Simone's Kitchen

Geroosterde pompoen parmezaan soep

Geroosterde pompoensoep met parmezaanse kaas | simoneskitchen.nl

Herfst soep

Ben wel lekker aan de pompoen vind je niet? Dit is ook weer een gouwe oude maar oooo, zo lekker! En wil je het eens een soep leuk en feestelijk opdienen dan is het echt een goed idee om het in een kleine pompoen te serveren of in een grotere dat kan natuurlijk ook. Het is wel vrij cheesy dus als je daar niet van houdt dan zou ik deze niet maken, maar ben je een kaasliefhebber – en ja dat ben ik! – dan zeker doen. Hou er wel rekening mee dat je hier zeker twee uur zoet mee bent voor alles goed gaar is dus hou de tijd ruim aan. En onthoud dat hoe groter je pompoen hoe langer het duurt voor het gaar is in de oven.

Ik had niet eens een echt grote pompoen maar het duurde toch behoorlijk lang voor het goed was.

Lekkere herfstsoep met pompoen en parmezaanse kaas | simoneskitchen.nl

Geroosterde pompoen parmezaan soep met tijm
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
2 hrs
Totale tijd
2 hrs 15 mins
 
Mijn pompoen woog ongeveer de helft van de pompoen in het recept maar het gaar worden duurde toch nog ruim 1 uur en 15 minuten. Hou de baktijden dus ruim aan en check goed of alles gaar is.
Servings: 6 personen
Ingredienten
  • 1 pompoen van ong 1,5 kg
  • 300 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 3 knoflook tenen gekneusd
  • 2 tl tijm blaadjes
  • 85 gr geraspte parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verwarm de oven op 150 C. Snij de deksel van de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. In de tussentijd verhit je de room, melk, knoflook en het meeste van de tijm met meer dan genoeg peper en zout. Zodra het heet is giet je het in de pompoen en hier roer je 50 gr van de parmezaanse kaas door. Doe de deksel weer op de pompoen.
  2. Bak dit voor 1,5 uur, haal uit de oven, doe de oven temperatuur omhoog naar 200 C. Verwijder het dekseltje, bestrooi met peper en de rest van de kaas, bak dan voor 15 minuten tot het goudbruin is. Strooi de overgebleven tijmblaadjes er overheen.
  3. Schep het pompoenvlees uit de pompoen in kommen met de kaasroom en serveer met lekker brood als een voorgerecht of serveer in de pompoen!

12 comments

  1. Wat een leuk idee in zo’n pompoen 🙂 dan smaakt ‘ie vast extra lekker 😉

  2. Nouuu, wat een toeval. Deze soep zit al de hele week in m’n hoofd om eens te maken. En natuurlijk op deze manier!! Lijkt me zo lekker maar ook zo feestelijk om in de pompoen zelf te garen en serveren. Nou hij gaat er nog een keer van komen!! 🙂

  3. Ziet er erg lekker uit. Weet je nog een andere vulling? Met m’n lactose-intollerantie kom ik hier echt niet mee weg.

    • Simone van den Berg

      he Margreet. Nee dat wordt lastig als je een lactose intolerantie hebt. Dan heb je niet alleen last van de room maar ook van de kaas denk ik? Dus ja tuurlijk kun je er wat anders in doen (bouillon ipv room bijvoorbeeld) maar dan hou je de kaas wel. En zonder… is het gewoon niet hetzelfde!

  4. Ik las versies met Gruyere en sommigen hadden er ook croutons door gedaan maar dan werd het wel erg dik. Dus daar moet je dan weer niet te veel van in doen. En evt een beetje witte wijn erin. Nou, je kan ‘m ‘pimpen’ zoals je wilt, allemaal lekker. Ja hij gaat zeker een keer op tafel komen. 🙂

  5. Wat een prachtig idee, ziet er ook heeerlijk uit.
    Mooie site, prachtige foto’s, complimenten!!

    Groetjes,
    Naomi

  6. Pingback: Mijn 5 favoriete pompoen recepten | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos