Salade met quinoa en venkel

Salade van quinoa en venkel | simoneskitchen.nl

Vieze bleekselderij

Ik kocht laatst een bos bleekselderij en was blij een salade aan het maken (niet deze) en – fout! – ik proef eigenlijk zelden of de bleekselderij wel smaakt. Dat is misschien stom maar je denkt toch altijd dat je weet hoe het smaakt. Nietwaar? Nou niet dus. Ik was klaar met de salade, plofte op de bank, nam een hap en liet die hap bijna net zo hard weer uit mijn mond vallen.

Gadverdamme! De bleekselderij was echt verschrikkelijk bitter en zó niet lekker! Ik dacht zelfs even dat het de witlof was die er ook doorheen zat, maar die smaakte zoals je verwacht dat witlof smaakt. Ik heb nog een beetje om de bleekselderij heen gegeten maar er was geen beginnen aan natuurlijk.

De salade was gewoon niet lekker. Sinds die tijd proef ik de bleekselderij dus even voor ik hem ergens doorheen gooi. In deze salade zit behalve bleekselderij ook venkel en tomaat. Lekker simpel en lekker snel in elkaar gezet. Maar check dus even de smaak van de groente. Altijd handig. Zo blijkt maar weer.

Salade met quinoa en venkel

Ingredients:

  • 125 gr quinoa
  • 1 venkel, dun gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
  • 100 gr kerstomaatjes, in half of kwartjes gesneden

Dressing:

  • 2 el yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el tomaatazijn
  • 1 el basilicumolie
  • peper
  • zout
  • rasp van 1/2 citroen

Directions:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  2. Meng de venkel, bleekselderij en de kersttomaatjes door elkaar en maak een dressing van de dressing ingrediënten
  3. Doe de quinoa bij de groente en meng alles met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Quinoasalade met mango | Simone's Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *