Hamburgersalade Hawaii – een beetje tropisch
Hamburgersalade
Een heerlijke salade met stukjes hamburger, ananas en avocado. De salade is paleo en koolhydraatarm. Zonder de ananas is het nog minder koolhydraten maar dan is het natuurlijk geen hawaii meer natuurlijk…
Deze hamburgersalade werd geboren toen ik hamburgers overhad. Niet heel verrassend natuurlijk, maar ja wanneer eet je een hamburger? Als bijgerecht bij een salade. Van de barbecue. Dat soort dingen. Maar in een salade is het toch wat minder vanzelfsprekend.
Een blik in de koelkast leverde me avocado op en tomaatjes en sla. Van de ananas had ik ook nog het nodige over dus voila, de hamburgersalade Hawaii was geboren!
Hoezo Hawaii?
Waar komt die naam eigenlijk vandaan? Waarom noemen we alles met ananas al snel Hawaii? Zo is er de tosti hawaii, de pizza Hawaii (tot grote ergernis van een aantal mensen, want echt… ananas op een pizza??) en maakte ik al eens eerder bloemkoolrijst Hawaii.
Er zal vast wel enige logica in zitten. Hoe dan ook, als je geen hamburgers hebt liggen dan kun je ze zelf maken of je kunt gehaktballen maken en die in stukjes door de salade doen. Uiteraard kun je ook gewoon kleine gehaktballetjes gebruiken in de hamburgersalade. What’s in a name tenslotte.
Het is een flink vullende salade dus het is goed te gebruiken als lunch maar ook zeker als avondeten. Ik heb er meer dan genoeg aan als ik één portie van onderstaand naar binnen werk.
Ik word wel echt vrolijk van dit soort salades. Al is die blauwe kleur voor de achtergrond misschien een minder goede keuze. Iets te vrolijk. 🙂
De augurkjes in de hamburgersalade voegen echt wat toe. Heb je die niet in huis dan kun je ook goed kappertjes gebruiken in plaats daarvan.
Ook door de dressing heb ik een klein augurkje gesneden en in combinatie met de mosterd is dit echt een van mijn nieuwe favorieten!
Hamburgersalade Hawaii
Ingrediënten
- 4 hamburgers homemade of van goede oorsprong
- 1 el olijfolie
- 5 augurkjes gesneden
- 2 avocado’s in blokjes
- 150 gr kerstomaatjes in helften
- 100 gr gemengde sla
- 100 gr verse ananas in blokjes
- peper en zout
Dressing:
- 3 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- ½ tl uienpoeder
- 1 el fijngehakte augurk
- 1 el bieslook fijngehakt
- ¼ tl gerookte paprika
Instructies
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de hamburgers gaar. Snij in puntjes en zet apart.
- In een andere schaal meng je alle ingredienten voor de salade.
- De dressing maak je door de ingredienten hiervoor goed te mengen.
- Leg de salade op een grote schaal en voeg de hamburger puntjes toe. Serveer met de dressing en eet meteen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.