Vanille pannacotta | simoneskitchen.nl

Basic pannacotta met vanille

De vorige keer dat ik een pannacotta deelde hier was het er eentje met pindakaas… 🙂 Best een aparte combi, dus vandaag heb ik een hele basic versie. Met slechts vanille maar wel met toevoeging van karnemelk. Pannacotta is vaak alleen met slagroom maar ik vind het altijd lekkerder als er iets zurigs in zit. Dus dat kan of karnemelk zijn of ik voeg een citrusvrucht toe.

Vanille pannacotta | simoneskitchen.nl

Ook deze is weer heerlijk en altijd een succes met de feestdagen. Pannacotta maak je echt binnen tien minuten en vervolgens doet de koelkast al het werk. Wij hielden deze vanille pannacotta heel basic en serveerden het met blauwe bessen of witte chocolade druppeltjes. In beide gevallen erg lekker. Maar wil je hem wat opkrikken qua kleur dan kun je er een rood fruit coulis bij serveren of granaatappel zoals deze

Op zoek naar nog meer pannacotta recepten? Probeer dan onderstaande ook eens:

Vanille pannacotta | simoneskitchen.nl

Vanille pannacotta met blauwe bessen

Nog geen review
GangDessert

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
Koelkast4 uur

6 personen

Ingrediënten


  • Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 5 minuten
  • Verwarm ondertussen de suiker met de slagroom op medium hoog vuur. De slagroom hoeft niet te koken maar moet alleen heet genoeg zijn om de gelatine te smelten. En de suiker moet uiteraard ook gesmolten zijn door de room.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de warme slagroom tot gesmolten.
  • Haal van het vuur en voeg de karnemelk toe en het vanille extract. Roer goed door.
  • Giet over in pannacotta bakjes en zet voor minimaal vier uur of liever de hele nacht in de koelkast.
  • Serveer de pannacotta met blauwe bessen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.