Geroosterde pompoensoep met parmezaanse kaas | simoneskitchen.nl

Herfst soep

Ben wel lekker aan de pompoen vind je niet? Dit is ook weer een gouwe oude maar oooo, zo lekker! En wil je het eens een soep leuk en feestelijk opdienen dan is het echt een goed idee om het in een kleine pompoen te serveren of in een grotere dat kan natuurlijk ook. Het is wel vrij cheesy dus als je daar niet van houdt dan zou ik deze niet maken, maar ben je een kaasliefhebber – en ja dat ben ik! – dan zeker doen. Hou er wel rekening mee dat je hier zeker twee uur zoet mee bent voor alles goed gaar is dus hou de tijd ruim aan. En onthoud dat hoe groter je pompoen hoe langer het duurt voor het gaar is in de oven.

Ik had niet eens een echt grote pompoen maar het duurde toch behoorlijk lang voor het goed was.

Lekkere herfstsoep met pompoen en parmezaanse kaas | simoneskitchen.nl

Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Geroosterde pompoen parmezaan soep met tijm

Mijn pompoen woog ongeveer de helft van de pompoen in het recept maar het gaar worden duurde toch nog ruim 1 uur en 15 minuten. Hou de baktijden dus ruim aan en check goed of alles gaar is.
Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 min
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ong 1,5 kg
  • 300 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 3 knoflook tenen gekneusd
  • 2 tl tijm blaadjes
  • 85 gr geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven op 150 C. Snij de deksel van de pompoen en schep de zaden en draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. In de tussentijd verhit je de room, melk, knoflook en het meeste van de tijm met meer dan genoeg peper en zout. Zodra het heet is giet je het in de pompoen en hier roer je 50 gr van de parmezaanse kaas door. Doe de deksel weer op de pompoen.
  • Bak dit voor 1,5 uur, haal uit de oven, doe de oven temperatuur omhoog naar 200 C. Verwijder het dekseltje, bestrooi met peper en de rest van de kaas, bak dan voor 15 minuten tot het goudbruin is. Strooi de overgebleven tijmblaadjes er overheen.
  • Schep het pompoenvlees uit de pompoen in kommen met de kaasroom en serveer met lekker brood als een voorgerecht of serveer in de pompoen!

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!