Simone's Kitchen

Lekkere Hawaï rijst met kip en ananas

Hawaii rijst

Hawaï? Hoezo Hawaï?

Terwijl ik dit zat in te voeren vroeg ik me af wat er eigenlijk Hawaiaans is aan dit gerecht. De conclusie is natuurlijk helemaal niks. Hahaha… Waarom is het zo dat we automatisch iets “Hawaï” noemen als er ananas in zit? Dat is eigenlijk best gek.

Ik noem de pizza Hawaï en nu vervolgens ik met deze bloemkoolrijst Hawaï. Als iemand weet waar die gekke gewoonte vandaan komt dan ben ik heel benieuwd!

Hawaï bloemkoolrijst

Afgezien van de gekke naam is het wel zo dat je de naam meteen associeert met de smaken van ananas en tropisch. Dus in dat opzicht is de naam zeker van toepassing want deze heerlijke bloemkoolschotel is ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd voor twee.

Ik ben er in ieder geval dol op en jij vast binnenkort ook. Ik gebruikte hier bloemkoolrijst, maar je kunt dit gerecht ook prima bereiden met echte rijst.

Hou in dat geval iets meer tijd aan, om de rijst te koken volgens de gebruiksaanwijzing. Of misschien heb je wat koude rijst liggen die is overgebleven. In dat geval is gebakken rijst nog lekkerder.

Zomer

Het weer is momenteel een beetje wisselvallig. Het ene moment zitten we met heel Nederland in de tuin en het volgende moment stormt het en denk je dat het herfst wordt. Dus we moeten het dan maar zelf naar binnen halen. Dat zonnetje bedoel ik! Dus bij deze!

Ben je gek op bloemkoolrijst? Check dan vooral eens mijn nasi goreng met bloemkoolrijst!

Hawaii rijst
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Hawaii bloemkoolrijst

De zomer mag dan wel net begonnen zijn en nog een beetje onvoorspelbaar, maar met deze heerlijke bloemkoolschotel haal je het zonnetje in huis!
Bereidingstijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 el kokosolie
  • Peper en zout
  • 300 gr kipdijfilet in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 75 gr cashewnoten
  • 100 gr wortel geraspt
  • ½ ananas in stukjes
  • 1 bosuitje in ringetjes

Instructies

  • Neem een ruime pan en verhit hierin de olie. Bestrooi de kip met peper en zout en voeg toe aan de hete olie. Bak tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg de gele paprika toe en de wortel en bak dit even mee tot het glazig is.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak deze even mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Voeg als laatste de ananasstukjes toe en warm deze even goed door. Serveer de hawaiirijst met de cashewnoten en de bosuitjes. Ook erg lekker met een pittige tomatensaus.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: ananas, cashewnoten, kip

Voedingswaarde

Calorieën: 796kcal, Koolhydraten: 60g, Eiwit: 37g, Vet: 49g, Verzadigd vet: 16g, Cholesterol: 147mg, Natrium: 219mg, Kalium: 1686mg, Vezels: 11g, Suiker: 31g, Vitamine A: 8780IU, Vitamine C: 318mg, Calcium: 122mg, Ijzer: 5mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Avatar

    Ziet er echt superlekker uit! Ik ben altijd een fan van cashewnoten met rijst en groente <3 Liefs Kimberly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!