bloemkoolschotel met worst

Bloemkoolschotel met worst

Een lekker snelle bloemkoolschotel die je aanvult met Italiaanse worst die je snel bakt in de koekenpan terwijl de bloemkool roostert in de oven. Ideaal voor door de weeks of een makkelijke weekendmaaltijd.

Wat een week is het geweest! Ik zat volop in de laatste loodjes voor het lanceren van de FoodieAcademie die dan gisteren eindelijk live is gegaan. En ook heel tof om te zien dat er al zoveel aanmeldingen zijn binnengekomen. Het is altijd fijn om te weten dat een idee dat je hebt ook aanslaat. Ik had er slecht van geslapen ook de nacht ervoor. Haha… Zenuwachtig!

Slecht eten

Als ik heel druk ben en met mijn hoofd vol bij een project zit dan eet ik ook snel slecht. Even snel een boterham tussendoor of zelfs even snel een boterham als avondeten. Eigenlijk superstom want juist als je heel druk bent of in een stressvolle situatie zit kun je dat gezonde eten beter gebruiken dan ooit.

En dat terwijl het maken van deze bloemkoolschotel eigenlijk niet eens zoveel meer tijd kost dan het maken van een boterham. Nou ja vooruit, iets meer dan. Dat ik fan ben van bloemkool is vast duidelijk als je de hoeveelheid recepten met bloemkool op de site bekijkt. Een van mijn favorieten is de pokebowl met bloemkoolrijst, maar die is voornamelijk koud.

bloemkoolschotel met worst

Herfst

De herfst is nu toch echt volop losgebarsten. Het is een van mijn favoriete seizoenen. Ondanks de regen en de wind en de vallende blaadjes. Deze bloemkoolschotel past daar uitstekend bij. Ik maak hem lekker snel door de geroosterde bloemkool te combineren met Italiaanse worst. Deze snij ik in stukjes en bak ik snel in de koekenpan, terwijl de bloemkool roostert in de oven.

Als je de bloemkoolroosjes klein genoeg maakt roostert het vrij snel in de oven. Een minuutje of 15-20 op 220˚C is voldoende en dan staat de bloemkoolschotel binnen 30 minuten op tafel.

Als extra krokant elementje voeg ik graag wat pecannootjes toe aan de bloemkoolschotel, maar het is ook heel erg lekker met paddestoelen die je nu natuurlijk volop kunt krijgen. In dat geval bak je de paddestoelen samen met de ui en de kruiden en voeg je dit nog toe aan de bloemkoolschotel.

Je kunt de bloemkool ook koken als je geen oven hebt, of geen zin hebt om de oven aan te zetten. Maar roosteren geeft zoveel meer smaak aan de bloemkool dat ik altijd daarvoor zou kiezen. Maar koken kan dus eventueel wel.

bloemkoolschotel met worst

Bloemkoolschotel met krokante worst

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
Keukenpaleo

Een lekker snelle bloemkoolschotel waarbij je de bloemkool roostert in de oven terwijl je de rest in de pan klaarmaakt.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 25 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool in kleine roosjes
  • 2 el kokosolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • 300 gr italiaanse worst
  • 1 ui dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 el verse rozemarijn fijn gehakt
  • 2 tl verse salie fijn gehakt
  • 2 tl verse tijm fijn gehakt
  • 1 el verse peterselie gehakt
  • 50 gr pecannoten gehakt

  • Verwarm de oven voor op 220˚C. Doe de bloemkoolroosjes met wat olijfolie, peper en zout op een bakplaat en bak deze in de oven voor 15 minuten.
  • Haal de velletjes van de worsten af en verkruimel deze. Bak op hoog vuur met wat kokosolie krokant en goudbruin.
  • Haal nu de worst uit de pan en voeg de ui toe. Bak tot deze glazig is en voeg dan alle kruiden toe en de pecannoten.
  • Bak dit even op en voeg dan de worst weer toe.
  • Als laatste voeg je de geroosterde bloemkool toe. Roer alles even goed om en serveer met gehakte peterselie.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 850kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwit: 31g | Vet: 72g | Verzadigd vet: 27g | Meervoudigd onverzadigd vet: 11g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 29g | Transvet: 1g | Cholesterol: 108mg | Natrium: 1044mg | Kalium: 1456mg | Vezels: 10g | Suiker: 9g | Vitamine A: 351IU | Vitamine C: 149mg | Calcium: 134mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.