Langzaam gegaarde venkel met parmezaan
Langzaam gegaarde venkel
Een heerlijke manier om een venkel eens op een hele andere wijze te bereiden is met deze langzaam gegaarde venkel met parmezaanse kaas.
Venkel love
Venkel is typisch een van die groentes waar je van houdt of waar je niet van houdt. De smaak is uitgesproken anijsachtig en dat is niet iets wat iedereen even lekker vindt. Toch zou ik je willen vragen om het eens op deze manier te bereiden. Door het langzame garen van de venkel in de boter en met de parmezaanse kaas wordt het zacht en veranderd de smaak drastisch.
Wist je dat venkel heel goed is als je last van je maag hebt? Of de hoeveelheid boter en kaas waarmee dit gerecht is gemaakt, net zo goed is durf ik dan weer te betwijfelen maar het is tot nu toe wel mijn favoriete manier om venkel te bereiden. Het kost even tijd dus je moet wel een beetje geduld hebben, maar het is de moeite waard!
Langzaam gegaarde venkel
Als je nou niet van venkel houdt, maar het toch eens een keer zou willen proberen op een andere manier, dan is dit misschien wel het ultieme venkelgerecht voor beginners.. 🙂 Zacht, romig en zó lekker.
Het maken van dit gerecht is niet ingewikkeld al moet je er wel de tijd voor uittrekken. Ik vond het meekoken van de kaaskorst wel echt een aanrader. Dat is niet een must, maar door de korst mee te stoven wordt de kaassmaak een heel stuk heftiger.
De venkel doet het vervolgens goed als bijgerecht bij bijvoorbeeld een gevulde varkenshaas of bij een lekkere lamsbout.
Langzaam gegaarde venkel met parmezaanse kaas
Ingrediënten
- 3 stuks venkel
- 50 gr boter
- 6 el parmezaanse kaas + eventueel de korst van de kaas
Instructies
- Snij de toppen van de venkel eraf en haal de lelijke gedeeltes van de buitenkant weg. Snij de venkel verticaal in plakken van ongeveer een cm dik en was deze is koud water.
- Neem een flinke koekenpan en doe de venkel met de boter in de pan en laat dit langzaam garen voor een minuut of 25-40. De onderkant van de venkel zal wat steviger blijven als de bovenkant maar moet zacht genoeg zijn.
- Tijdens het bakken kun je een stuk van de korst erbij doen wat de kaassmaak nog sterker maakt.
- Als er niet genoeg vocht in de pan zit kun je een klein beetje water toevoegen.
- Als de venkel klaar is bestrooi je het met wat zout en de kaas. Serveer meteen
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Meer recepten met venkel?