Cranberry pannacotta

Pannacotta met cranberries

Ik had natuurlijk al verklapt dat ik gek ben op cranberries met de cranberry saus die ik je eerder liet zien, maar in het kader van de aankomende feestdagen nog even een lekker feestelijk dessert met – je raadt het al – nog meer cranberries.

cranbery pannacotta | simoneskitchen.nl

Feestelijk dessert met deze cranberry pannacotta

Hoewel ik zelden de ‘normale’ pannacotta maak heb ik dat hier wel gedaan omdat de zurigheid van de cranberries dat weer compenseert. Mijn favoriete pannacotta is namelijk met karnemelk, limoen en yoghurt. Ik zie net dat ik die hier ook nog niet gedeeld heb dus die komt er binnenkort ook aan! De standaard romige versie van pannacotta vind ik meestal niet zo spannend. Maar met de cranberries is het wel een goede combi.

En met de kerstdagen in het vooruitzicht is dit natuurlijk een ideaal en snel dessert. Drie keer raden wat wij voor tweede kerstdag als dessert gaan eten?

Cranberry pannacotta

Ingredients:

 • 80 gr suiker
 • 100 gr verse cranberries
 • 1 vanilleboon
 • 375 ml slagroom
 • 2 blaadjes gelatine
 • 100 ml yoghurt
 • 4 vormpjes van 150 ml per stuk

Directions:

 1. Doe 50 gr suiker met 5 el water in een steelpannetje en zodra de suiker is gesmolten doe je de cranberries erbij. Laat even pruttelen op laag vuur voor ongeveer 3 minuten.
 2. Snij de vanilleboon doormidden. Verwarm de slagroom in een steelpan en voeg de vanillepeul en de rest van de suiker toe. Laat dit op het vuur staan voor 5 minuten maar zorg dat het niet gaat koken. Let erop dat alle suiker opgelost is. Verwijder het vanillestokje uit de room en schraap het merg eruit en voeg dit toe aan de room.
 3. Laat de gelatine voor 5 minuten weken in koud water. Knijp uit en voeg dit toe aan de hete room. Roer tot alles is opgelost. Laat afkoelen en voeg de yoghurt toe. Verdeel het mengsel over de vier vormpjes en doe 1 tl van de cranberries in elk vormpje. Zet ze in de koelkast voor minimaal 4 uur. Om de pannacotta uit zijn vorm te krijgen kun je hem het beste even onderdompelen in heet water en dan omkeren op een schotel. Serveer met de rest van de cranberries.

cranberry pannacotta | simoneskitchen.nl

Cranberry pannacotta

Hou je van lekker eten? Dan ben je hier aan het goede adres..

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - ook gratis mijn 10 tips om je foodfotografie te verbeteren. Via de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van nieuwe recepten en foodfotografie nieuws!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

 1. Dat ziet er heerlijk uit!

 2. Pingback: Dessert kerst 2013 | AugurkenMetSlagroom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *