Salade met venkel, ananas en macadamia
Perfect voor de zomer is deze salade met venkel, ananas en macadamianoten. Behalve de venkel gaat er bloemkool(rijst) door, veldsla en wortel. Lekker veel groente dus voor een makkelijke maaltijdsalade.
Salade met venkel
Voor het geval je het nog niet helemaal doorhad; ik ben dol op salades. In de zomer helemaal maar eigenlijk eet ik het hele jaar door lekkere salades. Zelden dezelfde trouwens, want als er iets makkelijk is om mee te variëren dan is het wel een salade. Je kunt er altijd wel iets uit de koelkast in kwijt (handig om restjes op te maken), het is snel en gezond.
In dit geval maakte ik een salade met venkel, verse ananas en macadamia. In macadamia noten zitten lekker veel goede vetten en dat maakt dat de salade ook goed vult. Er zit niet heel veel in, maar je kunt er altijd meer toevoegen. Ik gebruik hier ongebrande macadamianoten.
Het nadeel van de gebrande is dat daar meestal zonnebloemolie voor wordt gebruikt wat de noten toch weer minder gezond maakt. Ik heb ze hier ongebrand gelaten, omdat ik dat knapperig genoeg vond, maar je kunt ze ook even zelf bakken in wat kokosolie. Even laten uitlekken op keukenpapier dan worden ze nog knapperiger.
Met rode wortel
Voor het geval je naar de foto kijkt en denkt dat er bietjes inzitten… Dat is niet het geval. Ik gebruikte hier een rode wortel en die ziet er uit als biet als je het raspt. Geeft trouwens ook bijna net zoveel kleur af als bieten dus handig om rekening mee te houden.
Ik maakte er een frisse dressing bij van kokosyoghurt, olijfolie en zoete azijn.
Ben je dol op venkel?
Ik maak vaak gerechten met venkel dus hier een paar van mijn venkel favorieten:
Salade met venkel, ananas en macadamia
Ingrediënten
Dressing
- 2 el kokosyoghurt
- 1 el olijfolie
- 1 el perzikabrikozen azijn of andere fruitazijn naar smaak
- peper en zout
Instructies
- Verwarm een koekenpan met de kokosolie en bak hierin de macadamia noten even kort. Haal eruit en laat uitlekken.
- Meng de groenten en ananas in een grote schaal. Verdeel de macadamia’s en de chufa topping erover.
- Maak de dressing door de kokosyoghurt, olijfolie en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de dressing naast de salade
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.