Simone's Kitchen

Chipotle kipburger met guacamole

Chipotle kipburger met Hellmann | simoneskitchen.nl

Ik begeef me nu natuurlijk alweer op glad ijs, dus alle ‘dudes’ maar even niet kijken naar mijn versie van de ultieme hamburger. Of misschien juist wel kijken, want deze is wel heeeeeeel erg lekker, al zeg ik het zelf. Op zoek naar inspiratie voor DE burger ging ik een beetje browsen op Pinterest en om eerlijk te zijn, niet alle foto’s daar van hamburgers zorgen nu meteen dat ik er trek in krijg. Sommigen zijn ronduit te erg. Ja tuurlijk kun je een hamburger vol proppen met alle toppings die je maar kunt bedenken maar maakt dat het ook meteen lekker? Ik vind van niet.

Chipotle kipburger met hellmann's | simoneskitchen.nl

Pinterest dus maar gesloten en met schrift op schoot, al kauwend op mijn pen ben ik op de volgende combinatie gekomen… Kipburger, omdat het weer eens wat anders is als altijd maar die bief, maar dan wel met kipdijvlees want met kipfilet wordt het geheel veel te droog. Doen we dus niet. De kip vullen we aan met chipotle (want ik ben tenslotte op een chipotle missue de laatste tijd), gerookte paprika en nog wat kruiden her en der. Dan – om het spicy een beetje af te zwkken – een lekkere chunky guacamole, cheddar kaas natuurlijk en een fikse klodder Hellmann’s. Want die maakt tenslotte elke burger af. Dat en een beetje ketchup.

Kipburger met chipotle en guacamole | simoneskitchen.nl

Ik moest de burger natuurlijk eerst op de foto zetten terwijl ik er het liefst een flinke hap in wilde zetten! En hij stelde niet teleur, ook al was het enigszins afgekoeld toen ik er aan begon. Maar dat zijn we gewend. Haha.. Nog even een kleine tip voor het opmaken van de burger.

Begin met een crispy geroosterd hamburger broodje. Besmeer de onderkant flink met Hellmann’s en leg hier je slablaadje op. Ga vervolgens verder met alle andere toppings die er tussenkomen (zie recept) en eindig met ketchup en wederom een flinke klodder Hellmann’s. Waarom? De smaak van Hellmann’s vult deze burger perfect aan. Het is ietsje zoutig dus daar had ik rekening mee gehouden en de kipburger niet te zout gemaakt.

O enne… als mijn burger wordt uitgekozen als de beste burger dan kan ik een Green Egg winnen… 😉 Ik zeg dus allemaal even stemmen.. Please? Want Tom kan die hard gebruiken voor zijn Dude Food Tuesday!

Chipotle kipburger met guacamole | simoneskitchen.nl

Disclaimer: Deze post is gesponsord door Hellmann’s maar alle meningen zijn uiteraard van mijzelf plus ik gebruik Hellmann’s zelf al jaren (kijk maar rond op de site), dus dat is niet veranderd!

Chipotle kipburger met Hellmann | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Chipotle pittige kipburger met guacamole

Porties: 4 personen

Ingrediënten

 • 500 gram kipdijvlees
 • 2 flinke chipotle's ik gebruik die in adobosaus
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui fijn gesnipperd
 • 1 tl zout
 • 1 eetlepel bloem
 • 1/2 ei
 • zwarte peper versgemalen
 • 1/2 tl gemberpoeder
 • 1 mespunt gerookte paprika poeder
 • paar eetlepels panko =Japans broodkruim. O.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn
 • guacamole
 • bacon 4 plakken
 • cheddar kaas 4 plakken
 • Hellmann's
 • tomatenketchup
 • ingelegde pepers
 • sla naar keuze
 • hamburger broodjes

Instructies

 • Zet de oven aan om de bacon te grillen op de grilstand. Dit kun je natuurlijk ook in een pan doen, wat je zelf het makkelijkste vind. De broodjes kun je ook, of in de oven grillen, of in de koekenpan/grilpan.
 • Doe de kippendijen in een keukenmachine en voeg hier de knoflook, de fijngesneden ui, het zout, de peper, gemberpoeder, paprikapoeder en de chipotle's aan toe. Ik heb de knoflook door de knoflookpers gehaald om te voorkomen dat ik te grote stukken knoflook in de burgers zou hebben. Draai de machine tot je een grove puree hebt van de kip. Roer door het mengsel een eetlepel bloem en ongeveer een half ei.
 • Bak een heel klein stukje (een ienie mini hamburgertje dus) van het kipmengsel om te proeven of het op smaak is. Zo niet dan voeg je nog peper of zout toe.
 • Maak ondertussen de guacamole volgens recept van de site.
 • Bak de bacon in de oven en gril de broodjes tegelijkertijd. Let wel even op want het kan ineens heel hard gaan. Laat de bacon uitlekken op keukenpapier
 • Vorm een burger van je kipmengsel. Dit is best een beetje lastig want het is wat slapjes en plakkerig. Leg het vervolgens in de klaarstaande panko en rol de burger er door heen.
 • Verhit een koekenpan met olie en een beetje boter en bak de kipburger hierin goudbruin en gaar. Ongeveer 3-4 minuten per kant. Leg op het laatst een plak cheddar erop en laat die even meesmelten.
 • Neem vervolgens je geroosterde broodjes en smeer de onderkanten flink in met Hellmann's. Leg hierop je sla en op de sla doe je een flinke laag guacamole. Leg je burger hierop en bedek met de pepertjes en de bacon. Eindig met een flinke kneep tomatenketchup en een flinke eetlepel Hellmann's.
 • Het opeten is natuurlijk een vak apart en het advies is om de burger goed vast te pakken met twee handen en je vingers om de randen heen te vouwen zodat de inhoud nergens heen kan. En dan op goed geluk happen!

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

20 comments

 1. Ik wilde stemmen maar de pagina doet het (nog) niet?

 2. Dat ziet er heerlijk uit! Vanavond proeven en stemmen (want een ei hoort erbij :-)). Simone, waar haal jij de chipotles?

  • Haha… 😉 Ik haal de chipotles tegenwoordig bij Amazing Oriental. Aziatische supermarkt hier in Almere stad en ze hebben meerdere vestigingen. Er is ook een online winkel waar je ze kunt kopen (even zoeken op chipotle in adobo saus kopen dan moet het omhoog komen!)

 3. Zo, weer een stem erbij 🙂 Ondanks het feit dat ik in mijn lunchpauze zit en dus aan het eten ben, zou ik deze burger zo opeten als ik hem voor me had staan. Maar goed dat het scherm ervoor zit 😉 Ik zag op de contest nog een paar kipburgers met guacamole voorbij komen, maar eerlijk is eerlijk jouw foto’s zijn het mooist! En ja het oog wil ook wat 😉
  Oh ennuh, Tom mag gerust morgen een andere burger plaatsen voor Dude Food…totaal geen problemen mee!
  Ciao, Letizia

 4. Wat ziet dat er lekker uit!

  Ik heb op jouw burger gestemd 🙂

 5. Zooooo, ja! Die ziet er even goed uit. Ik denk dat mannen hem ook wel ultiem vinden hoor 😉 pfoe, ik zou bijna op je stemmen haha.

 6. Hé Sim, ik ga zeker stemmen hoor maar ook bij mij lukt het niet om de pagina te openen. Maar ik hou het in de gaten en straks zal ik opnieuw proberen!! Good luck – ik duim alvast dat je wint!!

 7. Bij mij lukte het stemmen nu wel. En natuurlijk hoop ik heel erg dat je wint. Bij de mannendinsdag mag een green egg toch niet ontbreken.
  Hier staat hij ook al heel lang op het verlanglijstje maar er hangt nogal een prijskaartje aan. Ik hoop zo dat je wint!!!!

 8. Hoi Simone, ik heb de burger maandagavond direct gemaakt en zowel wij als onze kids (met wat minder pepers) hebben echt gesmuld! Wat een heerlijke smeuïge burger, heerlijk! MacDonalds gaat zich schamen na het proeven van deze versie ;-). Ik heb ook op je gestemd.

 9. Ziet er heerlijk uit, dus mijn stem heb je! 🙂

 10. Pingback: Stem op de beste burger! - Simone's KitchenSimone's Kitchen

 11. Pingback: Weekmenu voor week 20 | Simone's Kitchen

 12. Pingback: Kipburger met tomatensalade - Whole30 | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.