Simone's Kitchen

Het recept voor de lekkerste guacamole!

Heerlijk recept voor guacamole | simoneskitchen.nl

De lekkerste guacamole

Nee fotogenieker wordt het er niet van nee… Dat is een feit… Maar lekker is deze guacamole zonder enige twijfel. Het allerbelangrijkste bij een goede guacamole zijn goede avocado’s. En daar ligt – voor mij in ieder geval – dan ook vaak meteen het probleem want goede avocado’s zijn niet altijd makkelijk te vinden. De eetrijpe varianten die je in de supermarkt hebt zijn vaak bruin en vies als je ze open maakt, maar vandaag had ik mazzel! Ze waren mooi! En rijp! En lekker! Dus… Ik moet wel zeggen dat ik inmiddels redelijk goed kan voelen of een avocado wel of niet rijp is. Dus oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Guacamole recept | simoneskitchen.nl

Dus hou ik het kort dit keer, want een goede guacamole behoeft geen verdere introductie. En deze valt in de categorie geweldig. Het is snel gemaakt, makkelijk en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt.

Pas alleen op dat je het niet allemaal al opgegeten hebt voordat je het eigenlijk wilde gaan serveren. Want zo lekker is ie namelijk wel!

De lekkerste guacamole
Totale tijd
10 min
 
Ingredienten
  • 1 grote rijpe tomaat
  • 3 rijpe avocado’s heel rijp maar niet beurs
  • sap van 1 grote limoen
  • handvol met koriander gehakt plus een paar extra voor het serveren
  • 1 kleine rode ui heel fijn gesneden
  • 1 rode chili pitjes verwijderd en fijn gesneden
  • tortilla chips om te serveren
Instructies
  1. Gebruik een groot mes om de tomaat tot pulp te snijden op een snijplank, doe dan in een kom. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. (bewaar een pit!) en gebruik een lepel om ze leeg te lepelen in de kom met de tomaat.
  2. Doe al de andere ingrediënten erbij, doe er zout en peper naar smaak bij en gebruik een kleine stamper, een vork of een garde om de avocado grof te pureren en alles te mengen.
  3. Als je de avocado niet meteen serveert kun je een pit erbij doen. Dit helpt namelijk om te voorkomen dat de avocado bruin wordt. Dek af met folie en koel tot je het nodig hebt.

Delen is fijn!

8 comments

  1. Avatar

    Guacamole that’s all there is! Ik kan zo een hele bak leegeten. En ondanks de niet zo fotogeniekheid, ziet hij er heerlijk uit! Avocado’s worden met detoxen echt your best friend haha. Net als geitenkaas 😉 dus bereid je maar voor op bakken met guacamole.

  2. Avatar

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben gek op quacemole!

  3. Avatar

    Ja, deze heb ik dus meteen even geprint 😀 Lekker!!!!!

  4. Avatar

    Ooooh jaaaa hier krijg ik nooit genoeg van. Voor de afwisseling voeg ik wel eens Danish blue toe. Heel fout, zo lekker 😉
    Liefs Suus

  5. Pingback: Op de snijplank... Avocado | Simone's Kitchen

  6. Pingback: Summerrolls met guacamole, makreel en spinazie. Lekker en gezond! | Simone's Kitchen

  7. Pingback: Zelf een Mexicaanse salsa maken | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos