Quinoa salade met tomaten en feta

Lekker en snelle quinoa salade met feta, courgette en tomaten

Een lekker wijntje… Een hapje en een snackje. Ach en als we dan toch bezig zijn; laten we nog maar een toastje nemen… Dan gaan we maandag weer gezond doen…. Een heel herkenbaar fenomeen in ons huishouden. Het gaat goed met afvallen; ik ben al ruim 8 kilo kwijt, twee kledingmaten naar beneden en dan – voor je het weet – zit de klad er toch een beetje in. Val je weer terug in gewoontes. Gewoontes die er in de eerste plaats voor gezorgd hebben dat het zover is gekomen. Dus…. Tijd om de focus weer terug te krijgen!

Quinoa salade met feta en tomaat

Want voor je er erg in hebt ben je weer terug bij af. Ik weet het. Ik kan er over meepraten. Heb het al veel te vaak gedaan. Keertje overslaan op de sportschool, want ‘ach, die ene keer maakt toch niet uit’. Maar die ene keer worden er twee en voor je er erg in hebt, ga je helemaal niet meer. En het is niet dat ik een hekel heb aan sporten. Integendeel, maar toch… hoe snel die klad er in weer in komt! En terwijl jullie dit lezen ben ik onderweg naar Londen voor drie dagen foodblogger connect. En ik gok maar zo dat daar ook een hoop eten bij komt kijken!

Het voordeel is wel dat mijn B&B een eindje wandelen is van de venue af. Dus elke ochtend en elke avond moet ik in ieder geval een twintig minuten wandelen. Dat is prettig.. 😉 Scheelt weer in de beweging. Maar goed, voor dit soort evenementen ben ik niet zo bang. Het is de gewoontes die veel gevaarlijker zijn. Gewoontes waar je heel snel weer in terugvalt, als je het niet in de gaten houdt.

Quinoa salade met courgette en feta

Dit weekend was niet zo best in dat opzicht. Karin van Yum and More was hier voor het weekend, dus vrijdagavond lekker hapjes, snapjes en een drankje, zaterdagavond uit eten en zondag… want ach dat weekend was toch al verloren, ook nog maar eens toastjes. Het is maar goed dat Tom een programma had opgenomen voor me ‘Genante lijven’. Ging over mensen die een BMI hadden van 63! 63!

Dat is meer dan dubbel wat ik voor BMI heb!! Maar het ging ook over de gevolgen van overgewicht op je gewrichten en spieren. En ik denk dan dat het met mij niet zover gaat komen, maar dat dacht ik jaren geleden ook en toch ben ik – zomaar – op een BMI van boven de 30 uitgekomen. En dat is officieel met het stempel obesitas.

Dus ik veroordeel niemand, want ik weet dat het sneller kan gebeuren als je denkt. Inmiddels zit ik ergens rond de 28 BMI en dat is een lekker gevoel. Ik weet wel dat het maar een stempeltje is en maar een getalletje, maar toch… Overgewicht klinkt toch prettiger als obese of niet?

Quinoa salade met feta en courgette en tomaat | simoneskitchen.nl

En dank zij dat programma ben ik weer even wakker geschud. Morgenochtend dus eerst een uurtje spinnen weer en lekker gezond eten. Want je voelt je er echt beter bij!

Franse kaasjes, toastjes, stokbrood en wijn zijn heerlijk, maar met mate en die ‘mate’ was dit weekend een beetje zoek. Om weer even lekker te beginnen dus een heerlijke zomerse salade. Een quinoa salade met feta en courgette. Verrassend door het gebruik van courgette, dat ik hiervoor nooit in rauwe vorm had gegeten en lekker met een zout accentje van de feta… Topper en heeeeel gezond! 🙂

Quinoa salade met tomaten en feta
Print recept Pin recept
No ratings yet

Quinoasalade met courgette, feta en tomaat

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

 • 75 gr quinoa
 • 1 grote courgette
 • 1 eetlepel rode wijn azijn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 4 lente-uitjes fijn gesnipperd
 • 100 gr kers tomaatjes in vier gedeeld
 • 1 rode chili fijn gesnipperd
 • 100 gr feta verkruimeld

Instructies

 • Kook de quinoa (ongeveer 10 minuten), giet af, spoel goed af met koud water en laat dan uitlekken.
 • Snij de uiteinden van de courgette af en snij er dan met de dunschiller linten van.
 • Doe de olie en de azijn bij elkaar, mix dit goed en breng op smaak met zout en peper.
 • Doe alles bij elkaar in een grote schaal, giet de dressing eroverheen en roer alles om.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!