Quinoa salade met wortel en hazelnootjes
Deze lekkere quinoa salade met wortel is lekker snel klaar en vult goed. Je kunt het bovendien makkelijk mee nemen als lunch naar je werk.
Pizza heaven
De afgelopen week schoten we alle pizza’s voor de pizzabijbel. Best apart overigens want mijn studio zit boven New York Pizza. En voor de ingang van de studio (en dus naast New York Pizza) stond een heuse houtoven waar Simon – de auteur van de pizzabijbel – alle pizza’s bakte. Het waren er maar liefst 100. Of ruim 100 eigenlijk. Ik ben halverwege de draad kwijtgeraakt. Vandaar dat ik bedacht dat ik tijdens de lunch deze quinoa salade met wortel maar eens moest maken. Want elke dag pizza… dat gaat ten eerste snel vervelen en ten tweede is het ook niet perse heel gezond, zeg maar.
Quinoa salade met wortel
Het werd dus deze quinoa salade met wortel en hazelnootjes. Voor de dressing maakte ik er een snelle versie van met mayonaise, Griekse yoghurt en wat tomatenazijn. Het toevoegen van wat Griekse yoghurt aan de dressing zorgt ervoor dat het wat minder heftig wordt en wat lichter ook. Ik gebruik dan weer wel altijd volle yoghurt. Ik vind magere yoghurt echt niet lekker. Dus die weiger ik te gebruiken, maar alsnog is de dressing door de yoghurt toch een stukje frisser geworden.
Groente
Voor de quinoa salade met wortel moest ik het doen met wat we voorhanden hadden in de studio. Dus het werd een wat bijzonder mengsel van quinoa, winterwortel, geroosterde paprika’s, zongedroogde tomaatjes, veldsla en geroosterde hazelnoten. Maar het resultaat was zo lekker dat ik even snel een fotootje maakte zodat ik het ook op de site kon delen. Ik wilde deze jullie niet onthouden.
Wil je de quino salade met wortel meenemen naar je werk dan is het handig om de veldsla nog even apart te houden. Je kunt het er wel doorheen doen maar dan wordt het wel een stukje slapper. Op het laatste moment toevoegen is het lekkerste. Hetzelfde geldt voor de hazelnootjes. Na het roosteren even laten afkoelen en dan in een apart bakje meenemen.
Quinoa salade met wortel en hazelnoten
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
- Rasp de wortels en snij de paprika, tomaatjes en hazelnoten klein. Doe bij elkaar in een grote kom.
- Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en doe door de salade. Voeg als laatste de veldsla toe.Serveer meteen of bewaar in de koeling tot gebruik.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Hoi Simone
Wat een mooie berichten, ” EEN PIZZA BIJBEL” Wanneer zou die uit moeten komen, is dat al bekend?
Ik als ernstige fan van Pizza’s en zelf bezitter van een houtgestookte pizza oven is daar natuurlijk wel in geintereseeerd!
Ik hoop echter niet dat je je dan ook hebt laten verleiden om zaken zoals (rood) fruit shoarma , ja zelfs zuurkool op pizza mee te nemen in dat boek. Ik ben een ruimdenkend mens maar dat soort toppings hoort (mijn inziens) echt niet op een pizza. dat vind ik vloeken! je mag van mij alles op een pizzabodem doen maar noem het geen pizza meer.
Succes met het boek en groeten aan Tom
Haha Ronaldo. Dat heb ik niet voor het zeggen he. Ik ben niet de auteur van het boek. De pizzabijbel komt als ik me niet vergis eind april uit dus nog even geduld.
Enne… er zitten wel een paar ongebruikelijke varianten in maar daar heeft de maker een goede reden voor. 🙂