Simone's Kitchen

Salade met quinoa en venkel

Salade van quinoa en venkel | simoneskitchen.nl

Vieze bleekselderij

Ik kocht laatst een bos bleekselderij en was blij een salade aan het maken (niet deze) en – fout! – ik proef eigenlijk zelden of de bleekselderij wel smaakt. Dat is misschien stom maar je denkt toch altijd dat je weet hoe het smaakt. Nietwaar? Nou niet dus. Ik was klaar met de salade, plofte op de bank, nam een hap en liet die hap bijna net zo hard weer uit mijn mond vallen.

Gadverdamme! De bleekselderij was echt verschrikkelijk bitter en zó niet lekker! Ik dacht zelfs even dat het de witlof was die er ook doorheen zat, maar die smaakte zoals je verwacht dat witlof smaakt. Ik heb nog een beetje om de bleekselderij heen gegeten maar er was geen beginnen aan natuurlijk.

De salade was gewoon niet lekker. Sinds die tijd proef ik de bleekselderij dus even voor ik hem ergens doorheen gooi. In deze salade zit behalve bleekselderij ook venkel en tomaat. Lekker simpel en lekker snel in elkaar gezet. Maar check dus even de smaak van de groente. Altijd handig. Zo blijkt maar weer.

Salade met quinoa en venkel
Voorbereiding
10 mins
Kooktijd
10 mins
Totale tijd
20 mins
 
Soort: Salade
Keyword: quinoa, venkel
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 125 gr quinoa
  • 1 venkel dun gesneden
  • 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes
  • 100 gr kerstomaatjes in half of kwartjes gesneden
Dressing:
Instructies
  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en zet apart.
  2. Meng de venkel, bleekselderij en de kersttomaatjes door elkaar en maak een dressing van de dressing ingrediënten
  3. Doe de quinoa bij de groente en meng alles met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.

 

1 comment

  1. Pingback: Quinoasalade met mango | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos