Aardappelsalade met worst en ananas
Deze aardappelsalade met worst is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook heel erg lekker. Met twee verschillende soorten worst en als tropische verrassing stukjes ananas (ook makkelijk weg te laten als je geen fan bent van fruit in je eten.)
Aardappelsalade met worst
Het lijkt alweer zo lang geleden eigenlijk, dat Esmée en ik in Duitsland waren voor de cooking battle met Puur Suzanne… Time flies! Op dag 1 maakten wij de Welfenspeise en deze heerlijke makkelijke aardappelsalade met worst. Het recept van de aardappelsalade had ik nog beloofd dus bij deze!
Er is natuurlijk een reden dat deze aardappelsalade unaniem als winnaar uit de bus kwam. Het is makkelijk om te maken en gewoon heel erg lekker. Nog mooier; als je het een dagje bewaard in de koeling worden de smaken alleen maar lekkerder. Schroom dus niet om hier een flinke hoeveelheid van te maken.
Of maak van tevoren
De aardappelsalade met worst kun je makkelijk in de ochtend maken, in de koeling zetten en dan ’s avonds eten. Daar heb je misschien niet altijd zin in maar het is wel ideaal als het een warme zomerdag is. De salade doet het ook heel goed bij een barbecue bijvoorbeeld dus ook dan handig om van tevoren klaar te maken.
Twee soorten worst
Voor het maken van de aardappelsalade met worst koos ik ervoor om twee verschillende soorten worst te gebruiken. Ik had pittige merguez worstjes en gewone worstjes. Of je runder of varkensworst neemt moet je natuurlijk zelf weten. Ik vind runderworst vaak wat droger worden maar doordat het zich goed mengt in de aardappelsalade kun je dat hier wel doen.
Ik haal wel de velletjes van de worst af en rol het vlees in kleine rolletjes. Dat is niet perse noodzakelijk maar maakt het wel extra lekker. Heb je daar geen zin in en wil je liever wat sneller klaar zijn? Dan kies je ervoor om de worst in stukjes te snijden. Doe je dat na het bakken dan blijft de worst ook wel iets sappiger.
Verder gaan er spekjes door de salade heen die even goed worden uitgebakken. De aardappelsalade wordt aangevuld met augurken, verse ananas, rode peper, eieren en bosuitjes. Van de rode pepers kun je de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen of je kunt ervoor kiezen om die erin te laten voor wat extra pit.
Dressing
Voor de dressing gebruikte ik een pittige mosterd. Ook hier kun je er weer voor kiezen om het geheel minder pittig te maken. Dan gebruik je eenvoudig een normale mosterd. De basis is mayonaise en dat breng je verder op smaak met de andere dressing ingrediënten.
Aardappelsalade met worst
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen vastkokend
- 200 gr spekjes
- 4 stuks verschillende soorten verse worst naar keuze
- 5-6 augurken in blokjes
- 1/2 verse ananas in stukjes
- bieslook gesnipperd
- 2 rode pepers in ringetjes
- 3 bosuitjes in ringetjes
- 4 eieren gekookt
Dressing
- 4-5 el mayonaise
- 3 el pittige mosterd
- 1 el appelazijn
- peper
- zout
- citroensap
Instructies
- Was de aardappel en snij in gelijke stukken. Doe in een pan en kook tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen
- Verwijder de vellen van de worsten en rol er balletjes van. Bak deze samen met de spekjes gaar.
- Neem een grote kom en doe hier alle ingrediënten voor de salade in. Roer alles door elkaar.
- Voor de dressing voeg je de ingrediënten samen en pas aan naar je eigen smaak. Roer door de aardappelsalade en serveer!
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Whole30 - Verslag van week #1 | Simone's Kitchen
Hoi Simone,
Bedankt voor je snelle reactie. Ik ga het echt proberen want het lijkt me, zonder chilipepers, echt heeeeeeerlijk!
Nogmaals bedankt voor het recept èn je snelle reactie.
Een vriendelijke groet en een fijne avond gewenst,
Marja
Oh…deze salade lijkt me heeeeerlijk! Ik heb nog nooit ananas en spekjes met worst in 1gerecht gegeten. Wel spekjes en worst maar met ananas is nieuw. Maar ik vind spinaziesalade met aardbei en sinaasappel ook lekker, dus dit zal ook best smaken. Te meer omdat ik dol ben op ananas en alles wat met ananas te maken heeft. Heeeerlijk lekker en fris en toch ook een beetje zoet, van alles wat. Alleen laat ik de chilipepertjes er uit want daar houden mijn man en ik niet van. Te spicy naar onze mening. Een mini snufje chilipoeder in sommige gerechten gaat nog, maar 2 hele èn rauwe chilipepers….nee, dat is teveel van het goede. Bedankt voor het recept in elk geval.
Een hartelijke groet,
Marja
Dan zeker eens proberen deze aardappelsalade Marja. Ik vind het heerlijk met de ananas. Niet iedereen houdt ervan maar de personen die deze salade hebben gegeten waren het erover eens dat die ananas erg lekker is. En de chili peper Kun je natuurlijk prima weglaten!
Lijkt me lekker. Ik zou hem alleen zonder ananas maken. Ik hou van ananas, maar niet in aardappelsalades en ook niet op pizza of andere hartelijke gerechten.
We hadden gisteravond een regenbui. Het was lekker, maar veel te weinig. Dat voorgevoel over de eerste echt goede (apocalyptisch) regenbui heb ik ook. Laten we maar hopen van niet.
Je bent niet de enige die ananas in de salade niet lekker vindt. Maar weglaten is natuurlijk ook helemaal prima.
Hoop inderdaad dat die apocalyps nog een beetje wegblijft! Hier geen spatje regen gevallen overigens.