Simone's Kitchen

Quinoa salade met feta en bietjes

Quinoa salade

Het schijnt dat er mensen zijn die niet van bietjes houden (maar nou ja ik vermoed dat er van elk ingredient wel iemand is te vinden die er niet van houdt, dus wat zegt dat?) en ik kan me daar niet zoveel bij voorstellen. Afgezien van het feit dat bietjes nogal afgeven – en je daar dus wel even rekening mee moet houden – vind ik ze heerlijk. Vroeger niet… Welnee, mijn moeder maakte bietjes gewoon zo uit een pot met aardappels. Niet vies maar ook niet echt een maaltijd waar je midden in de nacht voor wakker zou willen worden.

Het allerlekkerste zijn bieten natuurlijk als je ze vers koopt en dan roosteren in de oven… Maar ja, verse bieten zijn hier niet zo makkelijk te vinden, de gekookte variant dan weer wel. En eerlijk gezegd zou deze snelle salade lang niet zo snel zijn als je er verse bietjes in wilt verwerken, maar dat kan uiteraard wel. De salade zelf is een variant op de spelt salade die ik al eerder heb gemaakt. De smaak is totaal anders door toevoeging van de feta en door gebruik van een andere dressing en natuurlijk door de quinoa in plaats van de spelt.

20130408-MH2A7541

Quinoa salade
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoasalade met feta en bietjes

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr quinoa
  • 50 gr feta of naar smaak – of gerookte kipreepjes
  • pijnboompitjes
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1,5 gekookt bietje

Voor de dressing

  • 3 eetlepels aioli
  • sweet chili saus ongeveer 1 eetlepel
  • Scheutje citroensap
  • peper
  • zout
  • 1 el azijn
  • 1 el olie

Instructies

  • Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar met een beetje zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan en zet apart. Brokkel de feta of snij de gerookte kip in reepjes.
  • Rasp de bietjes grof en doe in een ruime schaal. Zodra de quinoa genoeg is afgekoeld doe je de bietjes erbij en de granaatappelpitjes. Doe het grootste gedeelte van de feta er ook al door. Hou wat achter voor de garnering.
  • Maak een dressing door de ingredienten te mengen. let wel even op dat wat je toevoegt afhankelijk is van de smaak van de aioli. De mijne was eigengemaakt. Proef na elke toevoeging even wat het nog meer nodig heeft. Indien het te zuur wordt doe er dan een klein kneepje honing door of iets meer chili saus.
  • Doe een klein beetje van je quinoa in een bakje en doe daar een beetje dressing overheen. proef of de twee goed samen gaan en doe dan de rest van de dressing bij de quinoa. Bestrooi met de rest van de feta en de geroosterde pijnboompitjes

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Avatar

    Lekker bietjes, wij lusten ze ook graag. Goed idee met de quinoa, dan wordt het helemaal super gezond. Bietjes zijn zoooooo makkelijk zelf te kweken 😉

  2. Avatar

    MMM lijkt me heerlijk !!!
    Quinoa ben er dol op, maar dit is een zeer vernieuwend gerechtje voor mij met die rode biet en granaatappel en die dressing erbij.
    Groetjes Julie

  3. Avatar

    Hoi Simon,
    Mijn zonen, 3 flinke eters, zijn géén fan van bietjes… Maar deze salade is bij hun een doorslaand succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!