Venkelsalade met courgette en feta
Deze lekkere venkelsalade met courgette is makkelijk om te maken en ideaal als snelle lunch. Je kut de venkel schaven met een mandoline maar met een scherp mes snijden is zeker ook goed mogelijk. Serveer met geroosterde pijnboompitjes en lekker veel feta.
Venkelsalade met courgette
Venkel is absoluut een van mijn lievelingsgroente om te verwerken in een lekkere salade. Deze venkelsalade met courgette, bevat behalve die twee groentes ook nog rucola en verse dille. Dat maakt het een heerlijke zomerse lichte salade.
Je kunt het goed serveren als maaltijd voor de lunch. Ik eet het meestal tussen de middag. Het is niet veel werk om te maken en als je altijd wat geroosterde pijnboompitjes op voorraad hebt (ik rooster ze meestal in grotere hoeveelheden en bewaar die in een afgesloten potje) dan is het zo klaar.
Lekker frisse salade
De venkelsalade met courgette is ideaal voor warme dagen. Ik eet dan niet graag zware maaltijden en brood eet ik sowieso niet zo heel erg vaak. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar een boterham vult voor 5 minuten en dan heb ik alweer trek. Haha.
Deze lekker frisse salade is ook niet zwaar natuurlijk, maar door de feta en de pijnboompitjes geeft het toch een vol gevoel. En wil je het wat zwaarder maken dan kan dat door bijvoorbeeld wat stukjes kip eraan toe te voegen.
Of maak het eens met wat peulvruchten erdoor. Dit kan heel goed met extra linzen of kikkererwten door de venkelsalade.
Venkel
Venkel schijnt trouwens echt zo’n groente te zijn waar lang niet iedereen fan van is. Het heeft een vrij uitgesproken anijsachtige smaak, maar ik ben er dus groot fan van. Wat je wel kunt zien aan de hoeveelheid venkelsalades die ik op de site heb staan. Maar deze venkelsalade met courgette ontbrak nog dus voila; hier is ie.
Ben je fan van venkel? Probeer dan eens deze recepten:
Venkelsalade met courgette
Ingrediënten
- 1 courgette flinterdun gesneden in stroken
- 2 kleine venkelbollen (schoongemaakt en ook hier heel dun gesneden. Mandoline is handig hier!)
- 15 gr verse dille gesneden
- 50 gr rucola
- 2 el pijnboompitjes geroosterd
- 60 gr feta verkruimeld
- 1 sinaasappel in partjes
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 el citroensap vers natuurlijk
- 1 tl honing
- zeezout en peper
- Doe de venkel, courgette en dille in een schaal en schud dit even goed door met de dressing (citroensap, olijfolie en zout en peper) Zet apart en laat dit minstens 20 minuten even marineren of tot een uur aan toe.
- Als je klaar bent om de salade te serveren, doe je rucola in een grote schaal. Schep alle courgette en venkel op de rucola en giet de citroendressing daar bovenop. Schud of schep het voorzichtig om, proef en voeg nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Doe wat van de partjes sinaasappel er doorheen. Als de dressing te zuur is kun je ook iets minder citroen gebruiken en dit vervangen door sinaasappelsap
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Batavia stad. Daar wil ik met Lisa nog eens heen!
En lekker dat je zo goed geslaagd bent! You Go girl!