Quinoa-wortel salade met hazelnootjes

Quinoa wortelsalade | simoneskitchen.nl

Pizza heaven

Het was weer bal de afgelopen week. We hadden aardig wat shoots achter elkaar en een daarvan was voor een nieuw boek met de mooie titel: pizzabijbel… Maar liefst ruim 100 recepten voor pizza passeerden de revu, werden vers onder onze neusjes gebakken, op de foto gezet en… jawel, misschien niet allemaal opgegeten maar dan toch geproefd. De een smaakte nog beter dan de ander. Er gaat toch echt niks boven een pizza uit een heuse houtoven. Gevolg: een overdosis pizza.

Weegschaal

De dag na onze pizzashoot had ik een training met Nicole. En moest ik op de weegschaal. Nu stap ik elke week op die weegschaal want eens per maand werkt bij mij toch minder motiverend. Dan denk ik al snel; o, ik kan vandaag wel die pizza opeten want ik hoef toch pas over een maand op de weegschaal. Suf maar ja, the mind is a tricky thing! Dus elke week stap ik op een supersonisch apparaat dat niet alleen kilo’s meet maar ook vetpercentage, vetvrije massa en nog veel meer. Dus… gaf het ding een halve kilo meer aan dan de week ervoor. En ja tuurlijk ik weet dat je gewicht van week tot week kan schommelen maar ik wist natuurlijk ook donders goed waarom die extra 500 gram te zien waren. En nee dat was niet alleen van de pizza. Dat was ook van dat patatje in het weekend en nog zo wat ‘uitspattingen’ her en der. (toen ik op de weegschaal stapte was ik alweer “vergeten” dat ik dat weekend niet al te best was bezig geweest… Gek toch hoe je dat soort details vergeet..)

Quinoa-wortelsalade | simoneskitchen.nl

Een keer pizza kan natuurlijk helemaal geen kwaad en een keer een patatje ook niet, maar alles tegelijk is zelden een goed idee. Dus vandaar die halve kilo.

De volgende dag besloot ik dus om niet aan die pizza’s te beginnen. Want zo werkt het wel. Als je eenmaal een stukje neemt is het hek van de dam. Het is makkelijker om geen pizza te nemen. Dus maakte ik tussendoor een salade en die beviel eigenlijk zo goed dat ik er snel een fotootje van maakte om hier te delen. Eenvoudig en superlekker!

Quinoa wortelsalade met hazelnoot

Ingredients:

  • 250 gr quinoa
  • 2 flinke winterpeen
  • 75 gr geroosterde paprika's
  • 75 gr half gedroogde tomaatjes
  • 75 gr geroosterde hazelnoten

Dressing:

  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el tomaatazijn
  • peper

Directions:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  2. Rasp de wortels en snij de paprika, tomaatjes en hazelnoten klein. Doe bij elkaar in een grote kom.
  3. Maak de dressing door de ingredienten te mengen en doe door de salade. Serveer meteen of bewaar in de koeling tot gebruik.

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Hoi Simone

    Wat een mooie berichten, ” EEN PIZZA BIJBEL”  Wanneer zou die uit moeten komen, is dat al bekend?
    Ik als ernstige fan van Pizza’s en zelf bezitter van een houtgestookte pizza oven is daar natuurlijk wel in geintereseeerd!
    Ik hoop echter niet dat je je dan ook hebt laten verleiden om zaken zoals (rood) fruit shoarma , ja zelfs zuurkool op pizza mee te nemen in dat boek. Ik ben een ruimdenkend mens maar dat soort toppings hoort (mijn inziens) echt niet op een pizza. dat vind ik vloeken! je mag van mij alles op een pizzabodem doen maar noem het geen pizza meer.
    Succes met het boek en groeten aan Tom 

    • Simone van den Berg

      Haha Ronaldo. Dat heb ik niet voor het zeggen he. Ik ben niet de auteur van het boek. De pizzabijbel komt als ik me niet vergis eind april uit dus nog even geduld.
      Enne… er zitten wel een paar ongebruikelijke varianten in maar daar heeft de maker een goede reden voor. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *