Guacamole is zo simpel om te maken maar is perfect voor heel veel verschillende dingen. Probeer het eens op een hamburger in plaats van mayonaise bijvoorbeeld of gebruik het om een wrap te vullen. En natuurlijk ook lekker met tortillachips!

Guacamole zelf maken

Het lekkerste guacamole recept

Hoe maak je zelf het lekkerste guacamole recept? Heel eenvoudig; door dit recept te volgen. Voor het maken van guacamole kun je twee versies aanhouden; je kunt het helemaal glad pureren of je kunt het maken met een vork en daardoor wat stukjes in de guacamole houden. Dat heeft altijd mijn voorkeur.

Essentieel voor een goede guac is uiteraard het hebben van goede avocado’s. En daar ligt ook meteen de grootste uitdaging.

De eetrijpe varianten die je in de supermarkt hebt zijn vaak bruin en vies als je ze open maakt, maar vandaag had ik mazzel! Ze waren mooi! En rijp! En lekker! Dus…

Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels redelijk goed kan voelen of een avocado wel of niet rijp is. Dus oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Tip voor het vinden van een goede avocado

Ben je zelf op zoek naar een goede avocado voor in je guacamole? Een tip is om het steeltje van de avocado er af te breken. Is het eronder bruin? Dan is de avocado waarschijnlijk niet meer goed. Is het groen? Dan zit je qua avocado goed. Voel vervolgens voorzichtig aan de avocado. Het moet een klein beetje meegeven. Niet keihard aanvoelen en ook niet heel zacht.

Van bovenaf bakje met guacamole en tortillachips

Dus hou ik het kort dit keer, want een goed guacamole recept behoeft geen verdere introductie. En deze valt in de categorie geweldig. Het is snel gemaakt, makkelijk en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Pas alleen op dat je het niet allemaal al opgegeten hebt voordat je het eigenlijk wilde gaan serveren. Want zo lekker is ie namelijk wel!

Heb je guacamole over? Probeer dan eens dit heerlijke recept voor kipburger met guacamole

Guacamole zelf maken
Print recept Pin recept
4.67 van 3 stemmen

De lekkerste guacamole

Heerlijk als bijgerecht met knapperige tortillachips
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 grote rijpe tomaat
  • 3 rijpe avocado's heel rijp maar niet beurs
  • 1 sap van 1 grote limoen
  • 1 handvol koriander gehakt plus een paar extra voor het serveren
  • 1 kleine rode ui heel fijn gesneden
  • 1 rode chili pitjes verwijderd en fijn gesneden
  • tortilla chips om te serveren

Instructies

  • Gebruik een groot mes om de tomaat tot pulp te snijden op een snijplank, doe dan in een kom. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. (bewaar een pit!) en gebruik een lepel om ze leeg te lepelen in de kom met de tomaat.
  • Doe al de andere ingrediënten erbij, doe er zout en peper naar smaak bij en gebruik een kleine stamper, een vork of een garde om de avocado grof te pureren en alles te mengen.
  • Als je de avocado niet meteen serveert kun je een pit erbij doen. Dit helpt namelijk om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Dek af met folie en koel tot je het nodig hebt.
Gang: Bijgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, guacamole
Dieetsoort: vegan, Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 267kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 4g, Vet: 22g, Verzadigd vet: 3g, Meervoudigd onverzadigd vet: 3g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 15g, Natrium: 15mg, Kalium: 899mg, Vezels: 12g, Suiker: 4g, Vitamine A: 609IU, Vitamine C: 42mg, Calcium: 35mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!