Simone's Kitchen

Salade met gegrilde courgette en feta

20140422-MH2A9093logo

De allereerste keer dat de foodblogswap in het leven werd geroepen heb ik er aan mee gedaan, maar daarna is het er niet meer van gekomen. Stom want ik vind het een leuk concept maar ja, ik vind zoveel leuk he, dus soms moeten dingen wijken. Maarrrrr… je raadt het al; deze maand doe ik weer eens mee!

Ik kreeg dit keer het blog toegewezen van Kookmeisje en ik moet eerlijk bekennen dat ik haar nog niet (echt) kende. Maar dat is nou ook net het leuke van de foodblogswap; je ontdekt nieuwe blogs Γ©n krijgt natuurlijk meteen de kans om een recept uit te proberen. Het grappige was dat ik meteen aan Reismeisje moest denken maar voor zover ik heb kunnen zien zijn de twee blogs geen familie van elkaar.. πŸ˜‰

20140422-MH2A9087

Het blog van Anne-Ruth staat vol met allerlei heerlijkheden maar omdat ik zoals ik gisteren al zei even een beetje op de inname van de calorietjes moet letten moest ik wel naar de salades kijken en de overheerlijke chocolade meringues met sinaasappelroom en rabarbercompote overslaan… Het leven is hard…De salade is simpel te maken en ik heb hem gisteren als lunch genomen. Heerlijk en de dressing is echt een toppertje! Ik ga zeker nog wat andere recepten van kookmeisje proberen maar voor nu hou ik het dan even op de salade.. Ook geen straf natuurlijk.

20140422-MH2A9095

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Salade van gegrilde courgette en feta

Kookmeisje heeft in haar recept rode ui en olijven. Rode ui vind ik niet zo geweldig rauw dus die heb ik weggelaten en de olijven was ik even vergeten te halen.. Oops.. Maar zonder dus ook erg lekker!
Porties: 4 personen

IngrediΓ«nten

 • 1 zakje sla naar keuze
 • 1 courgette
 • 125 gram cherrytomaatjes
 • 200 gram feta
 • 1/3 komkommer
 • Extra vierge olijfolie
 • 2 theelepels fijne mosterd
 • 2 theelepels honing
 • 1 tl sangiovese azijn
 • Peper & zout

Instructies

 • Snij de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Pak een grilpan en verhit die op hoog vuur. Smeer de courgetteplakken een beetje in met olijfolie en gril ze tot ze gaar zijn en een mooi grilstreepje hebben. Leg op een bord en laat afkoelen.
 • Snij de cherrytomaatjes in vieren. Was de komkommer en snij door de helft en dan in plakjes.
 • Maak de dressing door de mosterd, honing, olijfolie en een scheut rodewijnazijn te mengen.Breng op smaak met zout en peper.
 • Doe de sla in een kom en leg hier de tomaatjes, komkommer en feta op en bedruppel met wat van de dressing.
Gang: Bijgerecht
Trefwoord: courgette, feta, salade

Ellen was deze maand degene die van mijn blog wat mocht koken en ze koos voor de couscous salade met frambozen en halloumi. Nu is alles met halloumi lekker vind ik, dus goede keus!

Delen is fijn!

9 comments

 1. Avatar

  Groot gelijk dat je dit recept hebt gekozen. Zo lekker en ook nog eens gezond. Leuk stukje geworden en een heel leuk bordje!!

 2. Avatar

  OOOOH kende je Anne-Ruth nog niet πŸ˜‰ ik vind Kookmeisjes recepten zo lekker klassiek. Leuk recept heb je gekozen. En weer een mooie foto met die kleuren!

 3. Avatar

  Ziet er lekker, gezond fris en zoals altijd hartstikke mooi uit(-;
  Groetjes, Naomi

 4. Avatar

  Ooojaa… ons een beetje de neus uitsteken met al je lekkere gezonde salades! Waar moet ik nou heen met mijn taartjes? πŸ˜‰
  In het geheim wil ik komende week misschien een week glutenvrij proberen (lees je de twijfel) maar dan komen zulke salades wel goed van pas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!