Quinoa salade met venkel
In deze quinoa salade met venkel zitten een paar van mijn favoriete ingrediënten; bleekselderij, venkel en tomaatjes!
Quinoa salade met venkel
Deze quinoa salade met venkel is weer een lekker zomerse salade. Ideaal om even snel in elkaar te zetten en ook heel geschikt om mee te nemen voor onderweg. Ik maakte trouwens wel een fout, de eerste keer dat ik deze salade maakte. Ik kocht namelijk biologische bleekselderij. Nu koop ik vaak biologische groente, daar is niks mis mee, maar de enige uitzondering op de regel is dus biologische bleekselderij. Die vind ik echt niet lekker!
Bio of niet bio
Nu hoef je in deze quinoa salade met venkel natuurlijk niet perse biologische of niet-biologische bleekselderij te gebruiken. Je kunt gewoon nemen wat jij het lekkerste vindt. Of – als je niet van bleekselderij houdt – je laat het helemaal weg. Ik vind stukjes koolrabi ook lekker in deze salade. Dat heeft een lekker knapperig gevoel en heeft in de verte iets weg van stukjes appel. Die kun je rauw geraspt of in blokjes door de salade doen.
Overigens zou ik de koolrabi wel even schillen. Dat is persoonlijk maar ik vind de schil niet zo lekker. Als basis voor de dressing gebruikte ik voor de verandering een keer yoghurt. Heel vaak is mijn basis mayonaise maar dat is natuurlijk wel altijd vet. Yoghurt maakt de dressing net wat frisser. Je kunt in plaats van de basilicum olie ook wat verse basilicum door de dressing doen. Heel fijn snijden of even pureren met een staafmixer. (al is het meestal te weinig om een staafmixer te gebruiken!)
Quinoa salade met venkel
Ingrediënten
Dressing:
- 2 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 el tomaatazijn
- 1 el basilicum olie
- peper
- zout
- rasp van 1/2 citroen
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
- Meng de venkel, bleekselderij en de kersttomaatjes door elkaar en maak een dressing van de dressing ingrediënten
- Doe de quinoa bij de groente en meng alles met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Quinoasalade met mango | Simone's Kitchen