In deze quinoa salade met venkel zitten een paar van mijn favoriete ingrediënten; bleekselderij, venkel en tomaatjes!

Salade van quinoa en venkel | simoneskitchen.nl

Quinoa salade met venkel

Deze quinoa salade met venkel is weer een lekker zomerse salade. Ideaal om even snel in elkaar te zetten en ook heel geschikt om mee te nemen voor onderweg. Ik maakte trouwens wel een fout, de eerste keer dat ik deze salade maakte. Ik kocht namelijk biologische bleekselderij. Nu koop ik vaak biologische groente, daar is niks mis mee, maar de enige uitzondering op de regel is dus biologische bleekselderij. Die vind ik echt niet lekker!

Bio of niet bio

Nu hoef je in deze quinoa salade met venkel natuurlijk niet perse biologische of niet-biologische bleekselderij te gebruiken. Je kunt gewoon nemen wat jij het lekkerste vindt. Of – als je niet van bleekselderij houdt – je laat het helemaal weg. Ik vind stukjes koolrabi ook lekker in deze salade. Dat heeft een lekker knapperig gevoel en heeft in de verte iets weg van stukjes appel. Die kun je rauw geraspt of in blokjes door de salade doen.

Overigens zou ik de koolrabi wel even schillen. Dat is persoonlijk maar ik vind de schil niet zo lekker. Als basis voor de dressing gebruikte ik voor de verandering een keer yoghurt. Heel vaak is mijn basis mayonaise maar dat is natuurlijk wel altijd vet. Yoghurt maakt de dressing net wat frisser. Je kunt in plaats van de basilicum olie ook wat verse basilicum door de dressing doen. Heel fijn snijden of even pureren met een staafmixer. (al is het meestal te weinig om een staafmixer te gebruiken!)

Quinoa salade met venkel

Quinoa salade met venkel

No ratings yet
GangSalade
KeukenGezonde keuken

Lekker makkelijke quinoa salade met venkel, tomaatjes en bleekselderij
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 125 gr quinoa
  • 1 venkel dun gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 100 gr kerstomaatjes in half of kwartjes gesneden

Dressing:

  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el tomaatazijn
  • 1 el basilicum olie
  • peper
  • zout
  • rasp van 1/2 citroen

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  • Meng de venkel, bleekselderij en de kersttomaatjes door elkaar en maak een dressing van de dressing ingrediënten
  • Doe de quinoa bij de groente en meng alles met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 406kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwit: 12g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 8g | Transvet: 0.01g | Cholesterol: 6mg | Natrium: 171mg | Kalium: 1134mg | Vezels: 9g | Suiker: 8g | Vitamine A: 704IU | Vitamine C: 27mg | Calcium: 141mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze quinoa salades:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.