaat.
  • Doe al de andere ingrediënten erbij, doe er zout en peper naar smaak bij en gebruik een kleine stamper, een vork of een garde om de avocado grof te pureren en alles te mengen.
  • Als je de avocado niet meteen serveert kun je een pit erbij doen. Dit helpt namelijk om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Dek af met folie en koel tot je het nodig hebt.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, guacamole

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.