Goedenmorgen op deze feestelijke morgen! 😉 Ja ja want het is vandaag mijn verjaardag. Niet dat ik mijn verjaardag vier normaal gesproken maar goed, het is toch altijd wel een momentje om even stil te staan bij alweer een jaar ouder.

Pompoen pannacotta met kokos | simoneskitchen.nl

Ouder worden

Niet dat ik ouder worden nou zo leuk vindt om eerlijk te zijn. Zwaar overrated. Aan de andere kant zijn er natuurlijk genoeg mensen die nooit zo oud worden en dat besef ik me echt wel. Ik denk wel altijd elk jaar: zo die leeftijd heb ik toch maar mooi gered in relatief goede gezondheid. Want zo is het wel.

Vanavond gaan we uit eten met goede vrienden. Dat vind ik feest genoeg, maar om het hier toch ook een beetje te vieren heb ik vandaag deze lekkere pompoen pannacotta. Super makkelijk om te maken en – als je de gelatine vervangt door agar agar – ook nog eens makkelijk vegan te maken. Geen zin in kokos? Dan kun je deze natuurlijk ook prima maken met ‘gewone’ zuivel. Persoonlijk ben ik er na de laatste whole30 achter gekomen dat ik met zuivel behoorlijk last krijg van mijn darmen.

Zuivel

Krampen in mijn darmen, ‘plakpoep’ (sorry) en opgeblazen gevoel. Ik wist al dat ik sterk reageer op zuivel met allergieën, dus elk jaar vanaf februari at ik toch al weinig tot geen zuivel omdat mijn hooikoorts dan aanzienlijk minder tot helemaal weg is. Maar het blijkt nu dus ook behoorlijk mijn darmen in de war te schoppen.

Pompoen pannacotta

Deze pompoen pannacotta is dus zuivelvrij. Wil je hem helemaal vegan maken dan kun je de gelatine vervangen door agar agar!

Pompoen pannacotta
Print recept Pin recept
No ratings yet

POMPOENPANNACOTTA

Serveer deze pompoenpannacotta met een frisse citrussalade of maak een frambozencoulis erbij (eenvoudig de frambozen pureren)
Voorbereidingstijd: 10 min
Koeling: 4 uur
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Citrussalade

  • 2 sinaasappels
  • 2 limoen
  • bakje granaatappelpitjes

Instructies

  • Neem een pan en voeg hier de pompoenpuree, kokosmelk en ahornsiroop bij elkaar. Meng goed door met een garde en haal even de staafmixer door het mengsel om het goed glad te krijgen en de pompoen helemaal met de kokos te mengen.
  • Week ondertussen de gelatine in een bak met koud water voor minimaal 5 minuten.
  • Zet de pan met pompoenmengsel op het vuur en verhit tot goed warm maar niet aan de kook.Haal van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en laat die smelten in het warme vocht. Giet het in vier klaarstaande vormpjes, dek af met een stukje plastic folie en zet minimaal vier uur in de koeling.
  • Maak de citrussalade door de sinaasappel en limoen te schillen tot het wit weg is. Snij dit vervolgens in plakjes en serveer dit met de granaatappelpitjes bij de pannacotta.

Notities

TIP: gebruik metalen pannacotta bakjes en dompel die even kort in heet water. Draai om op een schoteltje en hou schotel en bakje met twee handen vast. Draai om en schud het krachtig naar beneden. Als het goed is komt je pannacotta dan meteen los.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Fan van pannacotta? Probeer dan ook eens deze vanille pannacotta met blauwe bessen! Pompoen over? Deze pompoen koffie is ook heerlijk en lekker winters!

Delen is fijn!