Deze aardappelsalade met worst is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook heel erg lekker. Met twee verschillende soorten worst en als tropische verrassing stukjes ananas (ook makkelijk weg te laten als je geen fan bent van fruit in je eten.)

Aardappelsalade met worst | simoneskitchen.nl

Aardappelsalade met worst

Het lijkt alweer zo lang geleden eigenlijk, dat Esmée en ik in Duitsland waren voor de cooking battle met Puur Suzanne… Time flies! Op dag 1 maakten wij de Welfenspeise en deze heerlijke makkelijke aardappelsalade met worst. Het recept van de aardappelsalade had ik nog beloofd dus bij deze!

Er is natuurlijk een reden dat deze aardappelsalade unaniem als winnaar uit de bus kwam. Het is makkelijk om te maken en gewoon heel erg lekker. Nog mooier; als je het een dagje bewaard in de koeling worden de smaken alleen maar lekkerder. Schroom dus niet om hier een flinke hoeveelheid van te maken.

Aardappelsalade met worst en ei | simoneskitchen.nl

Of maak van tevoren

De aardappelsalade met worst kun je makkelijk in de ochtend maken, in de koeling zetten en dan ’s avonds eten. Daar heb je misschien niet altijd zin in maar het is wel ideaal als het een warme zomerdag is. De salade doet het ook heel goed bij een barbecue bijvoorbeeld dus ook dan handig om van tevoren klaar te maken.

Twee soorten worst

Voor het maken van de aardappelsalade met worst koos ik ervoor om twee verschillende soorten worst te gebruiken. Ik had pittige merguez worstjes en gewone worstjes. Of je runder of varkensworst neemt moet je natuurlijk zelf weten. Ik vind runderworst vaak wat droger worden maar doordat het zich goed mengt in de aardappelsalade kun je dat hier wel doen.

Ik haal wel de velletjes van de worst af en rol het vlees in kleine rolletjes. Dat is niet perse noodzakelijk maar maakt het wel extra lekker. Heb je daar geen zin in en wil je liever wat sneller klaar zijn? Dan kies je ervoor om de worst in stukjes te snijden. Doe je dat na het bakken dan blijft de worst ook wel iets sappiger.

Verder gaan er spekjes door de salade heen die even goed worden uitgebakken. De aardappelsalade wordt aangevuld met augurken, verse ananas, rode peper, eieren en bosuitjes. Van de rode pepers kun je de zaadlijsten en de zaadjes verwijderen of je kunt ervoor kiezen om die erin te laten voor wat extra pit.

Dressing

Voor de dressing gebruikte ik een pittige mosterd. Ook hier kun je er weer voor kiezen om het geheel minder pittig te maken. Dan gebruik je eenvoudig een normale mosterd. De basis is mayonaise en dat breng je verder op smaak met de andere dressing ingrediënten.

Aardappelsalade met worst | simoneskitchen.nl

Aardappelsalade met worst

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenHollandse keuken

Deze aardappelsalade met worst wordt lekkerder hoe langer je hem laat staan (ok niet te lang natuurlijk)
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

4 -6 personen

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen vastkokend
  • 200 gr spekjes
  • 4 stuks verschillende soorten verse worst naar keuze
  • 5-6 augurken in blokjes
  • 1/2 verse ananas in stukjes
  • bieslook gesnipperd
  • 2 rode pepers in ringetjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 4 eieren gekookt

Dressing

  • 4-5 el mayonaise
  • 3 el pittige mosterd
  • 1 el appelazijn
  • peper
  • zout
  • citroensap

  • Was de aardappel en snij in gelijke stukken. Doe in een pan en kook tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen
  • Verwijder de vellen van de worsten en rol er balletjes van. Bak deze samen met de spekjes gaar.
  • Neem een grote kom en doe hier alle ingrediënten voor de salade in. Roer alles door elkaar.
  • Voor de dressing voeg je de ingrediënten samen en pas aan naar je eigen smaak. Roer door de aardappelsalade en serveer!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.