20140422-MH2A9093logo

De allereerste keer dat de foodblogswap in het leven werd geroepen heb ik er aan mee gedaan, maar daarna is het er niet meer van gekomen. Stom want ik vind het een leuk concept maar ja, ik vind zoveel leuk he, dus soms moeten dingen wijken. Maarrrrr… je raadt het al; deze maand doe ik weer eens mee!

Ik kreeg dit keer het blog toegewezen van Kookmeisje en ik moet eerlijk bekennen dat ik haar nog niet (echt) kende. Maar dat is nou ook net het leuke van de foodblogswap; je ontdekt nieuwe blogs én krijgt natuurlijk meteen de kans om een recept uit te proberen. Het grappige was dat ik meteen aan Reismeisje moest denken maar voor zover ik heb kunnen zien zijn de twee blogs geen familie van elkaar.. 😉

20140422-MH2A9087

Het blog van Anne-Ruth staat vol met allerlei heerlijkheden maar omdat ik zoals ik gisteren al zei even een beetje op de inname van de calorietjes moet letten moest ik wel naar de salades kijken en de overheerlijke chocolade meringues met sinaasappelroom en rabarbercompote overslaan… Het leven is hard…De salade is simpel te maken en ik heb hem gisteren als lunch genomen. Heerlijk en de dressing is echt een toppertje! Ik ga zeker nog wat andere recepten van kookmeisje proberen maar voor nu hou ik het dan even op de salade.. Ook geen straf natuurlijk.

20140422-MH2A9095

20140422 MH2A9093logo

Salade van gegrilde courgette en feta

5 van 1 stem
GangBijgerecht
KeukenGezonde keuken

Kookmeisje heeft in haar recept rode ui en olijven. Rode ui vind ik niet zo geweldig rauw dus die heb ik weggelaten en de olijven was ik even vergeten te halen.. Oops.. Maar zonder dus ook erg lekker!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje sla naar keuze
  • 1 courgette
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram feta
  • 1/3 komkommer
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 tl fijne mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 tl sangiovese azijn
  • Peper & zout

  • Snij de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf of dunschiller. Pak een grilpan en verhit die op hoog vuur. Smeer de courgetteplakken een beetje in met olijfolie en gril ze tot ze gaar zijn en een mooi grilstreepje hebben. Leg op een bord en laat afkoelen.
  • Snij de cherrytomaatjes in vieren. Was de komkommer en snij door de helft en dan in plakjes.
  • Maak de dressing door de mosterd, honing, olijfolie en een scheut rodewijnazijn te mengen.Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de sla in een kom en leg hier de tomaatjes, komkommer en feta op en bedruppel met wat van de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 163kcal | Koolhydraten: 9g | Eiwit: 8g | Vet: 11g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 0.4g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g | Cholesterol: 45mg | Natrium: 606mg | Kalium: 268mg | Vezels: 1g | Suiker: 5g | Vitamine A: 482IU | Vitamine C: 17mg | Calcium: 264mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ellen was deze maand degene die van mijn blog wat mocht koken en ze koos voor de couscous salade met frambozen en halloumi. Nu is alles met halloumi lekker vind ik, dus goede keus!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.