Simone's Kitchen

Lekker pittige en makkelijke aardappelsalade

Aardappelsalade | simoneskitchen.nl

En het winnende recept!

Het lijkt alweer zo lang geleden eigenlijk, dat Esmée en ik in Duitsland waren voor de cooking battle met Puur Suzanne… Time flies! Op dag 1 maakten wij de Welfenspeise en deze heerlijke makkelijke aardappelsalade. Het recept van de aardappelsalade had ik nog beloofd dus bij deze!

Aardappelsalade met worst en ei | simoneskitchen.nl

De salade kun je makkelijk in de ochtend maken, in de koeling zetten en dan ’s avonds eten. Hoef je op de warmste momenten van de dag niet in de keuken te staan. Want wat een weer is het he! Genieten jullie er nog van of zijn jullie klaar voor een dagje regen?

Ik ben trouwens wel bang dat die regen – als het eenmaal losbreekt – van tropische proporties is. Dat is natuurlijk nergens op gebaseerd maar dat zou best wel eens heel goed kunnen.

Business- en lifestyle coach

Ondertussen ben ik begonnen met de sessies met de coach en zit sessie 1 erop. Het gaat best diep moet ik zeggen en zet me in ieder geval goed aan het denken. Wat wil ik verder met de site, mijn business en mijn leven? Dat zijn niet de vragen die je in één keer beantwoord he. Maar wel goed om er eens over na te denken. Anders ga je al snel door met leven in de waan van het moment.

Dus wellicht zien jullie hier binnenkort ook het een en ander veranderen (of niet….) We zullen het zien! Voor nu heb ik het recept voor deze makkelijke aardappelsalade! Fijne zondag!

O en heb je zin in een aardappelsalade maar dan met zalm? Check dan deze even!

Makkelijke aardappelsalade
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
15 mins
Totale tijd
30 mins
 
Soort: Hoofdgerecht
Keyword: aardappels, bieslook, ei
Servings: 4 -6 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 200 gr spekjes
  • 2 verschillende soorten verse worst naar keuze totaal 3-4 worsten
  • 5-6 augurken in blokjes
  • 1/2 verse ananas in stukjes
  • bieslook gesnipperd
  • 2 rode pepers in ringetjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 4 eieren gekookt
Dressing
  • 4-5 el mayonaise
  • 3 el pittige mosterd
  • 1 el appelazijn
  • peper
  • zout
  • citroensap
Instructies
  1. Was de aardappel en snij in gelijke stukken. Doe in een pan en kook tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen
  2. Verwijder de vellen van de worsten en rol er balletjes van. Bak deze samen met de spekjes gaar.
  3. Neem een grote kom en doe hier alle ingrediënten voor de salade in. Roer alles door elkaar.
  4. Voor de dressing voeg je de ingrediënten samen en pas aan naar je eigen smaak. Roer door de aardappelsalade en serveer!

5 comments

  1. Lijkt me lekker. Ik zou hem alleen zonder ananas maken. Ik hou van ananas, maar niet in aardappelsalades en ook niet op pizza of andere hartelijke gerechten.
    We hadden gisteravond een regenbui. Het was lekker, maar veel te weinig. Dat voorgevoel over de eerste echt goede (apocalyptisch) regenbui heb ik ook. Laten we maar hopen van niet.

  2. Oh…deze salade lijkt me heeeeerlijk! Ik heb nog nooit ananas en spekjes met worst in 1gerecht gegeten. Wel spekjes en worst maar met ananas is nieuw. Maar ik vind spinaziesalade met aardbei en sinaasappel ook lekker, dus dit zal ook best smaken. Te meer omdat ik dol ben op ananas en alles wat met ananas te maken heeft. Heeeerlijk lekker en fris en toch ook een beetje zoet, van alles wat. Alleen laat ik de chilipepertjes er uit want daar houden mijn man en ik niet van. Te spicy naar onze mening. Een mini snufje chilipoeder in sommige gerechten gaat nog, maar 2 hele èn rauwe chilipepers….nee, dat is teveel van het goede. Bedankt voor het recept in elk geval.
    Een hartelijke groet,
    Marja

    • Simone van den Berg

      Dan zeker eens proberen deze aardappelsalade Marja. Ik vind het heerlijk met de ananas. Niet iedereen houdt ervan maar de personen die deze salade hebben gegeten waren het erover eens dat die ananas erg lekker is. En de chili peper Kun je natuurlijk prima weglaten!

  3. Hoi Simone, 
    Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga het echt proberen want het lijkt me, zonder chilipepers, echt heeeeeeerlijk!
    Nogmaals bedankt voor het recept èn je snelle reactie.
    Een vriendelijke groet en een fijne avond gewenst, 
    Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos