Salade met mungboontjes, venkel en balletjes gehakt
Een van de allereerste dingen die we mensen leren die bij ons een workshop komen doen is meestal iets in de trant van: “Als je een salade maakt, doe dan de dressing niet meteen in zijn geheel erdoor en zéker niet als het een witte dressing is…” Moet ik nog meer zeggen? In mijn enthousiasme om te proeven of de salade goed was en de dressing lekker, neem ik altijd braaf eerst een klein hapje. Althans ik neem een apart bakje, doe daar een beetje dressing en een beetje van de salade bij en proef dan of de smaak goed is.
Zo kan ik nog bijsturen zonder dat de hele salade naar de knoppen is. Dus dat had ik ook hier gedaan en het resultaat was erg lekker. En voor ik er erg in had, had ik zo hop het hele bakje dressing in de bak erbij gegooid… Ik roerde het door en dacht ‘Shit… nog geen foto gemaakt..’ Ach een beetje peterselie doet wonderen… dus…. Je snapt hem al… De peterselie was op en de bieslook niet meer representabel. Dus het enige groen tot mijn beschikking was nog wat van de venkel. En dat doet het ook niet helemaal… Laat ik het er op houden dat de salade wel erg lekker is… 🙂
Salade met mungboontjes, venkel en balletjes gehakt
Ingrediënten
- 200 gr gekookte mungboontjes
- 250 gr gehakt half om half
- 1 venkel
- sap van 1/2 limoen
- 200 gr kerstomaatjes
- peper
- zout
- paprika
Dressing
- 2 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Mix de gehakt met peper, zout en wat paprikapoeder. Draai hier kleine gehaktballetjes van en bak die in wat olie gaar en goudbruin.
- Snij ondertussen de venkel in dunne plakjes en meng dat met de mungboontjes. Om te voorkomen dat de venkel gaat verkleuren knijp je er wat limoensap over uit.
- Snij de kerstomaatjes in kwartjes of halfjes en doe bij de boontjes. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en roer alles goed om.
- Maak de dressing door alle ingredienten te mengen. Doe de dressing door de salade
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ondanks de saus vind ik het nog steeds een prima foto hoor 😀 Doen veel je niet na.
Venkel is heerlijk! Vind dat in Nederland nog zo vaak een onder geschoven kindje!
Venkel is inderdaad hartstikke lekker! Ik ben er fan van. Maar je hebt gelijk: op een of andere manier blijft het een groente waar veel mensen een hekel aan hebben…