Simone's Kitchen

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus | simoneskitchen.nl

Pindakaas pannacotta?

Misschien kunnen jullie je nog herinneren dat ik zo’n idiote cheesecake maakte samen met Charlotte. Alweer een hele tijd geleden was het. De pindakaas chocolade cheesecake van Nigella Lawson. Ik vond hem lekker, maar ontzettend machtig en na een heel klein stukje ging het snel tegenstaan. Althans als je een vrouw bent, want om onverklaarbare redenen viel deze bomzware cheesecake bijzonder in de smaak bij de mannen. Don’t ask me why…

Pindakaas pannacotta | simoneskitchen.nl

Pindakaas en chocola

Maar goed, de smaakcombinatie van pindakaas en chocola is natuurlijk wel een hele goede en laatst zaten Tom en ik weer eens te brainstormen. We doen dat zo eens in de zoveel tijd om nieuwe recepten te bedenken, dudefood meestal ook, en ineens bedacht ik me dat een pannacotta van pindakaas met chocoladesaus wel eens heel lekker kon zijn. Meestal maak ik mijn pannacotta’s heel fris en fruitig. Dus dit is wel heel wat anders natuurlijk, maar man, wat is het lekker!

Pindakaas pannacotta | simoneskitchen.nl

 

Eigenlijk is het die cheesecake maar dan een veel lichtere versie. Eentje waarvan je er gerust twee achter elkaar op zou kunnen eten. Ik heb de pindakaas met nootjes genomen. Die vind ik het lekkerste en je hebt nu ook een klein beetje crunch in de pannacotta. Werkt prima. Ik was even bang dat het zou splitsen maar het blijft goed door de room heen zitten zoals je kunt zien.

Pindakaas pannacotta | simoneskitchen.nl

Gevaarlijk lekker die pannacotta dus. Maar nu ik deze smaak heb geprobeerd moet ik echt een volgende keer een hartige maken. Ik kan er niet langer omheen. Dat zal er eentje worden in de categorie, heel lekker of heel vies… 🙂

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Pindakaas pannacotta met chocoladesaus

Voorbereidingstijd: 10 min
Koeling: 4 uur
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 110 gr suiker
  • 100 gram pindakaas met nootjes
  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 gram Griekse yoghurt

Chocoladesaus:

  • 100 gram pure chocola
  • 150 ml slagroom

Verder nodig:

  • 6 pannacotta vormpjes
  • 1 steelpan

Instructies

  • Leg eerst de blaadjes gelatine in de week in koud water.
  • Doe vervolgens de slagroom, de suiker en de pindakaas bij elkaar in een steelpannetje en verwarm zachtjes. Je wilt dat het warm wordt maar niet gaat koken. Roer goed door om de pindakaas goed te mengen met de room. Zodra het heet genoeg is haal je de pan van het vuur en knijp je de gelatineblaadjes uit en roer je die door het roommengel.
  • Voeg de yoghurt toe als laatste en giet het geheel over in een schenkkan.
  • Giet de pannacotta vormpjes vol. Dek af met een stukje plastic en zet voor minimaal vier uur in de koelkast.
  • Zodra je klaar bent om te serveren maak je de chocoladesaus. Verwarm de slagroom in een steelpan en zodra heet giet je het over de chocoladestukjes heen. Roer goed tot alle chocola is opgelost.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Wat een goed idee! Lijkt me heerlijk!

  2. Pingback: Vanille pannacotta met blauwe bessen | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *






Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!