Simone's Kitchen

Dag #3 – Whole30 Krokante kip

krokante kip met een salade van bietjes en bloemkool couscous met hazelnoten | simoneskitchen.nl

Ik zit hier lichtelijk te smelten achter mijn computertje, maar we doen net alsof de zweetdruppels niet op mijn bovenlip staan toch? Dag 3 is achter de rug en still going strong.. 😉 Gisteren bijna de hele dag in de keuken bezig geweest met recepten uit proberen en sommige waren heerlijk. Anderen iets minder geslaagd maar het is leuk om van alles uit te proberen. Niet de meest ideale temperatuur om dat te doen, maar kniesoor die daar op let. De zon schijnt…!

De foto doet eigenlijk geen recht aan de kip, want man wat is dit lekker! Ik had de tip gekregen van Ellen van In my red kitchen en dat was een gouden tip. Het recept komt van de website van Nom Nom Paleo en als je de linkt nakijkt zie je ook meteen hoe je een kippendij moet ontbenen. Dat was wel een rot klusje maar het resultaat was dan weer zeer de moeite waard. Een (heel) scherp mes is wel essentieel of goede keukenschaar zoals Michelle gebruikt. Je hebt kip met de huid nodig en kippendij is vele malen smakelijker als een kipfilet.

Het recept dat we erbij aten, de bietjes bloemkool couscous, is van zichzelf erg lekker maar past eigenlijk niet bij de kip. Ik had de kip namelijk gekruid met mijn Mexican spicerub en dat gaat niet goed samen met de bloemkool bietjes couscous. Ik ga de recepten dan ook splitsen in twee posts. Lekker nuttig denk je dan misschien maar voor mij wel! Ik gebruik mijn eigen recepten index namelijk heel erg vaak. 🙂

Maar goed over tot het recept voor de Crackling Chicken!

Recept voor krokante kip | simoneskitchen.nl

O wacht, wat we aten op dag 3

Ontbijt

Omelet met spekreepjes, champignons en spinazie

Lunch

Tomatensoep (van Kromkommer, zonder toevoegingen!), leftovers biefreepjes met broccoli

Diner

Nachos van zoete aardappel met guacamole en tomatensalsa

Krokante kip
Totale tijd
30 min
 

Gebruik hiervoor biologische kippendijen met de huid erop.
Voor het schoonmaken van het bot is een schaar wellicht de makkelijkste optie

Ingredienten
  • Biologische Kippendijen
  • Zeezout
  • Specerijenmix naar keuze; ik gebruikte de Mexican spicerub
  • kokosolie of ghee om in te bakken
Instructies
  1. Haal het bot uit de kippendijen, dep goed droog met keukenpapier en leg ze met het vel naar beneden op een plank en sla ze wat platter (ik was die stap vergeten, met als resultaat dat de bovenkant minder egaal bruint. Wel handig om te doen dus)
  2. Draai om en leg de kippendijen met de huid naar boven op de plank
  3. Strooi zeezout op de huid. Let op; gebruik hier alleen zeezout en nog geen specerijen!
  4. Neem een grote koekenpan waar de kip plat ruim in kan en verhit de olie.
  5. Let de kip met de huid naar beneden in de koekenpan en laat dit ongestoord bakken voor een minuutje of 7-10. Check tussendoor even of het niet te hard gaat. Een anti spat scherm is handig om op je pan te leggen. Dat scheelt een hoop rommel op je fornuis. Terwijl de kip bakt op de huid strooi je de specerijen op de vleeskant.
  6. Nadat de huid mooi goudbruin is gebakken draai je hem om en bak je de vleeskant tot de kip gaar is.
  7. Laat nog even rusten op een plank voor een minuutje of vijf (en leg hem dan natuurlijk op de vleeskant en niet op de huid op de plank! Anders wordt de huid weer zacht) en snij de kip dan in repen en serveer direct.

 

Delen is fijn!

5 comments

  1. Avatar

    Op IG zag ik de foto van Ellen ook voorbij komen. Gelijk bij Nom nom paleo gekeken en ik ga het ook maken hoor. Niks lekkerder dan zo’n crispy velletje.

  2. Avatar

    Het ziet er ontzettend lekker uit!

  3. Avatar

    Zo lekker! Ik zit net te bedenken wat ik vanavond moet eten en ik denk dat ik het nu weet 😉 Cracklin’ chicken it is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos